Aşa cum uneori bucuriile stau ascunse în lucrurile mărunte care ne înconjoară şi cărora tindem să nu le dăm atenţie, cred că de multe ori şi răsfăţurile culinare le putem găsi în cele mai simple reţete.
Acest atat de simplu compot aromat de gutui a fost pentru noi răsfăţul suprem într-o după-amiază de octombrie. Şi parcă nici nu ne trebuia ceva mai sofisticat ca să savurăm cum se cuvine aroma toamnei aurii care s-a instalat afară.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 4 gutui
- 4 linguri de zahăr
- 2 litri de apă
- 2 batoane de scorţişoară
- 3-4 feliuţe de lămâie
- 1-2 cuişoare (dacă vă plac)
Instrucțiuni de preparare
- Gutuile spălate, curăţate de coaja si de partea cu seminte de la interior, se taie felii si se pun la fiert în apa cu zahăr şi cu toate mirodeniile adăugate.
- Vă sfătuiesc să nu puneţi mai mult de 1-2 cuişoare, pentru ca au o aromă foarte puternică şi pot compromite rezultatul final.
- Se lasă la fiert până când feliile de gutui se înmoaie suficient şi se savurează uşor călduţ.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Nu uitati ca puteti printa reteta de compot aromat de gutui pentru a o avea la indemana atunci cand o preparati sau sa o pastrati la colectie pentru mai tarziu.
Savurare plăcută şi vouă! 🙂
Mihaela Dămăceanu a zis
Succes, Iuli! Eşti o temerară! Ştii că m-am trezit cu gândul la al doilea blog? Acela pe care trebuia să-l fac din mai. Tu cum izbuteşti să faci atâtea, zău că nu ştiu! Compotul de gutui este cel mai bun compot pentru mine. Pup, şi înc-odată SUCCES!
Iuliana M. a zis
Eu n-am copil mic, draga mea. Timpul meu imi apartine intr-o proportie destul de mare si trebuie sa il umplu cu ceva. Las' ca vine si vremea ta! 🙂
Iuliana M. a zis
Multumesc, Natalia! M-au ajutat frunzele ruginii 🙂
Natalia a zis
Poza e dementiala, ca de fiecare data, Iuliana! Multumesc pt reteta( o voi face, cu mici modificari).