Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Compot de struguri albi pentru iarnă

375 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de compot de struguri albi, 100% natural, fără conservanți. Cum se face compotul din boabe de struguri pentru iarnă.

Dintotdeauna, una dintre slăbiciunile mele alimentare a fost să mănânc compot cu biscuiți. Iar dacă e pe alese, compotul de struguri e preferatul meu.

Compot de struguri

E mai puțin aromat decât alte compoturi , îl prefer mai puțin dulce, cu mai puțin sirop și cât mai multe boabe suculente de struguri. Cel puțin în toiul iernii, o cană de compot de struguri are un farmec aparte, parcă e mai minunat decât oricare altul.

Struguri albi

Ce tip de struguri se folosește la compotul pentru iarnă

La acest compot se folosesc struguri de masă, cu boabele mari și pielița mai groasă decât a strugurilor pentru vin și care nu pocnesc cu ușurință la fiert.

Se poate face compot din struguri de masă albi sau negri. Eu prefer să îl fac din struguri albi. Dacă găsiți un soi de struguri cu cât mai puțini sâmburi e perfect.

Dacă și vouă vă plac compoturile naturale făcute în casă, vă recomand să încercați și compotul de prune (rețeta aici) sau compotul de gutui (rețeta aici).

compot de prune la borcan
compot aromat de gutui

Mod de preparare compot de struguri pentru iarnă

Compot de struguri

Pentru compotul de struguri am folosit borcane mici, de 350 de grame. După ce le-am sterilizat, le-am umplut cât mai bine cu boabe de struguri, apoi am turnat apă și am pus în fiecare borcan câte o linguriță de zahăr.

Dacă folosiți borcane mai mari, de 800 g, puneți cam o lingură de zahăr în fiecare.

Totuși, bucătăria nu e chiar farmacie, va trebui să vă folosiți puțin flerul de gospodine și să vă adaptați cantitatea de zahăr și în funcție de cât de dulci sunt strugurii, poate unii sunt mai acrișori și atunci e nevoie să puneți câte un vârf de lingură de zahăr în plus.

Nu vă faceți griji, vom fierbe borcanele cu compot timp de 30 de minute, apa va clocoti în interior, așa că e practic imposibil ca zahărul să rămână nedizolvat.

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Compot de struguri

Compot de struguri albi pentru iarnă

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane de 350 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 800 g struguri
  • 1 litru apă
  • 4 lingurițe de zahăr (sau mai mult, după gust)
  • Opțional: scorțișoară, cardamon, păstaie de vanilie)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Borcanele și capacele trebuie să fie în prealabil sterilizate (băgate în cuptor la 150 de grade pentru 15 de minute)
  • După ce borcanele sterilizate s-au răcit, umpleți-le cât de bine puteți cu boabe de struguri. Strugurii trebuie să fie sănătoși și bine spălați înainte.
  • Umpleți borcanele cu apă.
  • În fiecare borcan puneți o linguriță de zahăr, sau mai mult, după gust și după cât de dulci sunt strugurii voștri.
  • Opțional, mai puteți adăuga: semințe de cardamon sau de vanilie sau batoane de scorțișoară.
  • Puneți capacele, înfășurați borcanele în ziare și puneți-le la fiert la bain marie pentru 30 de minute cronometrate din momentul în care începe să fiarbă apa.
  • Lăsați borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le puteți muta în cămară.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Compot de struguri

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcane și capace sterilizate în cuptor, așezate în tavă la 150 de grade timp de 15 minute – pas esențial pentru conserve de casă sigure
    Cum se sterilizează borcanele și capacele pentru conserve – Metode simple și sigure
  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
375 shares

Comentarii

  1. Vartolomei a zis

    septembrie 20, 2023 at 12:39 am

    5 stars
    Foarte simplu și eficient!;;

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 20, 2023 at 7:04 am

      Mă bucur că vă place!

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.