Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Articole utile

Plante aromatice crescute în balcon

Publicat la 22 august 2016 de Iuliana Sbîrnea - 16 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

218 shares

Plante aromatice crescute în balcon. Ce am reușit sa cresc cu succes, de unde le-am cumpărat și cum le-am îngrijit eu.

Acum câteva săptămâni, când v-am invitat în bucătăria mea , v-am promis că vă invit şi să vă arăt plantele aromatice pe care am reușit să le cresc în balcon și care îmi colorează şi îmi înveselesc rețetele.

plante aromatice pe balcon

Cu excepţia vacanţelor petrecute la bunici, toată viaţa mea am trăit în oraş, la bloc. Dintre dezavantajele traiului la bloc, cel mai mult resimt lipsa unei grădini. Mi-aş dori foarte mult să am pomi fructiferi, multe, multe flori şi să pot creşte frumos câteva plante aromatice . Ştiţi voi, din cele care dau culoare şi prospeţime oricărei reţete şi care înviorează orice farfurie: pătrunjel, leuştean, busuioc, etc.

Pentru că nu mă pot lipsi de ele, încerc să le cresc în balconul de la bloc. Unele cu mai mult succes, altele cu mai puţin, iar altele doar de amuzament, nu neapărat pentru cine ştie ce recoltă.

Mergi direct la:
  • Busuioc verde și roșu
  • Mentă
  • Leuştean
  • Rozmarin
  • Pătrunjel
  • Oregano
  • Roşii Chiquita Pot

Busuioc verde și roșu

Am cumpărat de multe ori ghivece cu busuioc din supermarket dar nu m-am priceput să le fac să supravieţuiască mai mult de o lună. Pe cel din fotografia de mai jos l-am cumpărat din piaţă, de la un domn care de fapt vindea muşcate şi petunii şi întâmplător avea şi 2-3 ghivece cu busuioc. Era mic de tot când l-am cumpărat, avea doar 2 frunze şi am dat pe el 2 Ron. Cum ar veni, a costat 1 Ron/frunza 😀

Dar a meritat investiţia, uitaţi ce mare şi frumos a crescut! Îi tot rup vârfurile să nu îl las să înflorească şi se regenerează mereu. Frunzele lui apar în multe reţete de pe blog. Ultima dată le-am folosit la reţeta de roşii uscate în cuptor, le-am pus în borcan şi am turnat ulei de măsline peste ele. Au dat o aromă minunată uleiului 😉

busuioc

Și tot din piață am cumpărat și busuiocul roșu din fotografia de mai jos. Tot răsad a fost și tot 2 lei a costat. Aroma lui e mai picantă decât a busuiocului verde. Merge de minune la rețetele de paste, dar mai ales asociat cu fructele, în diferite deserturi.

Plantele aromatice crescute în balcon-busuioc roșu

L-am folosit de exemplu la rețeta de paste cu mazăre și parmezan dar și la sorbetul de căpșuni.

Mentă

Menta de mai jos are o vârstă venerabilă. Nici nu-mi amintesc când am cumpărat-o. Ştiu că e domnişoară de supermarket, am adus-o acasă, am lăsat-o vreo săptămână să se obişnuiască cu împrejurimile, apoi am mutat-o într-un ghiveci mai mare. De atunci o jumulesc fără milă şi o puteţi vedea presărată prin multe reţete de deserturi, la limonada cu ghimbir, la reţeta de ayran sau la salata tabouleh cu quinoa la al cărei succes a avut o contribuţie majoră 🙂

Plantele aromatice crescute în balcon-menta

Leuştean

Ce-ar fi borşul de miel fără leuştean? 🙂 Sau orice ciorbă acră pe care nu o concep fără aroma leuşteanului proaspăt! Am cerut de la ţară, de la sora mamei 2 rădăcini de leuştean pe care le îngrijesc ca pe ochii din cap. Nu cred că trec iarna, am mai avut şi în anii trecuţi şi nu au rezistat după ce le-am mutat în balconul închis, dar măcar până începe frigul îmi place să dau o fugă în balcon când e ciorba gata şi să-mi culeg frunzuliţele proaspete cu mâna mea.

