Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Chec cu vișine proaspete sau congelate. Rețeta de pandișpan pufos cu cacao și fructe.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 aug. 2025 · Publicată: 9 iul. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
6636 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cauți un desert simplu, de vară? Încearcă această rețetă de chec cu vișine, marmorat cu cacao. Este atât de pufos și absolut delicios! Se poate face cu vișine proaspete sau congelate.

chec cu visine congelate

Checul cu vișine de azi nu conține praf de copt și e la fel de simplu de făcut ca orice rețetă de pandișpan cu cacao . Este ideal să îl faceți cu fructe proaspete dar dacă sezonul lor a trecut, puteți folosi vișine congelate sau din compot.

Checul cu vișine este un desert simplu, ieftin și ușor de făcut. Este un desert minunat, foarte pufos, dulce-acrișor și aromat. E foarte potrivit dimineața la micul dejun, la desert sau în pauza de cafea.

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face cel mai pufos chec cu vișine și cacao
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete asemănătoare de chec
  • Cu ce poți servi acest chec cu vișine
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

E foarte simplă rețeta de chec pufos cu vișine și tot așa sunt și ingredientele: simple, ieftine și accesibile. Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

Iată ce ne trebuie:

  • ouă - separate, albușuri și gălbenușuri
  • zahăr tos
  • vanilie - pentru o aromă naturală, puteți folosi pudră de vanilie, extract sau zahăr vanilat Bourbon
  • sare - echilibrează gustul și potențează aromele
  • ulei - îl puteți înlocui cu unt topit și răcit 
  • coaja rasă de lămâie - poate fi proaspătă sau coajă de citrice la borcan
  • făină - folosim faină de patiserie, tip 000
  • cacao - folosiți de preferat cacao neagră, cu gust intens și o culoare frumoasă
  • vișine sau cireșe - puteți folosi fructe proaspete sau congelate
  • zahăr pudră - opțional, pentru presărat înainte de servire

Vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum se face cel mai pufos chec cu vișine și cacao

visine scurse

Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.

făină incorporată în aluat de chec

Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.

galbenusuri adaugate

Adăugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.

făină incorporată în aluat de chec

Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.

vișine adăugate în aluatul de chec

Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.

marmorare cu cacao

Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.

tava cu chec la cuptor

Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.

chec cu visine congelate

Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.

Cum se păstrează

Păstrați checul cu vișine la temperatura camerei, învelit în folie alimentară. Astfel se păstrează moale și pufos, fără să se usuce timp de 3-4 zile.

Dacă doriți, puteți congela checul, fie întreg, fie doar câteva felii. Se păstrează perfect la congelator până la 4 luni.

Când doriți să îl consumați, lăsați-l să se decongeleze lent, la temperatura camerei.

Chec cu vișine și cacao

Extra-sfaturi

  • Checul perfect începe cu ingrediente de calitate. Alegeți ouă proaspete cu o culoare intensă a gălbenușului, cacao de bună calitate pentru o culoare frumoasă și o aromă pregnantă. De asemenea, asigurați-vă că vișinele sunt proaspete și bine coapte, pentru a obține un gust dulce și suculent.
  • Asigurați-vă că mixați foarte bine albușurile înainte să adăugați alte ingrediente. În lipsa prafului de copt, singurul agent de creștere din aluat este aerul înglobat în spuma de albușuri!
  • Nu amestecați prea mult atunci când adăugați alte ingrediente (gălbenușuri, făină, cacao) peste albușurile spumă pentru a nu scoate afară aerul înglobat prin mixare!
  • Coaceți checul până când trece testul cu scobitoarea, nu mai mult, pentru că devine uscat.
  • Lăsați checul să se răcească complet înainte să îl tăiați. În acest fel veți obține felii frumoase.

Întrebări frecvente

Pot face checul și fără cacao?

Da, puteți face checul exact la fel și fără pudra de cacao.

Pot folosi alte fructe în loc de vișine?

Da, puteți folosi orice fel de fructe doriți în această rețetă. De exemplu, puteți folosi zmeură, căpșuni, afine sau chiar mere tăiate cuburi.

