O reţetă minunat de gustoasă şi de rapidă, despre care aproape că nici nu ştiu ce să scriu, atât e de simplă! Vă spun doar că noi am avut pasta asta de ton cu muştar pe masa de revelion şi ne-a plăcut tare, tare de tot!
Aparent ai zice că nu e un aperitiv prea de soi...o conservă de ton, nişte gălbenuşuri şi un pic de muştar, acolo. Da, dar toate laolaltă, învârtite de vreo 2-3 ori în blender, ne dau o pastă incredibil de bună.
Pentru că tot folosisem gălbenuşurile la pasta de ton şi-mi rămăseseră albuşurile fierte, le-am umplut şi le-am decorat cât de frumuşel m-am priceput şi uite că am obţinut un aperitiv demn de o masă de sărbătoare. Pe platou mai vedeţi şi ouă umplute cu cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen (reţeta aici), foarte gustoasă şi arătoasă şi ea!
Pasta de ton cu muştar este excelentă şi de luat la pachetul de la birou, mai ales dacă o însoţiţi cu nişte roşii cherry, felii de ardei gras, rondele de castravete sau măsline.
Mod de preparare pastă de ton cu muştar
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pastă de ton cu muştar pentru tartine sau ouă umplute
Ingrediente
- 1 conservă de ton mărunţit în suc propriu (180 g)
- 50 g unt moale
- 3 linguriţe de muştar (după gust)
- gălbenuşurile de la 2 ouă
- 2 fire de ceapă verde - doar partea albă
- 2-3 linguriţe de suc de lămâie (după gust)
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Scurgeţi foarte bine sucul din conserva de ton.
- Puneţi apoi toate ingredientele într-un blender, sau tocător electric.
- Mixaţi până obţineţi textura dorită.
- Folosiţi pasta de ton cu muştar pentru ouă umplute, rulade aperitiv, sandvişuri sau tartine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la pastă de ton cu muştar pentru tartine sau ouă umplute!
Mihaela Damaceanu a zis
Foarte interesanta pasta aceasta, Iuli! Nici nu am auzit si nici nu mi-a trecut vreodata prin cap sa combin ouale cu tonul. Ideea este foarte faina, simpla, sanatoasa si rapida. Si aratoasa, de asemenea, cand fotograful este priceput! De retinut si pentru pachetul de luat la serviciu, cum ai spus!
Iuliana a zis
Si e chiar o reteta dietetica! Avand in vedere noul tau stil de viata, e chiar o optiune buna pentru pranz sau cina 😉