Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Tartă cu cremă de lămâie fină şi parfumată

Publicat la 11 martie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

472 shares
Mergi la rețetă

Cum să faci cea mai fină și cea mai delicioasă tartă cu cremă de lămâie. Crustă sfărâmicioasă cu aromă de unt bun, umplută cu o cremă mătăsoasă, dulce-acrișoară și extraordinar de aromată. Este un desert deosebit și atât de ușor de făcut!

tarta cu lamaie pe fundal galben decorata cu frunze de menta

Dacă vă plac deserturile cu lămâie, veți iubi această rețetă tartă cu cremă de lămâie! Are o crustă ușor sfărâmicioasă cu textură de fursecuri cu unt, care este super ușor de făcut și este umplută cu o cremă de lămâie absolut delicioasă. Este un desert de o simplitate elegantă, iar dacă vreți să îl duceți la alt nivel, îl puteți servi decorat cu frișcă proaspătă și fructe de pădure.

Dacă vă plac deserturile cu lămâie, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de lemon curd. 

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum se face tarta cu cremă de lămâie
  • Extra sfaturi pentru reușita rețetei
  • Vă place rețeta? Încercați și altele asemănătoare!
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Folosim ingrediente simple la această rețetă de tartă. Iată câteva sfaturi pentru alegerea ingredientelor principale:

  • Lămâi – asigurați-vă că folosiți lămâie de bună calitate pentru cele mai bune rezultate. pentru că vom folosi atât sucul, cât și coaja rasă, vă sugerez să căutați în magazine lămâi bio sau pe care se specifică pe etichetă că au coaja nestropită și sunt sigure pentru consum.
  • Unt – folosiți unt gras, nesărat, cu 82% grăsime.
  • Zahăr – folosiți zahăr alb, tos. Nu folosiți zahăr brun pentru că acesta va afecta culoarea și aroma umpluturii.
  • Smântână pentru frișcă – folosiți smântâna lichidă, cu minim 30% grăsime. Se găsește în magazine, de obicei ambalată UHT la cutii de carton.

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

doua felii de tarta cu crema de lamaie pe blat de lemn

Cum se face tarta cu cremă de lămâie

Crusta

  1. Untul rece, tăiat cuburi se amestecă cu făina, gălbenușul de ou, zahărul pudră şi sarea până când aluatul devine nisipos.
  2. Se adaugă 2-3 linguri de apă rece şi se amestecă în continuare doar până când aluatul începe să se lege şi devine moale, cât să putem forma o bilă. Nu frământați mai mult!
  3. Înfăşurăm aluatul în folie alimentară şi îl dăm la rece pentru cel puţin jumătate de oră.
  4. Întindem aluatul cu sucitorul, dându-i o formă rotundă până la o grosime de 3-4 mm, îl aşezăm în tavă şi îndepărtăm marginile.
  5. Înţepăm aluatul cu furculiţa din loc în loc, aşezăm deasupra o foaie de copt cu boabe de fasole şi îl dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 15 de minute. Îndepărtăm apoi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai coacem încă 15 minute, timp în care ne ocupăm de cremă.

Crema de lămâie

  1. Bateți ouăle împreună cu zahărul, apoi le amestecați cu smântâna lichidă şi omogenizați.
  2. Adăugați coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi. Aici depinde foarte mult şi de gusturi. Vă sfătuiesc să gustaţi compoziţia şi să adăugaţi treptat sucul de lămâie sau să suplimentaţi ușor cantitatea de zahăr dacă doriţi crema mai dulce.
  3. Scoateți blatul din cuptor şi turnați peste el crema de lămâie cu mare atenţie să nu depăşiți nivelul şi să curgă crema în tavă, pe lângă blat.
  4. Reduceţi temperatura cuptorului la 130 de grade şi coaceţi tarta timp de 20-25 de minute până când e bine închegată, dar nu trebuie să ajungă să se rumenească. Atenţie, dacă o lăsaţi mai mult decât trebuie în cuptor, crema se va crăpa!

