Am aflat cu surprindere din statisticile blogului că deși au trecut deja aproape 2 săptămâni de la Paște, friptura de miel e în continuare cea mai căutată rețetă. Așa că am zis să vă arăt și eu friptura de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry care a stat pe masa noastră de sărbătoare. Poate într-adevăr, ați cumpărat mai mult miel și acum sunteți în căutare de noi idei de preparare. Ce-i drept și eu mai am niște coaste de miel în congelator. Cred că în week-end le vine rândul, abia aștept!
Cred că am mai spus eu pe aici că de cele mai multe ori mă transform în zâna eficienței și că îmi place să fac și friptura, și garnitura deodată, ca să stau cât mai putin posibil pe lângă aragaz și să păzesc oale și tigăi. Asa că fripturile mele stau de obicei pe un pat de legume sau de cartofi care se gătesc odată cu carnea.
Asta a fost ideea și de data asta, ca legumele din tavă să le avem drept garnitură lângă carne. Doar că știți voi cum sunt uneori bărbații, dacă n-au și ceva cartofi lângă friptură, parca nu e meniul complet. N-am avut încotro și cu puțin timp înainte să scot friptura din cuptor, am făcut și un piure de cartofi pentru soțul meu 🙂 Am mai avut o salată verde cu ridichi și niște vin roșu și gata! Excelent!
Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 1 pulpă de miel de aprox. 1.5 kg
- 2 legături de usturoi verde
- 1 legătura de ceapă verde
- 3 buc. ardei gras (eu am avut culori diferite: verde, roșu, oranj)
- aprox. 400 g roșii cherry
- 50 ml de ulei
pentru marinat
- 50 ml de ulei
- 100 ml de vin alb
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de muștar
- 1 linguriță semințe de chimen
- sare (piper, frunze de dafin, cimbru uscat)
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm pulpa de miel, o curăţăm de grăsime, pieliţe şi membrane dacă este cazul, apoi o ştergem cu un prosop de hârtie. Uscată va absorbi mai bine mirodeniile şi vinul din baiţ.
- Amestecăm toate ingredientele din lista pentru marinat şi ungem bine carnea cu acest amestec, apoi o aşezăm într-un vas încăpător. E de preferat să alegeţi un vas cu capac, pentru că va sta la frigider o zi sau două şi e bine să stea acoperit.
- Punem capacul vasului sau acoperim cu folie de aluminiu şi îl dăm la frigider până a doua zi. Poate sta chiar şi două zile la frigider, cu atât mai aromată va fi carnea în final.
- Din când în când scoatem vasul din frigider şi mai întoarcem pulpa de miel pe partea cealaltă sau o stropim cu baiţul din vas.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade.
- Spălăm și tăiem usturoiul verde și ceapa verde în bucăți de aprox 2 cm. Ardeiul îl tăiem fâșii.
- Ungem o tavă cu ulei, peste care punem legumele tăiate, roșiile cherry și pulpa de miel.
- Turnăm deasupra baițul care a mai rămas în vasul în care am marinat carnea și un pahar de 200 ml cu apă.
- Acoperim cu folie de aluminiu și dăm friptura la cuptor pentru 60 de minute. După acest timp, îndepărtăm folia de aluminiu și mai lăsăm friptura la cuptor până se rumenește frumos. Încercați carnea cu furculița să vă asigurați că e bine pătrunsă. In funcție de cât de "tânăr" era mielul, e posibil să aibă nevoie de ceva mai mult timp de stat la cuptor.
- Serviți friptura cu garnitura preferata (noi am avut piure de cartofi) și cu legumele și roșiile cherry gătite în tavă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu