Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit

Publicat la 24 februarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1531 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de ruladă aperitiv din aluat opărit se face ușor făcut din ingrediente simple. Un aperitiv aspectuos și gustos, ideal pentru micul dejun, gustare sau pentru mesele de sărbătoare.

Ruladă aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat

Pe cât de mult îmi plac ruladele-desert, pe atât de mult îmi plac şi ruladele-aperitiv. Iar această reţetă de ruladă sărată o ştiu de când eram mică. Este reţeta mamei mele şi nu exista onomastică, revelion sau ştiu eu ce sărbătoare fără ca această ruladă aperitiv să fie prezentă pe masa noastră în 2 variante de umplutură: cu pate de ficat și cu cremă de brânză.

Blatul de ruladă se face dintr-un aluat opărit, asemănător cu aluatul pentru cojile de eclere. Este moale, elastic, foarte uşor de lucrat cu el şi se rulează frumos.

Ruladă aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat

Ingrediente

Avem nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face o ruladă aperitiv delicioasă. Poate că le aveți în cămară chiar acum, așa că vă puteți apuca de treabă.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva.

pentru blat

  • lapte - cu 3,5% grăsime
  • unt - cu 80-82% grăsime
  • făină
  • ouă
  • sare

umplutură pate de ficat

  • pate de ficat
  • unt - cu 80-82% grăsime, foarte moale
  • opțional - sare, piper, după gust
  • gogoșari în oțet

umplutură de brânză

  • brânză de vaci - brânză dulce, grasă
  • unt - cu 80-82% grăsime, foarte moale
  • sare, piper, chimen, boia - după gust
  • măsline negre

Cum facem ruladă aperitiv

aluat oparit

Punem la încălzit laptele împreună cu untul tăiat cuburi şi un praf de sare. Când untul s-a topit şi laptele începe să se umfle, turnăm făina, toată odată, în timp ce amestecăm energic cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.

aluat pentru blat de rulada

Vom obţine un aluat omogen, dar lipicios. Continuăm să amestecăm menţinând cratiţa pe foc, încă 2-3 minute, până când simţim că aluatul s-a mai uscat şi nu se mai lipeşte de oală.

Lăsăm aluatul să se răcească, apoi adăugăm gălbenuşurile pe rând, mixând după fiecare să se încorporeze uniform.

incorporare albusuri batute spuma

Batem albuşurile spumă şi încorporăm spuma în aluat cu telul de mână și mişcări uşoare, de jos în sus.

aluat turnat in tava

Turnăm aluatul în tavă şi îl nivelăm. Coacem blatul de ruladă în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 20-25 de minute până când trece testul cu scobitoarea şi îl simţim la mână că este uscat şi elastic.

blat rulat in prosop

Lăsăm blatul să se răcorească în tavă timp de 5 minute, apoi îl răsturnăm pe un șervet de bucătărie umezit. Îndepărtăm hârtia de copt și rulăm blatul ajutându-ne de prosopul umed. Îl păstrăm aşa rulat până când se răceşte de tot şi e gata de umplut.

Cum umplem rulada sărată

umplutura de pate

Pentru umpluturi, mixăm ingredientele din listă: pate+unt și brânză+unt și condimentăm după gust.

Desfacem blatul din prosop și îl tăiem în 2 părți egale. Jumătate de blat îl umplem cu cremă de pate, presărăm cuburi de gogoșari și rulăm. Cealaltă jumătate o umplem cu cremă de brânză și presărăm cuburi de măsline.

Sfat: ambalați ruladele în folie alimentară și păstrați ruladele la frigider 2-3 ore înainte de servire.

Ruladă aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat

Alte idei de umplutură pentru rulada aperitiv

Ca umpluturi, doar imaginaţia voastră este limita. Sau mai bine spus, totul depinde de preferinţele voastre. Puteți umple rulada aperitiv cu orice pastă pe care vă place să o întindeți și pe pâine. Iată câteva exemple:

  • pate de ficat făcut în casă şi frecat cu puţin unt
  • cremă de brânză şi boia de ardei cu chimen
  • pastă de măsline
  • salată de icre
  • pastă de creier

Alte rețete asemănătoare

Ți-a plăcut această rețetă? Încearcă și altele, asemănătoare! Iată recomandările mele:

  • chec aperitiv cu iaurt
  • platou cu aperitive din pește
  • 2 rețete cu scrumbie afumată
  • sărățele cu untură și iaurt

