Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu ciocolată albă şi vişine

533 shares
Mergi la rețetă

O reteta usoara de tort cu blat subtire şi multa crema de ciocolata alba si visine. Un tort racoros si delicios pe gustul tuturor.

Ciocolata albă parcă e mereu prea dulce, vouă nu vi se pare la fel? Şi-atunci parcă îi trebuie ceva acrişor care să balanseze gusturile.

Tort cu ciocolată albă şi vişine

De aceea m-am gândit eu că în rețeta de astăzi ar merge de minune îmblânzită cu câteva vişine. Ca să nu mai spun de efectul vizual al cremelor alb-roz-roşu!

Pe mine contrastele astea la deserturi mă fac să-mi fie poftă instantaneu, înainte chiar să aflu ce anume e acolo-n farfurie.

Tort cu ciocolată albă şi vişine

Tortul acesta este uşor, răcoros, cu blat subţire şi multă cremă . L-am decorat cu frişcă (vezi aici cum se face frişca naturală) şi cu 2 crenguţe de coacăze pentru că...vişinele destinate decorului le-am...mâncat.

Asta e, nimeni nu-i perfect! Ce să fac,dacă-mi place să ciugulesc din ingrediente? Voi să nu faceţi ca mine, păstraţi câteva vişine şi pentru decor, da? 😀

Mod de preparare tort cu ciocolată albă şi vişine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu ciocolată albă şi vişine

Tort cu ciocolată albă şi vişine

O reteta usoara de tort cu blat subtire şi multa crema de ciocolata alba si visine. Un tort racoros si delicios pe gustul tuturor.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 7
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

blatul

  • 1 ou
  • 20 g zahăr
  • 60 g făină
  • 20 g unt topit şi răcit
  • ½ linguriţă de pudră de vanilie
  • un vârf de linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

crema de ciocolata albă

  • 100 g ciocolata albă
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 200 g vişine fără sâmburi
  • 50 g zahăr tos
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • 4 g gelatină granule (½ de pliculeţ)

crema de vişine

  • 200 ml de smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 4 g gelatină granule (½ de pliculeţ)
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

decor

  • 100 g decoraţiuni de ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 30 g zahăr pudră
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o forma de tort de 18 cm cu inel detaşabil.
    .
  • Mixăm oul cu zahărul timp de 5-7 minute până îşi triplează volumul.
  • Adăugăm untul topit şi răcit şi pudra de vanilie, apoi încorporăm făina, sarea şi praful de copt.
  • Turnăm compoziţia în forma pregătită.
  • Coacem aproximativ 12 minute, până când blatul devine ferm şi trece testul scobitorii. Nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână deschis la culoare, galben frumos.
  • Lăsăm blatul să se răcească complet, apoi îl aşezăm pe un platou şi montăm din nou inelul de tort în jurul lui.

crema de ciocolata albă

  • Punem la fiert visinele fără sâmburi, cu 50 g de zahăr tos şi 4 linguri de apă. Când fructele s-au înmuiat şi în craticioară s-a format un pic de sirop, le dăm deoparte şi le lăsăm la răcit.
  • Topim ciocolata albă la bain marie, o lăsăm să se răcorească, apoi o amestecăm cu brânza mascarpone
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia până obţinem o frişcă fermă care nu cade de pe teluri. Încorporăm cu mişcări uşoare frişca în amestecul de mascarpone şi ciocolată albă.
  • Adăugăm şi câteva vişine fierte şi răcite, întregi.
  • Topim gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o încorporăm în crema de ciocolată albă cu vişine.
  • Turnăm crema astfel preparată peste blatul de tort, nivelăm şi dăm la rece să se întărească cât timp ne ocupăm de crema de vişine.

crema de vişine

  • Mixăm cu blenderul vertical vişinele rămase împreună cu siropul din crăticioară.
  • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia şi o transformăm în frişcă.
  • Amestecăm frişca cu vişinele pasate.
  • Topim gelatina la bain marie, aşa cum scrie pe pliculeţ şi o încorporăm în crema de vişine.
  • Scoatem tortul de la rece şi turnăm crema de vişine peste crema de ciocolată albă.
  • Dăm din nou tortul la rece până se întăreşte şi crema de vişine.

decor

  • Facem frişcă din smântâna mixată cu zahărul pudră şi vanilia.
  • Scoatem inelul din jurul tortului, îmbrăcăm tortul cu un strat subţire de frişcă şi decorăm marginile folosind un poş şi un dui stelat.
  • Presărăm deasupra decoraţiunile de ciocolată albă.
  • Eu am mai folosit pentru decor 2 crenguţe de coacăze roşii pe care le aveam la congelator şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
Valori nutriționale
Tort cu ciocolată albă şi vişine
Valori per porție
Calorii
704
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
55
g
85
%
Colesterol
 
186
mg
62
%
Carbohidrați
 
46
g
15
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
35
g
39
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
1888
IU
38
%
Calciu
 
144
mg
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort cu ciocolată albă şi vişine

Poftă bună la tort cu ciocolată albă şi vişine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
533 shares

Comentarii

  1. Dezinsectie Plosnite a zis

    februarie 13, 2017 at 1:49 pm

    Visinele n-au fost niciodata printre preferatele mele, credeti ca merge si cu alt gen de fructe?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 13, 2017 at 2:07 pm

      Draga Dezinsectie Plosnite, daca intr-adevar te intereseaza subiectul, atunci da, cred ca tortul merge facut cu ce fructe vrei tu 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.