Plantele aromatice crescute în balcon-leustean

Rozmarin

Cu rozmarinul am o lungă şi frumoasă poveste de dragoste. Şi el tot băiat de supermarket este, dar s-a adaptat fără mofturi la condiţiile de balcon. Îl tund periodic pentru vreo reţetă de cotlet la cuptor sau limonadă cu rozmarin şi fructe goji. E foarte cooperant şi aromat. E una din plantele mele de bază, îi tai crenguţele şi se regenerează frumos. Nu-mi place rozmarinul uscat, de aceea mă străduiesc să am grijă de el, să îl păstrez verde şi sănătos cât mai mult timp. Rezistă foarte bine şi iarna, într-un balcon închis.

Plantele aromatice crescute în balcon-rozmarin

Pătrunjel

Am pus câteva seminţe de pătrunjel într-o jardinieră. Cred că am fost cam neinspirată, am pus o jardinieră prea mică, poate ar fi trebuit una mai mare, cu mai mult pământ. Oricum, a meritat efortul, a crescut frumuşel şi m-am folosit de el vreo 2 luni. Apoi, când au ajuns plăntuţele la maturitate au avut prea puţin pământ la dispoziţie în care să se dezvolte şi a început să se usuce încet, încet. Îl puteţi vedea în splendoarea maturităţii lui în pozele de la reţeta de drob.  Data viitoare îi aloc o jardinieră mai mare.

Plantele aromatice crescute în balcon-patrunjel

Oregano

Mai jos vi-l prezint pe Oregano-cel luxuriant. Chiar şi dacă nu ar fi plantă aromatică cred că tot aş avea un ghiveci de oregano pe pervaz pentru că e pur şi simplu o plantă frumoasă. Oregano e vesel, nepretenţios şi foarte darnic în frunzuliţe mici şi aromate. Îl folosesc la salate, la pizza, la paste, la ouă, la brânzeturi. De fapt sunt puţine mâncăruri la care nu aş folosi oregano. Merge aproape la orice 🙂

Este peren, rezistă bine de la un an la altul şi se întristează imediat dacă uit să îi pun apă la timp. Dar mă iartă şi îşi revine repede. Am văzut pe internet că face floricele frumoase, mici, asemănătoare cu florile de busuioc mov, dar al meu nu a înflorit încă.

Plantele aromatice crescute în balcon-oregano

Roşii Chiquita Pot

Roşiile nu cred că întră în categoria plantelor aromatice, dar le pun şi pe ele aici pentru că intră în categoria succeselor noastre de balcon 🙂 Am cumpărat într-o doară un pliculeţ de seminţe de roşii Chiquita Pot fără mari speranţe să iasă ceva. Le-am plantat prin ianuarie în păhărele de plastic şi am obţinut astfel răsaduri pe care în martie sau aprilie le-am transplantat în ghivece mai mari. Spre surpriza noastră au fost pline de rod.

rasaduri

rosii

Am avut în total 7 ghivece care ne-au bucurat cu roşioare. Nu pot zice că am mâncat pe săturate, n-am reuşit să facem nici măcar o salată zdravănă doar cu roşii din producţie proprie, dar am avut mereu la micul dejun câte 2-3 roşii cherry, exact cât ne trebuia. De gust ce să vă mai spun! Poate am fost noi prea mândri de ele, dar vă spun sincer că nici o roşie cumpărată din piaţă nu s-a comparat vreodată cu roşiile noastre din ghiveci!

Mai jos e prima roşie coaptă la noi în balcon. Nu-i aşa că e perfectă? 🙂

prima rosie

Cam atât din balconul meu. Îmi lipseşte foarte mult o tufă de mărar, dar nu am încercat până acum, poate vara viitoare cumpăr un plic cu seminţe şi încerc să văd cum merge. Dacă aveţi ceva experienţe cu mărarul la ghiveci, spuneţi-mi şi mie, vă rog!