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat

Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat

Rețeta de ruladă aperitiv din aluat opărit se face ușor făcut din ingrediente simple. Un aperitiv spornic, aspectuos și foarte gustos!
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

dimensiune tavă - aprox. 40x30 cm

pentru blat

  • 300 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 100 g unt (80-82% grăsime)
  • 100 g făină
  • 5 ouă
  • un praf de sare

umplutură pate de ficat (pentru ½ de blat)

  • 200 g pate de ficat
  • 50 g unt (80-82% grăsime, foarte moale)
  • opțional - sare, piper (după gust)
  • gogoșari în oțet tăiați cubulețe mici

umplutură de brânză (pentru ½ de blat)

  • 150 g brânză de vaci (brânză dulce) grasă
  • 70 g unt (80-82% grăsime, foarte moale)
  • sare, piper, chimen, boia (după gust)
  • măsline negre, tăiate cubulețe

Instrucțiuni de preparare
 

blatul de ruladă

  • Punem la încălzit laptele împreună cu untul tăiat cuburi şi un praf de sare. Când untul s-a topit şi laptele începe să se umfle, turnăm făina, toată odată, în timp ce amestecăm energic cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.
  • Vom obţine un aluat omogen, dar lipicios. Continuăm să amestecăm menţinând cratiţa pe foc, încă 2-3 minute, până când simţim că aluatul s-a mai uscat şi nu se mai lipeşte de oală.
  • Lăsăm aluatul să se răcească, apoi adăugăm gălbenuşurile pe rând, mixând după fiecare să se încorporeze uniform.
  • Batem albuşurile spumă şi încorporăm spuma în aluat cu telul de mână și mişcări uşoare, de jos în sus.
  • Turnăm aluatul în tavă şi îl nivelăm. Coacem blatul de ruladă în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 20-25 de minute până când trece testul cu scobitoarea şi îl simţim la mână că este uscat şi elastic.
  • Lăsăm blatul să se răcorească în tavă timp de 5 minute, apoi îl răsturnăm pe un șervet de bucătărie umezit. Îndepărtăm hârtia de copt și rulăm blatul ajutându-ne de prosopul umed. Îl păstrăm aşa rulat până când se răceşte de tot şi e gata de umplut.

umplere

  • Pentru umpluturi, mixăm ingredientele din listă: pate+unt și brânză+unt și condimentăm după gust.
  • Desfacem blatul din prosop și îl tăiem în 2 părți egale. Jumătate de blat îl umplem cu cremă de pate, presărăm cuburi de gogoșari și rulăm. Cealaltă jumătate o umplem cu cremă de brânză și presărăm cuburi de măsline. Ţinem ruladele la frigider 2-3 ore înainte să le feliem.

Bine de știut:

Rulada aperitiv se poate umple cu umpluturi diverse. Câteva sugestii de umpluturi delicioase:
- cremă de brânză cu boia de ardei şi chimen,
- pastă de ton cu muştar,
- pate de ficat făcut în casă frecat cu puţin unt şi cubuleţe de gogoşari în oţet,
- cremă fină de brânză cu ardei gras şi bucăţele de măsline,
- pastă de măsline,
- pastă de creier,
- icre de peşte.
Valori nutriționale
Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
Valori per porție
Calorii
122
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
66
mg
22
%
Carbohidrați
 
5
g
2
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
359
IU
7
%
Calciu
 
29
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Poftă bună la rulada aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
1531 shares

Comentarii

  1. Elena Drelciuc a zis

    octombrie 27, 2024 at 7:46 pm

    5 stars
    Cât lapte,cât unt?Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 28, 2024 at 7:35 am

      Aveți toate cantitățile în cardul rețetei de la finalul postării.

      Răspunde
  2. Lubita a zis

    februarie 26, 2017 at 8:07 pm

    Mai departe cum se umple că nu am făcut niciodată si mi-aş dori aşa ceva!multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 26, 2017 at 8:20 pm

      Desfacem blatul din prosop, întindem peste blat umplutura dorită (cremă de brânză, pate de ficat frecat cu unt, pastă de măsline, etc.) şi rulăm blatul la loc, de data asta fără ajutorul prosopului umed.
      Ţinem rulada la frigider 2-3 ore înainte să o feliem.

      Răspunde
5 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x