Sunt o ciudată, beau ceai de ghimbir zilnic 🙂 Asta e primul lucru pe care îl fac dimineaţa când ajung la serviciu: intru direct în bucătărie, pun apă la încălzit şi curăţ vreo 2 cm de rădăcină de ghimbir.
Abia apoi ajung în birou să mă apuc de ceea ce am de făcut. Azi aşa, mânie aşa, n-a durat mult şi a apărut şi curiozitatea colegilor: da' cum îl faci, da' cum îl bei, da' de ce îl bei? Uite-aşa mi-am dat seama că-s unicat, până să mă vadă pe mine, nimeni nu mai băuse ceai de ghimbir la noi în firmă 😀
Despre beneficiile ghimbirului citisem câte ceva, dar nu îl consumam constant. Puneam uneori la fursecuri sau biscuiti, iar toamna pregăteam câte un borcan de ghimbir cu miere de albine dar aşa, de pus când și când în cana de ceai cu titlu de răsfăţ.
Am început să beau constant ceai de ghimbir după ce mi-am făcut un set de analize şi colesterolul meu cam bătea foarte aproape de limita superioară. Căutând pe internet ceva remedii mai naturale la problema asta, am citit că ceaiul de ghimbir ar ajuta. Aşa că am început să-l beau de nevoie. Şi-am băut o zi, şi-am băut două, trei.... N-am ajuns să-mi refac analizele, nu ştiu dacă m-a ajutat sau ba, dar ştiu că acum îl beau de plăcere.
Ceaiul ăsta e o experienţă foarte personală, ca să zic aşa. La început mi se părea foarte puternic. Puneam foarte puţin ghimbir şi multă miere. Acum că mi s-au obişnuit papilele cu astringenţa lui, pun din ce în ce mai mult, îl tai foarte mărunt şi îl las un pic mai mult la infuzat ca să iasă bine de tot tot din rădăcina aia tot gustul minunat care îmi place atât de mult. În funcţie de toane, îl beau uneori cu lămâie, alteori cu miere, sau cu ambele. Dar de cele mai multe ori îl beau simplu, simplu de tot.
Bonus, cică ar ajuta şi la slăbit, arde grăsimile. Nu ştiu ce să zic...pe internet se scriu multe, de către mulţi. Eu insist să îl beau pur şi simplu de plăcere şi o să-l beau în continuare chiar dacă nu mă întinereşte, nu-mi reduce colesterolul şi nici numărul de kilograme. Dar şi dacă se va dovedi ca face toate astea, vă daţi seama ce bine e de mine? 😉
Mod de preparare ceai de ghimbir
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- rădăcină de ghimbir
- lămâie - opţional
- miere de albine - opţional
- frunze de mentă - opţional
- apă
Instrucțiuni de preparare
- Taiaţi 1-2 cm de radăcina de ghimbir, în funcţie de cât sunteţi de obişnuiţi cu gustul lui şi cât de mult vă place.
- Curăţaţi ghimbirul de coajă şi tăiati-l în bucăţele mici pe care le puneţi într-o cană de 200 ml.
- Adăugaţi după gust: lămâie, miere de albine, mentă.
- Turnaţi apa fierbinte, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi ceaiul la infuzat cel puţin 10 minute, apoi serviţi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc colesterol mic, kilograme puţine, dar mai ales clipe frumoase în compania unui ceai de ghimbir! 🙂
relutza68 a zis
Cred ca esti unicat la tine la firma,dar nu esti unicat printre romance.Pentru ca si eu de ceva timp il fac exact la fel.Mai mult, vara când este f.cald, fac un fel de limonada cu ginger.storcand ginger ras f.fin in apa rece si apoi las o jumatate de ora sa-si ia aroma.Nu stiu daca ajuta la slabit dar te asigur ca ajuta atunci când esti balonata,usurand digestia.
Iuliana a zis
Si eu fac vara limonada cu ghimbir, e foarte racoritoare! Acum nu mai sunt unicat nici la serviciu, a inceput si colega mea de birou sa bea zilnic ceai de ghimbir 🙂
relutza68 a zis
Multumesc din suflet pentru raspunsul prompt.
Si DA chiar ca suntem molipsitoare,pentru ca si eu am moipsit pe cate cineva.
Sa ai o zi buna!
Iuliana a zis
🙂
Multumesc, o zi frumoasa si tie!
Claudia a zis
Si mi eimi place ghimbirul dar sunt lenesa la facut ceai asa ca ma autoinvit la tine 😉
Iuliana a zis
Hai, te astept! 🙂