• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Musaca cu carne de pui şi ciuperci

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 29 iun. 2025 · Publicată: 1 nov. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
425 shares
Mergi la rețetă

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci, o variantă dietetică, dar foarte gustoasă şi sățioasă. Este excelentă cu o salată de murături.

Ei, uite că suntem în prag de noiembrie şi deja a venit vremea să dăm iama ca furnicile în ceea ce am agonisit în cămară astă vară când în piaţă toate legumele erau din abundenţă, bune şi ieftine. De exemplu eu am făcut o musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci pe care am "colorat-o" cu un pic de pastă de ardei cu usturoi pusă la borcan. O bunătate!

Musaca de cartofi cu carne de pui

Sunt multe reţete de musaca. Şi eu o fac în fel şi chip, după cum am poftă sau inpiraţie în ziua respectivă. O fac cu cartofii fierţi, cum e reţeta de azi, sau cu rondelele prăjite, sau cu piure de cartofi, cu carne de pui, cu carne de miel sau cu sos bolognese.

Orice variantă e gustoasă, nu ţin minte să fi mâncat vreodată vreo musaca de cartofi şi să nu-mi fi plăcut. E una din mâncărurile cu care nu ai cum să dai greş, mai ales cu niște gogoşari în oţet alături.

Reţeta de azi am vrut-o ceva mai dietetică. Am folosit pulpe de pui dezosate şi tocate de mine la robot şi rondele de cartofi fierţi. Ca să fie mai gustoasă am pus şi câteva ciuperci Champignon tocate mărunt. Dacă vreți o rețetă și mai dietetica, încercați-o pe cea de musaca de roșii și dovlecei. E tot cu carne de pui, dar fără carbohidrați 😉

În general, cam la orice mâncare cu carne tocată mie îmi place să pun şi un morcov ras pe răzătoarea cu găuri mici. Îmi place gustul dulceag pe care îl lasă morcovul ras şi călit împreună cu ceapa.

Ştiu că nu se prea obişnuieşte, dacă vreţi să renunţaţi la morcov e ok. Pastă de ardei am folosit foarte puţină, dar a dat o culoare rumenă şi minunată. Dacă nu aveţi pastă de ardei puteţi înlocui cu puţin bulion sau pulpă de roşii. Hai că v-am ţinut destul de vorbă, trecem la treabă? 🙂

Mod de preparare musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Musaca de cartofi cu carne de pui

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci, o variantă dietetică, dar foarte gustoasă şi sățioasă. Este excelentă cu o salată de murături.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 25 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g cartofi
  • 500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 150 g ciuperci Champignon
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingură de pastă de ardei (se poate înlocui cu bulion sau pulpă de roşii)
  • ½ linguriţă de nucşoară - opţional
  • 50 ml de vin roşu - opţional
  • sare (piper - după gust)

pentru turnat deasupra

  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 1 linguriţă pastă de ardei (sau boia)
  • 20-30 g de caşcaval (poate fi şi altă brânză ucată, parmezan, telemea, etc)
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbem cartofii, îi lăsăm să se răcească foarte bine, apoi îi tăiem rondele de ½ cm grosime.
  • Tăiem ceapa cubuleţe mici, la fel şi ciupercile, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Într-o tigaie încăpătoare călim legumele de mai sus în uleiul încins, doar cât îşi lasă ceapa aroma, iar morcovul se înmoaie puţin. Ciupercile se vor înmuia şi ele şi vor lăsa puţin sos delicios.
  • Adăugăm carnea tocată, pasta de ardei, sare, piper, nucşoară şi la început amestecăm continuu ca să se călească bine carnea pe toate părţile.
  • Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic. Dacă e nevoie, mai adăugăm foarte puţină apă. Amestecăm din când în când să nu se lipească de fundul tigăii.
  • Ungem o tavă cu ulei şi punem un rând de rondele de cartofi în aşa fel încât fundul tăvii să fie uniform acoperit. Presărăm un praf de sare peste cartofi, apoi turnăm amestecul de carne tocată.
  • Deasupra punem din nou un strat de cartofi şi presărăm un praf de sare.
  • Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi pasta de ardei şi o turnăm peste cartofi.
  • Presărăm caşcavalul ras şi dăm tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-45 de minute, până când musacaua noastră e bine închegată şi frumos rumenită.
  • Înainte de servire, presăraţi cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de prospeţime şi un aspect mai plăcut.
Nutrition Facts
Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci
Amount per Serving
Calorii
438
% Daily Value*
Grăsimi
 
30
g
46
%
Colesterol
 
138
mg
46
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
22
g
44
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Musaca de cartofi cu carne de pui

Poftă bună la musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
425 shares

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    noiembrie 02, 2016 at 8:49 am

    Ce combinatie? M-ai facut curioasa 🙂

    Răspunde
  2. Claudia a zis

    noiembrie 01, 2016 at 10:37 am

    Gand la gand 🙂 Si eu ieri tot asta am avut in meniu. Tot cu cartofi fierti doar ca in alta combinatie 🙂
    Sa va fie de bine!

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.