• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Compot de struguri albi pentru iarnă

    Publicat la 23 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta de compot de struguri albi, 100% natural, fără conservanți. Cum se face compotul din boabe de struguri pentru iarnă.

    Dintotdeauna, una dintre slăbiciunile mele alimentare a fost să mănânc compot cu biscuiți. Iar dacă e pe alese, compotul de struguri e preferatul meu.

    Compot de struguri

    E mai puțin aromat decât alte compoturi, îl prefer mai puțin dulce, cu mai puțin sirop și cât mai multe boabe suculente de struguri. Cel puțin în toiul iernii, o cană de compot de struguri are un farmec aparte, parcă e mai minunat decât oricare altul.

    Struguri albi

    Ce tip de struguri se folosește la compotul pentru iarnă

    La acest compot se folosesc struguri de masă, cu boabele mari și pielița mai groasă decât a strugurilor pentru vin și care nu pocnesc cu ușurință la fiert.

    Se poate face compot din struguri de masă albi sau negri. Eu prefer să îl fac din struguri albi. Dacă găsiți un soi de struguri cu cât mai puțini sâmburi e perfect.

    Dacă și vouă vă plac compoturile naturale făcute în casă, vă recomand să încercați și compotul de prune (rețeta aici) sau compotul de gutui (rețeta aici).

    compot de prune la borcan
    compot aromat de gutui

    Mod de preparare compot de struguri pentru iarnă

    Compot de struguri

    Pentru compotul de struguri am folosit borcane mici, de 350 de grame. După ce le-am sterilizat, le-am umplut cât mai bine cu boabe de struguri, apoi am turnat apă și am pus în fiecare borcan câte o linguriță de zahăr.

    Dacă folosiți borcane mai mari, de 800 g, puneți cam o lingură de zahăr în fiecare.

    Totuși, bucătăria nu e chiar farmacie, va trebui să vă folosiți puțin flerul de gospodine și să vă adaptați cantitatea de zahăr și în funcție de cât de dulci sunt strugurii, poate unii sunt mai acrișori și atunci e nevoie să puneți câte un vârf de lingură de zahăr în plus.

    Nu vă faceți griji, vom fierbe borcanele cu compot timp de 30 de minute, apa va clocoti în interior, așa că e practic imposibil ca zahărul să rămână nedizolvat.

    IMPORTANT:

    Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

    Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Compot de struguri

    Compot de struguri albi pentru iarnă

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 4 borcane de 350 g
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 800 g struguri
    • 1 litru apă
    • 4 lingurițe de zahăr (sau mai mult, după gust)
    • Opțional: scorțișoară, cardamon, păstaie de vanilie)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil sterilizate (băgate în cuptor la 150 de grade pentru 15 de minute)
    • După ce borcanele sterilizate s-au răcit, umpleți-le cât de bine puteți cu boabe de struguri. Strugurii trebuie să fie sănătoși și bine spălați înainte.
    • Umpleți borcanele cu apă.
    • În fiecare borcan puneți o linguriță de zahăr, sau mai mult, după gust și după cât de dulci sunt strugurii voștri.
    • Opțional, mai puteți adăuga: semințe de cardamon sau de vanilie sau batoane de scorțișoară.
    • Puneți capacele, înfășurați borcanele în ziare și puneți-le la fiert la bain marie pentru 30 de minute cronometrate din momentul în care începe să fiarbă apa.
    • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Compot de struguri

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Vartolomei

      septembrie 20, 2023 at 12:39 am

      5 stars
      Foarte simplu și eficient!;;

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        septembrie 20, 2023 at 7:04 am

        Mă bucur că vă place!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.