Gogoși cu iaurt și afine de pădure. Rețeta de gogoși cu iaurt turnate cu lingura. Gogoși rapide din aluat cu iaurt. Gogoși cu afine. Gogoși pufoase pudrate cu zahăr.
Cea mai rapidă rețetă de gogoși din câte pot exista! Doar amesteci ingredientele, și atât, sunt deja gata de turnat cu lingura în uleiul încins. Iaurtul din compoziție le dă o o textură molatecă și un gust foarte bun.
Iaurtul se înțelege de minune cu câteva afine, am testat asta de multe ori. De exemplu în această rețetă de smoothie. Afinele dau o culoare minunată gogoșilor cu iaurt și o aromă specială.
De mare efect au fost afinele și în budinca de paste cu brânză la cuptor (vezi rețeta aici).
În fiecare an pun câteva punguțe cu afine la congelator, special pentru a le avea la îndemână iarna, când vreau să înveselesc vreo rețetă de desert.
Aceste gogoșele sunt moi, cremoase la interior și rumene la exterior. Pe cât de repede se fac, pe atât de repede dispar. Iei una și îți vine să mai iei încă una și apoi încă una... iar dacă nu ești atent, te trezești că s-au terminat fără să îți dai seama.
Dacă reușiți cumva să mai salvați câteva gogoși cu iaurt de la dispariția imediată, să știți că sunt la fel de bune și a doua zi când sunt reci.
Le puteți servi doar pudrate cu zahăr, sau să turnați puțină smântână peste ele sau cu un sos de fructe. Pentru noi au fost perfecte doar cu zahăr pudră.
Mod de preparare gogoși cu iaurt și afine
Compoziția va avea consistența unei smântâni groase. O puteți turna în baia de ulei folosind o cupă pentru înghețată, sau o lingură.
Mare atenție, nu plecați de lângă aragaz, pentru că gogoșile cu iaurt se rumenesc foarte repede și trebuiesc imediat întoarse pe cealaltă parte sau scoase pe un șervet absorbant.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Gogoși cu iaurt și afine
Ingrediente
- 3 ouă
- un praf de sare
- 70 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- ½ linguriță coajă rasă de lămâie
- 260 ml de iaurt gras
- 160 g făină
- un vârf de cuțit praf de copt (aprox. 3 g)
- 90 g afine (de preferat afine de pădure pentru că sunt mai micuțe)
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Bateți ouăle cu zahărul și sarea.
- Adăugați iaurtul și coaja de lămâie și amestecați să se omogenizeze.
- Adăugați făina și praful de copt. Omogenizați din nou.
- Puneți în compoziție afinele spălate și scurse bine de apă. Amestecați pentru a se repartiza în toată compoziția.
- Puneți uleiul la încins într-o tigaie puțin mai adâncă. Gogoșile trebuiesc prăjite în baie de ulei și să fie ușor de întors de pe o parte pe alta.
- Când uleiul este încins începeți să puneți gogoșile. Eu am folosit pentru dozaj o cupă de înghețată. Dacă nu aveți, puteți folosi o lingură mai adâncă.
- Gogoșile se prăjesc foarte repede, stați cu ochii pe ele și imediat ce s-au rumenit pe o parte, le întoarceți pe partea cealaltă.
- Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
- Pudrați gogoșile pe ambele părți cu zahăr vanilat și serviți.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Corina
Delicioase aceste gogosele. Le- am facut pe la sfârșitul lui iulie si le- au plăcut mult si copiilor si nouă.
Aseara am folosit aceeasi reteta la care am adaugat putin ulei si le- am transformat in briose. :))
Iuliana
Buna Corina! Ma bucur mult ca v-au placut gogosile. Nu m-as fi gandit sa le metamorfozez in briose, exelenta idee! 🙂
Mary
Foarte gustoase și simplu de făcut...mulțumim
Iuliana Sbîrnea
Cu mult drag! Mă bucur mult că v-au plăcut!
Adelina
Ce bine arată! O să încerc și eu să fac pt copii. N-am făcut niciodată gogoși.
Oare dacă bat ouăle cu furculița e suficient? Dacă nu, împrumut un mixer de la mama. Nici tel n-am. 🙂
Iuliana
Daca le bati cu furculita este suficient la reteta asta, pentru ca are praf de copt in compozitie. Ouale (sau doar albusurile, dupa caz) trebuiesc batute foarte bine, cu mixerul, doar la retetele care nu contin praf de copt (la pandispan de exemplu) pentru ca acolo aluatul creste datorita aerului inglobat in albusuri.
Succes! Sper sa le placa copiilor gogosile 🙂
Adelina
Am înțeles. Mulțumesc!
Să ajung în piață ca să iau afine și sigur le fac. N-am mai mâncat gogoși de când eram mică. 🙂