• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 sept. 2023 · Publicată: 4 ian. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 12 comentarii
55 shares
Mergi la rețetă

Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos e delicioasă si ușor de facut. Are blat crocant cu unt și cacao și o umplutura de brânză dulce cu cocos.

În prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos se întâlnesc aproape toate aromele care-mi plac mie, ambalate în două blaturi crocante din aluat de crumble şi o umplutura cremoasă de brânză. E uşor de făcut şi e rapidă, într-o oră e gata.

E mai greu să ai răbdare să se răcească, dar e delicioasă şi chiar nu ai cum să dai greş cu prăjitura asta.

Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Prăjitura Rudy am văzut-o prima dată la Merişor cea prolifică şi talentată. Să tot fie vreo 2 ani de atunci. Incredibil, da, am răbdat 2 ani până să o fac şi eu! Merişor o are în două variante, eu am combinat oarecum reţetele ei şi mi-am făcut propria variantă adaptată gusturilor mele.

Adică am pus coajă de portocală atât în aluat cât şi în umplutură, am renunţat la stafide, dar am presărat picături de ciocolată deasupra...dehh, nu m-am putut abţine 😀 Ce a ieşit? Păi un fel de sandwich delicios, crocant şi aromat. Sper ca voi să fiţi înţelepţi şi să învăţaţi din greşelile mele şi să nu aşteptaţi să treacă 2 ani până să o încercaţi 🙂

Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Pe blog veți găsi și o altă variantă a acestei prăjituri, un fel de cheesecake crocant cu zmeură . Absolut delicioasă și această variantă!

Mod de preparare prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos

Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos e delicioasă si ușor de facut. Are blat crocant cu unt și cacao și o umplutura de brânză dulce cu cocos.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

  • 250 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 400 gr făină
  • 3 linguri de cacao neagră
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

crema

  • 500 g brânză de vaci foarte bine scursă
  • 300 g telemea de vaci (să nu fie prea sărată)
  • 2 ouă întregi
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 40 g nucă de cocos

decor - opţional

  • 50 g picături de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
  • Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, coaja de portocală şi esenţa de rom.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu pudra de cacao, un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Puneţi brânza de vaci într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute şi coaja de portocală. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
  • Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou. La final încorporaţi nuca de cocos amestecând uşor de sus în jos ca să nu se lase spuma.
  • Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
  • Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
  • Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
  • Imediat ce scoateţi tava din cuptor, presăraţi deasupra picăturile de ciocolată. De regulă picăturile de ciocolată sunt termosensibile, adică se topesc la temparatură înaltă, dar îşi păstrează forma. În contact cu aluatul fierbinte se vor topi exact cât trebuie ca să rămână lipite, iar când prăjitura se va răci, vor redeveni crocante 😉 Nu veţi obţine același rezultat cu ciocolata rasă.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.
Nutrition Facts
Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos
Amount per Serving
Calorii
675
% Daily Value*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
198
mg
66
%
Carbohidrați
 
69
g
23
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
33
g
37
%
Proteine
 
18
g
36
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Alte prăjituri delicioase

  • prajitura cu crema de ciocolata si nuci
    Prăjitură simplă cu cremă de ciocolată și nuci
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Salam de biscuiti cu nuca
    Salam de biscuiți cu nucă - rețeta copilăriei
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon
    Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
55 shares

Comentarii

  1. Cristina Toth a zis

    decembrie 19, 2016 at 2:20 pm

    Da, acum stiu de unde pot lua reteta. Arata ff bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 24, 2016 at 6:58 pm

      Multumesc, Cristina! Te pup!

      Răspunde
  2. ana a zis

    ianuarie 08, 2016 at 10:40 am

    Doamne, cum arata, este superba ! Special mi se pare faptul ca eu nu am mai citit/facut crema de branza cu telemea . Multumim de reteta !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 08, 2016 at 10:57 am

      Multumesc, Ana! Sper sa o incerci si tu si mai ales, sper sa-ti placa 🙂

      Răspunde
  3. Mihaela Damaceanu a zis

    ianuarie 07, 2016 at 3:25 pm

    Iaca asa ma gandesc si eu de vreun an aproape(parca nu chiar) la tortul cu morcovi si cum nu am apucat sa il fac ce sa mai zic cu ispititoarele si apetisantele tale retete. Mai bine tac si fac! La multi ani, draga mea, am venit special sa iti amintesc de una-alta! Te pup!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2016 at 7:44 pm

      Multumesc, Mihaela! 🙂 La multi ani si voua si numai bucurii in 2016. Te pup!

      Răspunde
  4. Paraschivescu a zis

    ianuarie 04, 2016 at 5:48 pm

    Branza e sarata?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 6:44 pm

      Branza de vaci nu e sarata de felul ei, iar telemeaua pe care am folosit-o eu a fost foarte putin sarata.

      Răspunde
  5. Maria Udrea a zis

    ianuarie 04, 2016 at 9:11 am

    Vai, Iuliana, ce pofta mi-ai facut de o astfel de prajitura!
    Si ce buna ai facut-o tu, yummmm!
    Ma bucur ca ti-am folosit drept inspiratie, te pup si numai bine in noul an!
    la multi ani!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 2:58 pm

      Eu multumesc pentru reteta Merisor. Daca te uiti la Rudy a ta, sa vezi ca in 2013 ti-am lasat un comentariu. Zau ca m-am gandit 2 ani la prajitura ta :))
      Un 2016 frumos si plin de bucurii iti doresc!

      Răspunde
  6. Claudia a zis

    ianuarie 04, 2016 at 9:10 am

    La multi ani! Sa ai un an cu vise implinite 😉
    Ok, m-ai convins cu prajitura 🙂 Am sa o incerc si eu ca prea o lauzi si prea te cred :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 2:56 pm

      Multumesc! La multi ani si tie!
      Chiar sper sa incerci prajitura asta. E genul tau: buna, rapida si nu foarte dulce 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.