Concluzia postării mele de azi este că se poate să ne bucurăm de prospeţimea plantelor şi dacă locuim la bloc. Dacă aveţi la dispoziţie un balcon sau măcar un pervaz potrivit, e păcat să nu încercaţi să creşteţi câteva plante aromatice. E distractiv şi foarte reconfortant să te ocupi de ele, mai ales că nici nu cer prea mult efort, ci doar un pic de apă din când în când şi un strop de dragoste. Oferă în schimb frumuseţe, arome şi prospeţime în orice reţetă 🙂

Spor la grădinărit...în balcon, vă doresc!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
218 shares

Comentarii

  1. Margareta a zis

    aprilie 10, 2021 at 12:47 pm

    Felicitari pentru gradina ta aromata din balcon. Si eu cresc plante aromatice,dar stau la casa si au locul lor in gradina. Doar rozmarinul imi da de furca. Il cumpar rasad,il pun in ghiveci,peste vara creste mare si frumos,dar iarna se usuca,orice i-as face. Am incercat sa-l tin si la cald,si la temperatura mai rece si dgeaba. Cred ca el e ghinionul meu.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 10, 2021 at 2:08 pm

      Eu am avut noroc vreo 2 ani cu un rozmarin, tot așa cumpărat și pus în ghiveci. Crescuse ditamai tufa, mare și frumos și a stat bine în balconul de la bucătărie. A murit subit, nu știu de ce.

      Răspunde
      • Păscuț Victor a zis

        martie 16, 2025 at 10:23 am

        Sunteți un inginer convertit intr-o bucătăreasă desăvârșită.Și eu sunt inginer în utilaj emailat din Făgăraș ,încă activ la 73 de ani.Sunt văduv de 10 ani și am început să gătesc.V-am descoperit de curând și stilul riguros,ingineresc îmi place foarte tare.Va mulțumesc pentru generozitatea de a împărtăși și altora din ceea ce știți. Deși nu gătiți ardelenești, rețetele dumneavoastră sunt pentru mine mai sănătoase.Să vă trăiască băiatul și toți apropiați cu sănătate si pace. Săru'mâna și Doamne ajută!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 17, 2025 at 7:53 am

          Trăiască inginerii-bucătari!
          Mulțumesc foarte mult pentru mesaj. Sănătate și numai bine vă doresc!

          Răspunde
  2. Xland a zis

    iunie 28, 2017 at 10:23 pm

    Ce-am mai ras la chestia aia cu prima rosie Chiquita. Da, chiar ca e perfecta, tinand cont ca a crescut in ghiveci. Felicitari!
    Si eu la fel, am cumparat intr-o doara un pliculet de Chiquita, dar le-am pus in gradina la tara. Pe plic scrie 30 de cm, dar unele mai vajnice asa, au deja 70! Si cred ca se duc lejer pana intr-un metru. Deja le-am pus si lor un arac, pentru ca sunt pline-pline de fructe, si la ultima ploaie, cateva s-au inclination pana la pamant. Din fericire, nu s-au rupt. Sunt surprins de productivitatea soiului.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 29, 2017 at 7:42 am

      Da, si ale noastre au fost foarte inalte. Cred ca au ajuns la 1 metru, ceea ce e cam mult pentru un balcon de bloc :)) Eu speram sa fie ca in poza de pe plic, mici de statura si ramificate ca o tufa. Dar au fost bune si simpatice oricum. Multumesc pentru mesaj, te mai astept pe la mine.

      Răspunde
  3. o femeie a zis

    septembrie 22, 2016 at 4:57 pm

    Felicitari pt gradina aromata! si eu cresc plante aromatice si evident ca e mai bun decat orice altceva crescut pt ca e proaspat.
    Pt cele cumpartae din supermarket, o recomandare: schimbat imediat ghiveciul, si analizat radacinile. Unele au radacini atat de incalcite si asa putin spatiu incat ies pe jos, pe sub ghiveci. Eu le rup putin acolo sa aiba entuziasm si le pun in ceva cu 2-5 cm mai mare in diametru si cu extra pamant.