Extra sfaturi pentru reușita rețetei

  • Folosiți o tavă de tartă de 25 cm pentru această rețetă.
  • Puteți face aluatul pentru crustă cu mâna sau la robot. Trebuie să lucrați rapid, ca să nu se încălzească untul.
  • Crusta se poate umfla puțin după coacere. Apăsați cu fundul unui pahar ca să o îndreptați. 
felie de tarta cu crema de lamaie si frunze de menta

Vă place rețeta? Încercați și altele asemănătoare!

  • Tarta cu caise si afine
    Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă
  • Tartă cu ciocolată şi bezea
    Tartă cu ciocolată şi bezea
  • Tartă cu cremă de vanilie, mure și căpșuni
    Tartă cu cremă de vanilie, mure și căpșuni
  • Tarta cu gem de prune si nuci
    Tartă cu gem de prune, nuci și aromă de rom

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

doua felii de tarta cu crema de lamaie pe blat de lemn

Tartă cu lămâie

Îți plac deserturile acrișoare? Încearcă această rețetă de tartă cu cremă de lămâie! Se face ușor și este extraordinar de fină și de aromată!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
racire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 45 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

forma tarta 26 cm
formă pt. tartă 26 cm

Ingrediente
 

crusta - formă de 25-26 cm

  • 150 g unt (82% grăsime, rece)
  • 300 g făină
  • 1 gălbenuş de ou
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 2-3 linguri de apă rece

crema de lămâie

  • coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi
  • 200 ml smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudra

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Untul rece, tăiat cuburi se amestecă cu făina, gălbenușul de ou, zahărul pudră şi sarea până când aluatul devine nisipos.
  • Se adaugă 2-3 linguri de apă rece şi se amestecă în continuare doar până când aluatul începe să se lege şi devine moale, cât să putem forma o bilă. Nu frământați mai mult!
  • Înfăşurăm aluatul în folie alimentară şi îl dăm la rece pentru cel puţin jumătate de oră.
  • Întindem aluatul cu sucitorul, dându-i o formă rotundă până la o grosime de 3-4 mm, îl aşezăm în tavă şi îndepărtăm marginile.
  • Înţeapăm aluatul cu furculiţa din loc în loc, aşezăm deasupra o foaie de copt cu boabe de fasole şi îl dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 15 de minute. Îndepărtăm apoi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai coacem încă 15 minute, timp în care ne ocupăm de cremă.

crema de lămâie

  • Batem ouăle împreună cu zahărul, apoi le amestecăm cu smântâna lichidă şi omogenizăm.
  • Adăugăm coaja rasă şi sucul de la 2 lămâi. Aici depinde foarte mult şi de gusturi. Vă sfătuiesc să gustaţi compoziţia şi să adăugaţi treptat sucul de lămâie sau să suplimentaţi cantitatea de zahăr dacă doriţi crema mai dulce.
  • Scoatem blatul din cuptor şi turnăm peste el crema de lămâie cu mare atenţie să nu depăşim nivelul şi să curgă crema în tavă, pe lângă blat. Cel mai bine ar fi să faceţi operatiunea asta păstrând tava aşezată pe grătarul cuptorului, ca să nu vă plimbaţi apoi cu ea de la masă sau dulap până la cuptor.
  • Reduceţi temperatura cuptorului la 130 de grade şi coaceţi tarta timp de 20-25 de minute până când e bine închegată. Atenţie, dacă o lăsaţi mai mult decât trebuie în cuptor, crema se va crăpa!
  • Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească foarte bine înainte de servire.
Valori nutriționale
Tartă cu lămâie
Valori per porție
Calorii
506
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
27
g
42
%
Colesterol
 
175
mg
58
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
30
g
33
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
990
IU
20
%
Calciu
 
42
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
472 shares

Comentarii

  1. Pusik a zis

    martie 18, 2016 at 10:08 am

    Ador orice desert cu lamaie. O reteta foarte buna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 18, 2016 at 10:15 am

      Ma bucur ca iti place 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    martie 11, 2016 at 11:00 am

    Desi sunt mare fan ciocolata... m-ai convins 🙂 Fac si eu o tarta cu crema de lamaie ca prea frumos o descrii 😉

    Răspunde
  3. Laura C. a zis

    martie 11, 2016 at 8:14 am

    Mmmmmmmmmmmmmmm...ce bine arata!

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x