Cum știu când checul este gata?

Pentru a verifica dacă checul este gata, introduceți o scobitoare în mijlocul acestuia. Dacă scobitoarea iese curată, atunci checul este gata. Dacă nu, mai lăsați-l să se coacă pentru încă câteva minute.

Alte rețete asemănătoare de chec

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Chec pufos cu caise
    Chec pufos cu caise, simplu și rapid
  • Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale
    Chec din albușuri cu cacao și migdale - rețetă simplă și delicioasă
  • Chec glazurat cu afine şi lămâie
    Chec glazurat cu afine şi lămâie

Cu ce poți servi acest chec cu vișine

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • limonada cu ghimbir
    Limonadă cu ghimbir
  • Lapte de aur cu turmeric
    Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
  • Ceai de ghimbir
    Ceai de ghimbir
Chec cu vișine și cacao

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chec cu vișine și cacao

Chec cu vișine proaspete sau congelate, marmorat cu cacao

Rețeta simplă pentru un chec cu vișine și cacao pufos și delicios. Puteți folosi vișine proaspete sau vișine congelate.
5 from 20 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o tavă aprox. 25x13x7 cm

  • 6 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon (sau 1 linguriță extract de vanilie)
  • un praf de sare
  • 50 g unt topit și răcit (sau 30 g ulei)
  • 1 linguriță coaja rasă de lămâie
  • 130 g făină
  • 1 lingură cacao
  • 300 g vișine (cântărite fără sâmburi)
  • 1 lingură de făină pentru tăvălit vișinele
  • zahăr pudră pentru finisat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Scoateți sâmburii vișinelor și presărați-le cu o lingură de făină. Dacă folosiți vișine congelate, lăsați-le să se dezghețe și scurgeți-le bine de lichid.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă tare, care își păstrează forma și nu cade de pe teluri. Adăugați zahărul, zahărul Bourbon și mixați până când obțineți din nou o spumă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
  • Adaugați uleiul sau untul topit și răcit, gălbenușurile și coaja de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, cu mișcări încete de jos în sus, pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri. Dați deoparte cam ⅓ din compoziție și amestecați-o cu pudra de cacao.
  • Adăugați cam ¾ din vișine în compoziția albă și amestecați ușor să se distribuie în aluat, apoi turnați compoziția în forma de chec.
  • Turnați și compoziția cu cacao și amestecați cele două compoziții cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat.
  • Puneți deasupra restul de vișine și dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că este bine copt checul.
  • Lăsați checul în formă 5 minute, apoi îl scoateți și îl lăsați să se răcească pe un grătar. Feliați numai după ce se răcește. Opțional presărați zahăr pudră.
Nutrition Facts
Chec cu vișine proaspete sau congelate, marmorat cu cacao
Amount per Serving
Calorii
1674
% Daily Value*
Grăsimi
 
67
g
103
%
Colesterol
 
1090
mg
363
%
Carbohidrați
 
221
g
74
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
121
g
134
%
Proteine
 
47
g
94
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chec cu vișine și cacao
Chec cu vișine și cacao

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
6636 shares

Comentarii

  1. Tatiana a zis

    iulie 22, 2023 at 5:15 pm

    Astăzi l-am făcut deja jumate e mâncat! ???? Foarte gustoșel și pufos. Mulțumesc pentru rețeta!!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 22, 2023 at 5:30 pm

      Cu mare drag! Mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut. Îl puteți încerca și cu alte fructe! Numai bine!

      Răspunde
      • Manuela a zis

        august 15, 2023 at 10:53 am

        1674 calorii per porție??

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          august 15, 2023 at 4:51 pm

          Tot checul are atatea calorii.

          Răspunde
  2. Maria Elena a zis

    septembrie 25, 2019 at 8:04 pm

    Ma bucur ca te am dcoperit, îmi place mult blogul, bucatele pe care le prepar. Felicitări!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 26, 2019 at 5:05 pm

      Multumesc mult, Maria! Bine ai venit pe la mine 🙂

      Răspunde
5 from 20 votes (20 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.