Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

Publicat la 25 august 2017 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

212 shares
Mergi la rețetă

Când vine vara, nimic nu se compară cu un tort răcoros, plin de frişcă naturală și multe fructe de pădure proaspete. Acest tort este perfect pentru orice ocazie specială sau pentru o după-amiază liniștită în familie. Cu un blat pufos și frișcă bătută de casă, garantat veți impresiona pe toată lumea.

tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

Am vrut ca la acest tort să reduc totul la minim: manopera, ingredientele și pe cât posibil și caloriile, să fie un desert de vară pentru care să nu stai mult în bucătărie. Aşa că tortul ăsta chiar e cel mai ușor cu putință! Si de făcut, dar și de mâncat.

Rețeta e foarte asemănătoare cu cea a tortului cu multă frișcă și piersici din compot. Dacă nu e vară si belșug de fructe proaspete, cele din compot sunt o alegere perfectă!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete ușoare de torturi cu fructe
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Poftă bună la tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure!

Ingrediente

pentru blatul de pandișpan

  • 5 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 125 g făină tip 000
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare

Umplutura și decor

  • 600 ml de smântână pentru frişcă (cu 35% grăsime )
  • 90 g zahăr pudră
  • un vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • 150 g afine
  • 150 g mure
  • 150 g zmeură
  • 150 g căpşuni

    Mod de preparare tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Deși am scris destul de detaliat rețeta mai jos, în formatul pe care îl puteți tipări, dacă sunteți începători într-ale bucătărelilor și aveți nevoie de explicații mai ample, le gasiti pe blog pentru fiecare componenta în parte:

    • pentru blat găsiți aici: blat de tort din pandișpan
    • pentru umplutura din frișcă naturală găsiți aici: cum se face frișca din smântână - rețeta pas cu pas

    Prepararea blatului de pandișpan

    1. Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
    2. Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    3. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    4. Adăugați uleiul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile, mixând foarte scurt, la viteză mică.
    5. Încorporați apoi făina cernută, amestecând ușor cu o spatulă sau cu un tel, nu cu mixerul.
    6. Turnați blatul în tavă, nicvelați și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
    7. Scoateți blatul din forma de copt și lăsaţi-l să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    Umplutura și asamblarea tortului

    1. Mixați smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri. Nu mixați prea mult ca să nu se separe zerul!
    2. Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
    3. Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
    4. Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
    5. Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, aici puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
    6. Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Aveți nevoie să adaptați rețeta? Iată câteva sugestii:

    • În loc de zahăr, puteți folosi un îndulcitor natural precum stevia sau eritritol.
    • Dacă nu aveți coajă de lămâie, puteți folosi coajă de portocală pentru un gust diferit.
    • Pudra de vanilie se poate înlocui cu extract natural de vanilie.
    • Puteți folosi și alte fructe de sezon: cireșe, caise, piersici, boabe de struguri, etc.

    Cum se păstrează

    Tortul se păstrează la frigider, acoperit, până la 3 zile.

    Nu vă recomand să îl congelați deoarece frișca nu își păstrează consistența!

    Dar dacă doriți să îl pregătiți dinainte pentru o sărbătoare sau pentru o zi în care aveți musafiri, puteți coace blatul și să îl păstrați la congelator până la 3 luni. Când doriți să montați tortul, lăsați blatul să se dezghețe lent, la temperatura camerei, apoi îl umpleți cu frișcă și fructe.

    Sfaturi pentru reușita rețetei

    • Asigurați-vă că bolul și telurile sunt complet uscate înainte de a bate albușurile.
    • Folosiți smântâna foarte rece pentru a obține o frișcă fermă.
    • Nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prăbușirea blatului.
    • Blatul va mai trage umiditate din frișcă în timp ce stă la frigider. Nu are nevoie de însiropare!
    • Dacă totuși vreți să adăugați o aromă în blat, însiropați-l foarte puțin, folosind o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingurița! Dacă îl umeziți excesiv, blatul se va rupe.
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel sucurile scurse din fructe nu vor păta stratul de frișcă de deasupra.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructele mai mici pentru o prezentare frumoasă.

    Întrebări frecvente

    Pot folosi alte fructe în loc de cele menționate?

    Da, puteți folosi orice fructe de pădure sau chiar fructe tropicale, cum ar fi mango sau kiwi.

    Blatul meu nu a crescut suficient, ce am greșit?

    Asigurați-vă că albușurile sunt bătute suficient de tare și că nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere.

    Pot face tortul cu o zi înainte?

    Da, tortul este chiar mai bun a doua zi, după ce aromele au avut timp să se întrepătrundă.

    Cum fac să nu se lase frișca?

    Folosiți smântână cu un conținut ridicat de grăsime și bateți-o foarte bine până devine fermă.

    Alte rețete ușoare de torturi cu fructe

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Tort cu cremă de mango
      Tort cu cremă de mango și frișcă naturală
    • Tort cu ciocolată albă şi vişine
      Tort cu ciocolată albă şi vişine
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort spirala cu crema de mascarpone si visine
      Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure

    Tort ușor cu frișcă naturală și multe fructe de pădure, perfect pentru vară. Descoperă rețeta simplă și delicioasă, ideală pentru orice ocazie.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    spatulă
    forma tarta 26 cm
    formă pt. tartă 26 cm

    Ingrediente
     

    blatul -pentru o tavă de 26 cm

    • 5 ouă
    • 120 g zahăr tos
    • 125 g făină tip 000
    • 2 linguri ulei
    • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare

    umplutura şi decor

    • 600 ml de smântână pentru frişcă (cu 35% grăsime)
    • 90 g zahăr pudră
    • un vârf de linguriţă pudră de vanilie
    • 150 g afine
    • 150 g mure
    • 150 g zmeură
    • 150 g căpşuni

