Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Musaca cu carne de pui şi ciuperci

Publicat la 1 noiembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

424 shares
Mergi la rețetă

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci, o variantă dietetică, dar foarte gustoasă şi sățioasă. Este excelentă cu o salată de murături.

Ei, uite că suntem în prag de noiembrie şi deja a venit vremea să dăm iama ca furnicile în ceea ce am agonisit în cămară astă vară când în piaţă toate legumele erau din abundenţă, bune şi ieftine. De exemplu eu am făcut o musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci pe care am "colorat-o" cu un pic de pastă de ardei cu usturoi pusă la borcan. O bunătate!

Musaca de cartofi cu carne de pui

Sunt multe reţete de musaca. Şi eu o fac în fel şi chip, după cum am poftă sau inpiraţie în ziua respectivă. O fac cu cartofii fierţi, cum e reţeta de azi, sau cu rondelele prăjite, sau cu piure de cartofi, cu carne de pui, cu carne de miel sau cu sos bolognese.

Orice variantă e gustoasă, nu ţin minte să fi mâncat vreodată vreo musaca de cartofi şi să nu-mi fi plăcut. E una din mâncărurile cu care nu ai cum să dai greş, mai ales cu niște gogoşari în oţet alături.

Reţeta de azi am vrut-o ceva mai dietetică. Am folosit pulpe de pui dezosate şi tocate de mine la robot şi rondele de cartofi fierţi. Ca să fie mai gustoasă am pus şi câteva ciuperci Champignon tocate mărunt. Dacă vreți o rețetă și mai dietetica, încercați-o pe cea de musaca de roșii și dovlecei. E tot cu carne de pui, dar fără carbohidrați 😉

În general, cam la orice mâncare cu carne tocată mie îmi place să pun şi un morcov ras pe răzătoarea cu găuri mici. Îmi place gustul dulceag pe care îl lasă morcovul ras şi călit împreună cu ceapa.

Ştiu că nu se prea obişnuieşte, dacă vreţi să renunţaţi la morcov e ok. Pastă de ardei am folosit foarte puţină, dar a dat o culoare rumenă şi minunată. Dacă nu aveţi pastă de ardei puteţi înlocui cu puţin bulion sau pulpă de roşii. Hai că v-am ţinut destul de vorbă, trecem la treabă? 🙂

Mod de preparare musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Musaca de cartofi cu carne de pui

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci

Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci, o variantă dietetică, dar foarte gustoasă şi sățioasă. Este excelentă cu o salată de murături.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 25 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g cartofi
  • 500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate)
  • 150 g ciuperci Champignon
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 50 ml de ulei
  • 1 lingură de pastă de ardei (se poate înlocui cu bulion sau pulpă de roşii)
  • ½ linguriţă de nucşoară - opţional
  • 50 ml de vin roşu - opţional
  • sare (piper - după gust)

pentru turnat deasupra

  • 2 ouă
  • 200 ml smântână
  • 1 linguriţă pastă de ardei (sau boia)
  • 20-30 g de caşcaval (poate fi şi altă brânză ucată, parmezan, telemea, etc)
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbem cartofii, îi lăsăm să se răcească foarte bine, apoi îi tăiem rondele de ½ cm grosime.
  • Tăiem ceapa cubuleţe mici, la fel şi ciupercile, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Într-o tigaie încăpătoare călim legumele de mai sus în uleiul încins, doar cât îşi lasă ceapa aroma, iar morcovul se înmoaie puţin. Ciupercile se vor înmuia şi ele şi vor lăsa puţin sos delicios.
  • Adăugăm carnea tocată, pasta de ardei, sare, piper, nucşoară şi la început amestecăm continuu ca să se călească bine carnea pe toate părţile.
  • Adăugăm vinul şi lăsăm să fiarbă la foc foarte mic. Dacă e nevoie, mai adăugăm foarte puţină apă. Amestecăm din când în când să nu se lipească de fundul tigăii.
  • Ungem o tavă cu ulei şi punem un rând de rondele de cartofi în aşa fel încât fundul tăvii să fie uniform acoperit. Presărăm un praf de sare peste cartofi, apoi turnăm amestecul de carne tocată.
  • Deasupra punem din nou un strat de cartofi şi presărăm un praf de sare.
  • Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi pasta de ardei şi o turnăm peste cartofi.
  • Presărăm caşcavalul ras şi dăm tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru 35-45 de minute, până când musacaua noastră e bine închegată şi frumos rumenită.
  • Înainte de servire, presăraţi cu pătrunjel proaspăt pentru un plus de prospeţime şi un aspect mai plăcut.
Valori nutriționale
Musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci
Valori per porție
Calorii
438
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
30
g
46
%
Colesterol
 
138
mg
46
%
Carbohidrați
 
19
g
6
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
22
g
44
%
Vitamina A
 
1832
IU
37
%
Calciu
 
96
mg
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Musaca de cartofi cu carne de pui

Poftă bună la musaca de cartofi cu carne de pui şi ciuperci!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
424 shares

Comentarii

  1. Iuliana a zis

    noiembrie 02, 2016 at 8:49 am

    Ce combinatie? M-ai facut curioasa 🙂

    Răspunde
  2. Claudia a zis

    noiembrie 01, 2016 at 10:37 am

    Gand la gand 🙂 Si eu ieri tot asta am avut in meniu. Tot cu cartofi fierti doar ca in alta combinatie 🙂
    Sa va fie de bine!

    Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.