• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Articole utile

    Duminica la prânz, cu Laura Laurențiu

    Publicat la 9 noiembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Dragii mei, astăzi vreau să împart cu voi o bucurie: draga mea colegă de breaslă și prietenă, Laura Laurențiu, cunoscută pentru blogul culinar retetecalamama.ro care s-a transformat de curând în lauralaurentiu.ro, ne-a făcut tuturor o mare surpriză! Împreună cu editura Curtea Veche a pregătit un volum de rețete de care peisajul gastronomic românesc avea mare nevoie. Cartea se numește „Duminica la prânz” și este o pledoarie pentru reunirea familiei în jurul mesei, măcar o dată pe săptămână.

    De pe copertă Laura ne zâmbește frumoasă și veselă așa cum o știm, de parcă ne-ar aștepta duminica la prânz cu masa încărcată de bunătăți cum numai ea știe să facă 🙂Duminica la pranz

    Mâncarea, dincolo de rolul de a fi un combustibil al vieții, reprezintă și artă. Iar când vine vorba de artă în farfurie, știm deja cu toții că Laura Laurențiu este lider incontestabil în blogosfera culinară românească. Laura ne-a obișnuit deja ca pe blogul ei să găsim rețete savuroase, explicate cu răbdare, dar mai ales cu eleganță până în cele mai mici detalii.

    Ce iubesc eu în mod deosebit la rețetele de pe blogul Laurei, este faptul că de fiecare dată ele vin cu o mică poveste despre oameni. Nu pot uita tortul făcut pentru doamna Mili, prăjitura inventată cu gândul la Lulu sau tortul Milena născocit de Laura special pentru fiica ei.

    Sunt rețete care îți ating sufletul tocmai prin povestea pe care o poartă în ele. De aceea m-am bucurat mult să aflu că tocmai în acest fel este gândită și cartea Laurei, „Duminica la prânz”, ca o colecție de rețete cu povești și cu oameni adunați în jurul mesei.

    Duminica la pranz
    Salată de spanac cu brânză de capră, pere și nuci

    Cartea Laurei conţine 68 de reţete noi, pe care nu le veți găsi pe blog, cu specific variat, așezate în 320 de pagini frumoase, dar mai ales delicioase. Rețetele sunt gândite în așa fel încât să alcătuiască meniuri complete pentru o masă de duminică alături de cei dragi și au drept sursă de inspirație locurile, oamenii și bucuriile culinare pe care Laura Laurențiu le-a experimentat în câteva zeci de ani de bucătărit cu pasiune.

    Această carte își propune să încetinească ritmul alert al vieții cititorilor și a-i face să se așeze comod, pentru a asculta secretul – acela de a investi timp într-un prânz ce va aduce la masă toată familia. Cu toții merităm să simțim bucuria mesei liniștite în familie și sa ne bucurăm de aceasta ca și cum ar fi o sărbătoare.

    Duminica la pranz
    Friptură de vită coaptă lent, la cuptor

    Laura și-a scris rețetele din carte cu aceeași tihnă la care ne îndeamnă pe noi. Se simte la fiecare pagină că e scrisă cu drag, fără grabă și cu atenție la detalii. Cartea ei nu e o culegere de rețete mitraliate, ci e o întreagă enciclopedie de gusturi bune, sfaturi și idei. Cu cât o răsfoiești mai mult cu atât afli mai mult și înveți mai mult. Ca să vă dau un exemplu, la friptura de vită, Laura ne explică:

    De fapt, despre asta este vorba în cele ce urmează: despre frăgezimea bucăților pregătite în această manieră, temperatura la care am gătit vita fiind de 60°C. Timpul și temperatura de preparare se influențează reciproc, la o temperatură înaltă prepararea este rapidă, iar o temperatură joasă necesită un timp de gătire mult mai îndelungat.

    Duminica la pranz
    Morcovi glasați

    Acolo unde este cazul, la începutul rețetei sunt indicate ustensilele și aparatura necesară, precizări care sunt foarte utile pentru cititori. Spre exemplu, tot la friptura de vită ne trebuie: "cuptor electric cu termostat, preferabil cu funcție de gătire la abur și o tavă adâncă cu capac"

    Iar la finalul rețetei prăjiturii Maya, Laura ne spune grijulie: "Atenție, cremele pot lua ușor mirosuri străine din frigider, de aceea este bine să izolați prăjitura cu un capac pentru torturi"

    Duminica la pranz
    Prăjitură Maya

    Sper că v-am convins că „Duminica la prânz” , cartea Laurei Laurențiu, este nu doar bogată în rețete cu povești, ci este bogată în multe alte informații conexe domeniului culinar. O astfel de carte e o bogăție în biblioteca oricărui pasionat de gătit. Cu siguranță vă veți dori și voi, ca și mine, să aveți această carte cu autograful autoarei.

    Cartea costă 65 Ron și este disponibilă pentru precomandă cu autograful Laurei Laurențiu până pe 15 noiembrie, exclusiv pe site-ul editurii: curteaveche.ro.

    Alături de multe alte surprize, Curtea Veche Publishing a pregătit o întâlnire cu autoarea în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, care va avea loc la Romexpo București, pe 17 noiembrie, începând cu ora 16:30.

    Din păcate eu nu voi putea fi la București la acea dată, dar sper ca măcar o parte dintre voi să puteți fi acolo, alături de Laura Laurențiu și să îi duceți o îmbrățișare mare din partea mea. Sunt sigură că Laura vă așteaptă cu mult drag și cu multe surprize 😉

    Din aceeași categorie

    • tipuri de sare
      Sarea - cel mai important condiment. Tipuri de sare și cum le folosim.
    • cum sa organizezi camara
      Cum să organizezi cămara rapid și eficient în 10 pași simpli
    • amestec condimente pentru turta dulce
      Condimente pentru turtă dulce - cum se face amestecul acasă
    • Cum se face testul cu scobitoarea pentru blaturi și prăjituri

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.