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
    • Bateţi spumă albuşurile cu un praf de sare până când nu mai cad de pe teluri.
    • Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou, devin lucioase, iar zahărul este complet dizolvat.
    • Adăugați uleiul, coaja rasă de lămâie și gălbenuşurile, mixând foarte scurt, la viteză mică.
    • Încorporați apoi făina cernută, amestecând ușor cu o spatulă sau cu un tel, nu cu mixerul.
    • Turnați blatul în tavă, nicvelați și coaceți timp de 30-40 de minute sau până când începe să se rumenească și devine elastic. Faceți testul cu scobitoarea sa fiți siguri ca este bine copt.
    • Scoateți blatul din forma de copt și lăsaţi-l să se răcească complet, apoi tăiaţi-l în 2 straturi egale.

    umplutura şi asamblarea tortului

    • Mixați smântâna împreună cu zahărul pudră și vanilia până obţineţi o frişcă cremoasă, dar fermă, care nu cade de pe teluri. Nu mixați prea mult ca să nu se separe zerul!
    • Aşezaţi jumătate de blat pe un platou şi puneţi peste el jumătate din cantitatea de frişcă. Peste frişcă presărați jumătate din cantitatea de fructe presând ușor ca să intre în stratul de frișcă.
    • Doar căpșunile și murele ar trebui tăiate cubulețe sau felii, pentru că sunt mai mari și cel putin la interior nu le putem pune întregi.
    • Aşezaţi al doilea blat peste stratul de frişcă şi fructe.
    • Decoraţi cu restul de frișcă și fructele rămase. Pentru un aspect mai frumos, aici puteți lăsa murele și căpșunile întregi.
    • Păstrați tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.

    Bine de știut:

    • Asigurați-vă că bolul și telurile sunt complet uscate înainte de a bate albușurile.
    • Folosiți smântâna foarte rece pentru a obține o frișcă fermă.
    • Nu deschideți cuptorul în primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prăbușirea blatului.
    • Blatul va mai trage umiditate din frișcă în timp ce stă la frigider. Nu are nevoie de însiropare!
    • Dacă totuși vreți să adăugați o aromă în blat, însiropați-l foarte puțin, folosind o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingurița! Dacă îl umeziți excesiv, blatul se va rupe.
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel sucurile scurse din fructe nu vor păta stratul de frișcă de deasupra.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructele mai mici pentru o prezentare frumoasă.
    Valori nutriționale
    Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure
    Valori per porție
    Calorii
    435
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    150
    mg
    50
    %
    Carbohidrați
     
    50
    g
    17
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    39
    g
    43
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    1.013
    IU
    0
    %
    Calciu
     
    61
    mg
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
    Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
    tort usor cu frisca naturala si multe fructe de padure

    Poftă bună la tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure!

    👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

    Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

    🍪 Abonează-te aici

    Din aceeași categorie

    • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
      Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
    • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
      Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
    • tort rapid cu biscuiti lotus
      Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    212 shares

    Comentarii

    1. Mada a zis

      octombrie 31, 2021 at 6:49 pm

      Pentru blat nu se foloseste deloc praf de copt?
      Multumesc

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        noiembrie 01, 2021 at 7:24 am

        Nu. Blatul e un pandișpan clasic, fără praf de copt.

        Răspunde
    2. Ioana a zis

      decembrie 11, 2020 at 11:33 pm

      Buna. Am facut tortul si singura mea problema este ca blatul este f uscat sec. Am incercat sa l insiropez dar nu am fost f incantata. Daca se poate sa imi recomandati ceva v as ramane indatorata. Multumesc anricipat. Altfel tortul e f bun si sanatos:)

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        decembrie 12, 2020 at 7:36 am

        Blatul e un pandișpan, e firesc să fie uscat. Dar dacă lăsați tortul măcar 4 ore la rece înainte de servire, pandișpanul se va înmuia suficient în contact cu frișca naturală.
        Desigur că se poate însiropa, dar nu folosiți prea mult sirop. Pandișpanul e foarte aerat, ca un burete. Însiropat în exces își pierde ținuta.

        Răspunde
    3. LAURA C. a zis

      august 25, 2017 at 3:06 pm

      E spectaculos!

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        august 25, 2017 at 3:51 pm

        Multumesc Laura! Asta cred ca e cuvantul potrivit 🙂 ca de simplu, e super-simplu.

        Răspunde
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    iuliana sbirnea

    Bună, eu sunt Iuliana!

    Mă bucur că ești aici!

    Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

    Despre mine și povestea blogului

    📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

    Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


    Abonează-te aici 🍪

    Rețete noi

    • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
      Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

    • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
      Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

    • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
      Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

    • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
      Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

    Populare acum

    • Reteta tiramisu rapid fara oua
      Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

    • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
      Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

    • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
      Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

    • Salate

    • Paste
    • Rețete de sosuri delicioase
    • Supe
    • Rețete cu pește și fructe de mare

    VEZI TOATE CATEGORIILE

    Rețete de tort pentru orice sărbătoare

    • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
      Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

    • Tort cu spuma de capsuni
      Tort cu spumă de căpşuni

    ALTE REȚETE DE TORT

    Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

    • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
      Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

    • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
      Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

    • prajitura Ora 12 cu frisca
      Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

    • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
      Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Rețete actualizate

    • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
      Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

    • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
      Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

    Articole utile

    • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
      Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

    • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
      Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

    • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
      Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

    VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Despre
    • Colaborări
    • Contact
    • FAQ
    • Rețete
    • Articole
    • Blog
    • Newsletter

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

    Politica cookies

    Politica de confidențialitate

    Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Your vote:




    A rating is required
    A name is required
    An email is required

    Recipe Ratings without Comment

    Something went wrong. Please try again.
    x