Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Articole utile

Duminica la prânz, cu Laura Laurențiu

8 shares

Dragii mei, astăzi vreau să împart cu voi o bucurie: draga mea colegă de breaslă și prietenă, Laura Laurențiu, cunoscută pentru blogul culinar retetecalamama.ro care s-a transformat de curând în lauralaurentiu.ro , ne-a făcut tuturor o mare surpriză! Împreună cu editura Curtea Veche a pregătit un volum de rețete de care peisajul gastronomic românesc avea mare nevoie. Cartea se numește „Duminica la prânz” și este o pledoarie pentru reunirea familiei în jurul mesei, măcar o dată pe săptămână.

De pe copertă Laura ne zâmbește frumoasă și veselă așa cum o știm, de parcă ne-ar aștepta duminica la prânz cu masa încărcată de bunătăți cum numai ea știe să facă 🙂Duminica la pranz

Mâncarea, dincolo de rolul de a fi un combustibil al vieții, reprezintă și artă. Iar când vine vorba de artă în farfurie, știm deja cu toții că Laura Laurențiu este lider incontestabil în blogosfera culinară românească. Laura ne-a obișnuit deja ca pe blogul ei să găsim rețete savuroase, explicate cu răbdare, dar mai ales cu eleganță până în cele mai mici detalii.

Ce iubesc eu în mod deosebit la rețetele de pe blogul Laurei, este faptul că de fiecare dată ele vin cu o mică poveste despre oameni. Nu pot uita tortul făcut pentru doamna Mili, prăjitura inventată cu gândul la Lulu sau tortul Milena născocit de Laura special pentru fiica ei.

Sunt rețete care îți ating sufletul tocmai prin povestea pe care o poartă în ele. De aceea m-am bucurat mult să aflu că tocmai în acest fel este gândită și cartea Laurei, „Duminica la prânz”, ca o colecție de rețete cu povești și cu oameni adunați în jurul mesei.

Duminica la pranz
Salată de spanac cu brânză de capră, pere și nuci

Cartea Laurei conţine 68 de reţete noi, pe care nu le veți găsi pe blog, cu specific variat, așezate în 320 de pagini frumoase, dar mai ales delicioase. Rețetele sunt gândite în așa fel încât să alcătuiască meniuri complete pentru o masă de duminică alături de cei dragi și au drept sursă de inspirație locurile, oamenii și bucuriile culinare pe care Laura Laurențiu le-a experimentat în câteva zeci de ani de bucătărit cu pasiune.

Această carte își propune să încetinească ritmul alert al vieții cititorilor și a-i face să se așeze comod, pentru a asculta secretul – acela de a investi timp într-un prânz ce va aduce la masă toată familia. Cu toții merităm să simțim bucuria mesei liniștite în familie și sa ne bucurăm de aceasta ca și cum ar fi o sărbătoare.

Duminica la pranz
Friptură de vită coaptă lent, la cuptor

Laura și-a scris rețetele din carte cu aceeași tihnă la care ne îndeamnă pe noi. Se simte la fiecare pagină că e scrisă cu drag, fără grabă și cu atenție la detalii. Cartea ei nu e o culegere de rețete mitraliate, ci e o întreagă enciclopedie de gusturi bune, sfaturi și idei. Cu cât o răsfoiești mai mult cu atât afli mai mult și înveți mai mult. Ca să vă dau un exemplu, la friptura de vită, Laura ne explică:

De fapt, despre asta este vorba în cele ce urmează: despre frăgezimea bucăților pregătite în această manieră, temperatura la care am gătit vita fiind de 60°C. Timpul și temperatura de preparare se influențează reciproc, la o temperatură înaltă prepararea este rapidă, iar o temperatură joasă necesită un timp de gătire mult mai îndelungat.

Duminica la pranz
Morcovi glasați

Acolo unde este cazul, la începutul rețetei sunt indicate ustensilele și aparatura necesară, precizări care sunt foarte utile pentru cititori. Spre exemplu, tot la friptura de vită ne trebuie: "cuptor electric cu termostat, preferabil cu funcție de gătire la abur și o tavă adâncă cu capac"

Iar la finalul rețetei prăjiturii Maya, Laura ne spune grijulie: "Atenție, cremele pot lua ușor mirosuri străine din frigider, de aceea este bine să izolați prăjitura cu un capac pentru torturi"

Duminica la pranz
Prăjitură Maya

Sper că v-am convins că „Duminica la prânz” , cartea Laurei Laurențiu, este nu doar bogată în rețete cu povești, ci este bogată în multe alte informații conexe domeniului culinar. O astfel de carte e o bogăție în biblioteca oricărui pasionat de gătit. Cu siguranță vă veți dori și voi, ca și mine, să aveți această carte cu autograful autoarei.

Cartea costă 65 Ron și este disponibilă pentru precomandă cu autograful Laurei Laurențiu până pe 15 noiembrie, exclusiv pe site-ul editurii: curteaveche.ro.

Alături de multe alte surprize, Curtea Veche Publishing a pregătit o întâlnire cu autoarea în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, care va avea loc la Romexpo București, pe 17 noiembrie, începând cu ora 16:30.

Din păcate eu nu voi putea fi la București la acea dată, dar sper ca măcar o parte dintre voi să puteți fi acolo, alături de Laura Laurențiu și să îi duceți o îmbrățișare mare din partea mea. Sunt sigură că Laura vă așteaptă cu mult drag și cu multe surprize 😉

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
8 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.