    Cu patrjunel si marar nici eu nu m-am descurcat din seminte. Intr-un final am luat niste plantutze de la piata.

    Daca ai balcon inchis, incearca si ghimbirul. Am refolosit o radacina ce incoltea, i-am dat o sansa si ... creste creste 🙂 .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 23, 2016 at 12:43 pm

      Am cumparat acum un patrunjel din ala cret, in week-end trebuie sa il mut intr-un ghiveci mai mare si sa ii analizez radacinile, cum zici si tu.
      Despre ghimbir nu stiam. Ce folosesti de la cel din ghiveci? Radacina? Frunzele?

      Răspunde
      • o femeie a zis

        septembrie 23, 2016 at 2:45 pm

        radacina (de fapt e un fel de rizom). Frunzele nu stiu daca se consuma. Creste incet la inceput dar acum uite ca eu nu am mai cumparat ghimbir deloc, pt ca rup cate o bucatica, fix cand imi trebuie.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          septembrie 23, 2016 at 3:17 pm

          Wow, ce fain! Vreau si eu!! 🙂

          Răspunde
          • o femeie a zis

            septembrie 28, 2016 at 11:35 am

            uite-l http://iubescorasulmeu.ro/2016/06/20/ghimbirul-in-ghiveci/
            Gratis, proaspat, la indemana. Singura greseala fuse ca l-am lasat pe balcon la 5-6 gr noaptea (nu ii place, e planta tropicala). Sunt unii care il tin numai in apa, si tot creste spectaculos si decorativ! (dar cred ca nu e nutritiv)

          • Iuliana a zis

            septembrie 28, 2016 at 11:47 am

            Merci mult!
            O sa pun si eu, doar ca eu consum cam mult ca beau ceai de ghimbir in fiecare zi.
            Dar ma rog, n-o sa ma bazez doar pe cel din ghiveci. Sau pun in 2-3 ghivece, vad eu 🙂

        • o femeie a zis

          octombrie 03, 2016 at 2:24 pm

          2-3 ghivece, buna idee :)))
          Cum faci ceai de ghimbir?

          Răspunde
          • Iuliana a zis

            octombrie 03, 2016 at 5:05 pm

            Vreo 2-3 cm de ghimbir taiat bucatele mici, sau dat pe razatoare. Turnat apa clocotita si lasat la infuzat 10 minute. Indulcit cu miere sau nu, adaugat lamaie sau nu, dupa gust si dupa dispozitia din ziua respectiva.
            Am inceput sa il beau pentru ca am citit ca ajuta la scaderea colesterolului (am niste problemute) dar a inceput sa imi placa si acum il beau de placere. E primul lucru pe care il fac cand ajung la birou. Colegii mei isi fac cafea, eu fac ceai de ghimbir 🙂

  4. violeta a zis

    august 22, 2016 at 7:50 pm

    Superbe,sa-ti traiasca.Eu nu pot sa ma laud cu plantele mele aromatice.Rozmarinul cumparat din Lidl,la scurt timp s-a uscat.Patrunjelul a rasarit dar nu i-a mers bine.Busuiocul s-a uscat in ghiveci.Poate ar fi bine sa spui ce pamant ai folosit,asta e cel mai important lucru.Poate dai mai multe amanunte si ref.la oregano.Cum ai insamantat,pamant folosit,cand si cum se uda etc.Cu stima, Violeta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 22, 2016 at 8:00 pm

      Din seminte nu am avut decat patrunjelul caruia nu i-a mers prea bine, in 2 luni l-am pierdut si rosiile cherry care da, alea au fost un succes 🙂
      Pamantul l-am cumparat de la Praktiker, cel mai ieftin, nimic special.
      Menta, rozmarinul, busuiocul si oregano le-am cumparat la ghiveci de la Carrefour. Le-am adus acasa si le-am lasat vreo saptamana sa se obisnuiasca cu mediul, abia apoi le-am mutat in ghivece mai mari. Eu cred ca cel mai important lucru e ca stau afara, au aer, au lumina si au soare.

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x