Promisesem că vă arăt la ce am folosit gemul rapid de mure cu busuioc făcut săptămâna trecută, nu-i aşa? L-am folosit la reţeta asta de ruladă cu cremă de brânză. Brânză şi mure, ce combinaţie delicioasă!
Reţeta e la fel de uşoară ca orice altă reţetă de ruladă. Un blat de pandişpan clasic şi o umplutură făcută la rece din brânză ricotta şi gem de mure aromatizat cu lămâie şi busuioc. Simplu şi bun de tot!
Dar dacă din cine ştie ce motiv nu vă surâde umplutura pe bază de brânză, aruncaţi un ochi la reţeta de ruladă cu cremă de vanilie şi gem de căpşuni sau la reţeta de ruladă umplută cu frişcă şi afine. Poate una din ele vă inspiră mai mult, sau poate faceţi voi o combinaţie nouă din cele trei reţete la un loc 🙂
Mod de preparare ruladă cu cremă de brânză şi mure
Pentru că orice ruladă începe cu un blat pufos, vă las mai jos rețeta video pentru cel mai simplu blat de ruladă - un blat din pandișpan.
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul meu de YouTube, poate că vei dori să o faci chiar acum. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
blatul - am folosit tava din dotarea aragazului - aprox. 40x40 cm
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri de făină
- ½ linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
umplutura
- 200 g brânză ricotta (sau urdă de-a noastră)
- 200 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- ½ linguriţă pudră de vanilie
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- aprox. 10 linguri gem rapid de mure (reţeta aici)
decor
- zahăr pudră
Instrucțiuni de preparare
blatul
- Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
- Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
- Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
- Adăugăm gălbenuşurile, coaja de lămâie şi pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
- Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
- Întindem uniform compoziţia în tavă şi coacem timp de 12-15 minute, până când blatul devine auriu şi începe să se desprindă de margini. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să fie auriu şi să treacă testul cu scobitoarea.
- Scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcorească 2-3 minute, îl desprindem cu grijă de hârtia de copt folosind o spatulă sau o paletă mai lată, apoi îl rulăm ajutându-ne de hârtia de copt şi îl lăsăm aşa rulat până se răceşte de tot şi poate fi umplut. Între timp, noi ne ocupăm de umplutură.
umplutura
- Untul la temperatura camerei se mixează 5-6 minute împreună cu zahărul până când avem o cremă omogenă şi zahărul bine dizolvat.
- Adăugăm brânza ricotta, vanilia şi coaja de lămâie şi omogenizăm crema.
asamblare şi decor
- Desfacem cu grijă blatul de ruladă, întindem uniform crema de brânză, iar peste cremă distribuim gemul de mure.
- Rulăm blatul strâns şi dăm rulada la rece timp de 2-3 ore.
- Înainte de servire pudrăm cu zahăr şi o feliem cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu