• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    Publicat la 19 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    O reteta usoara de tort cu blat subtire şi multa crema de ciocolata alba si visine. Un tort racoros si delicios pe gustul tuturor.

    Ciocolata albă parcă e mereu prea dulce, vouă nu vi se pare la fel? Şi-atunci parcă îi trebuie ceva acrişor care să balanseze gusturile.

    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    De aceea m-am gândit eu că în rețeta de astăzi ar merge de minune îmblânzită cu câteva vişine. Ca să nu mai spun de efectul vizual al cremelor alb-roz-roşu!

    Pe mine contrastele astea la deserturi mă fac să-mi fie poftă instantaneu, înainte chiar să aflu ce anume e acolo-n farfurie.

    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    Tortul acesta este uşor, răcoros, cu blat subţire şi multă cremă. L-am decorat cu frişcă (vezi aici cum se face frişca naturală) şi cu 2 crenguţe de coacăze pentru că...vişinele destinate decorului le-am...mâncat.

    Asta e, nimeni nu-i perfect! Ce să fac,dacă-mi place să ciugulesc din ingrediente? Voi să nu faceţi ca mine, păstraţi câteva vişine şi pentru decor, da? 😀

    Mod de preparare tort cu ciocolată albă şi vişine

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    O reteta usoara de tort cu blat subtire şi multa crema de ciocolata alba si visine. Un tort racoros si delicios pe gustul tuturor.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 7
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    blatul

    • 1 ou
    • 20 g zahăr
    • 60 g făină
    • 20 g unt topit şi răcit
    • ½ linguriţă de pudră de vanilie
    • un vârf de linguriţă de praf de copt
    • un praf de sare

    crema de ciocolata albă

    • 100 g ciocolata albă
    • 250 g mascarpone
    • 200 g smântână pentru frişcă
    • 30 g zahăr pudră
    • 200 g vişine fără sâmburi
    • 50 g zahăr tos
    • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
    • 4 g gelatină granule (½ de pliculeţ)

    crema de vişine

    • 200 ml de smântână pentru frişcă
    • 30 g zahăr pudră
    • 4 g gelatină granule (½ de pliculeţ)
    • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

    decor

    • 100 g decoraţiuni de ciocolată albă
    • 200 ml smântână pentru frişcă
    • 30 g zahăr pudră
    • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o forma de tort de 18 cm cu inel detaşabil.
      .
    • Mixăm oul cu zahărul timp de 5-7 minute până îşi triplează volumul.
    • Adăugăm untul topit şi răcit şi pudra de vanilie, apoi încorporăm făina, sarea şi praful de copt.
    • Turnăm compoziţia în forma pregătită.
    • Coacem aproximativ 12 minute, până când blatul devine ferm şi trece testul scobitorii. Nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână deschis la culoare, galben frumos.
    • Lăsăm blatul să se răcească complet, apoi îl aşezăm pe un platou şi montăm din nou inelul de tort în jurul lui.

    crema de ciocolata albă

    • Punem la fiert visinele fără sâmburi, cu 50 g de zahăr tos şi 4 linguri de apă. Când fructele s-au înmuiat şi în craticioară s-a format un pic de sirop, le dăm deoparte şi le lăsăm la răcit.
    • Topim ciocolata albă la bain marie, o lăsăm să se răcorească, apoi o amestecăm cu brânza mascarpone
    • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia până obţinem o frişcă fermă care nu cade de pe teluri. Încorporăm cu mişcări uşoare frişca în amestecul de mascarpone şi ciocolată albă.
    • Adăugăm şi câteva vişine fierte şi răcite, întregi.
    • Topim gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o încorporăm în crema de ciocolată albă cu vişine.
    • Turnăm crema astfel preparată peste blatul de tort, nivelăm şi dăm la rece să se întărească cât timp ne ocupăm de crema de vişine.

    crema de vişine

    • Mixăm cu blenderul vertical vişinele rămase împreună cu siropul din crăticioară.
    • Batem smântâna cu zahărul pudră şi vanilia şi o transformăm în frişcă.
    • Amestecăm frişca cu vişinele pasate.
    • Topim gelatina la bain marie, aşa cum scrie pe pliculeţ şi o încorporăm în crema de vişine.
    • Scoatem tortul de la rece şi turnăm crema de vişine peste crema de ciocolată albă.
    • Dăm din nou tortul la rece până se întăreşte şi crema de vişine.

    decor

    • Facem frişcă din smântâna mixată cu zahărul pudră şi vanilia.
    • Scoatem inelul din jurul tortului, îmbrăcăm tortul cu un strat subţire de frişcă şi decorăm marginile folosind un poş şi un dui stelat.
    • Presărăm deasupra decoraţiunile de ciocolată albă.
    • Eu am mai folosit pentru decor 2 crenguţe de coacăze roşii pe care le aveam la congelator şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
    Valori nutriționale
    Tort cu ciocolată albă şi vişine
    Valori per porție
    Calorii
    704
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    55
    g
    85
    %
    Colesterol
     
    186
    mg
    62
    %
    Carbohidrați
     
    46
    g
    15
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    35
    g
    39
    %
    Proteine
     
    8
    g
    16
    %
    Vitamina A
     
    1888
    IU
    38
    %
    Calciu
     
    144
    mg
    14
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort cu ciocolată albă şi vişine

    Poftă bună la tort cu ciocolată albă şi vişine!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Dezinsectie Plosnite

      februarie 13, 2017 at 1:49 pm

      Visinele n-au fost niciodata printre preferatele mele, credeti ca merge si cu alt gen de fructe?

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 13, 2017 at 2:07 pm

        Draga Dezinsectie Plosnite, daca intr-adevar te intereseaza subiectul, atunci da, cred ca tortul merge facut cu ce fructe vrei tu 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.