• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Ciorbe

    Ciorbă de văcuță cu borș - rețeta simplă, pas cu pas

    Publicat la 18 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Ciorbă de văcuță cu borș, o rețetă tradițională, simplă și gustoasă. Ce carne folosim la ciorba de văcuță? Cum o degresăm, ce legume punem?

    Ciorbă de văcuță cu borș

    Familia mea e mare iubitoare de ciorbe. Practic, ciorba nu ne lipsește niciodată din meniul zilnic. Ciorba de văcuță e una dintre cele pe care le fac foarte des, în alternanță cu ciorba de pui și ciorba de perișoare.

    În zilele de post sau vara, când e foarte cald și mâncăm mai puține grăsimi, obișnuiesc să fac supe-cremă doar din legume. Cu un click pe fotografia de mai jos găsiți toate rețetele de supa-cremă de pe blog.

    retete de supa-crema

    Mod de preparare ciorbă de văcuță cu borș

    Ca pentru orice supă sau ciorbă cu carne, este de preferat să folosim carne cu os, nu carne macră. Oasele sunt cele care dau o consistență grozavă și gust bun supei. Pentru ciorba de azi ideal ar fi să folosiți un rasol sau spată. Pentru inspirație vedeți și rețeta de supă din rasol de vită.

    Puteți face această ciorbă și cu pulpă de vită, dar în acest caz ar fi bine să cumpărați separat și un os cu măduvă pe care să îl fierbeți.

    Laura Laurențiu are un articol foarte bun referitor la modul de gătire al cărnii de vită. Este extrem de util de lecturat acest articol pentru că acolo vedeți exact ce părți din carcasa de vită sunt potrivite pentru anumite tipuri de mâncare.

    Supă de carne cu grăsime
    Carne de văcuță pentru ciorbă

    Nouă nu ne plac ciorbele grase, așa că eu prefer să fierb carnea cu os seara. Las supa să se răcească până a doua zi și îndepărtez stratul de grăsime care se formează deasupra. Strecor supa printr-o sită foarte deasă care să oprească impuritățile, curăț carnea de pe oase și aduc din nou supa la temperatura de fierbere. Abia apoi încep să pun legumele și continui să fac ciorba.

    Ciorba de văcuță se servește fierbinte. Noi o mâncăm cu pâine proaspătă, dar bunica mea, la țară, păstra special câteva felii de mămăligă rece pentru a le mânca cu ciorba acră.

    Soțul meu o preferă simplă, eu îmi iau și borcanul cu ardei iuți în oțet alături, iar fiului meu trebuie să i-o servesc neapărat cu multă smântână. Asigurați-vă așadar, că puneți pe masă adaosuri pentru gusturile tuturor celor din familie 🙂

    Ciorbă de văcuță cu borș

    Ciorbă de văcuță cu borș

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 3 hours
    Timp total: 3 hours 15 minutes
    Număr de porții: 6 porții

    Ingrediente
     

    • 700 g carne de vită cu os
    • 2 morcovi
    • 1 ceapă
    • 1 ardei gras
    • 1 felie de țelină
    • 1 rădăcină de pătrunjel
    • 2 cartofi nu prea mari
    • 150 ml suc de roșii
    • 200 ml borș (sau mai mult, după gust)
    • sare și piper după gust
    • leuștean pentru servit
    • opțional - smântână și ardei iute pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți oasele la fiert cam în 3 litri de apă și puțină sare. Lăsați-le să fiarbă la foc mediu spre mic. Îndepărtați spuma care se formează deasupra. Fierbeți supa până când carnea e cam pe jumătate fiartă.
    • Dacă vreți să puteți degresa foarte bine supa, ideal ar fi să o lăsați să se răcească de pe o zi pe alta, apoi înlăturați pojghița de grăsime care s-a format, strecurați supa printr-o sită deasă (e opțional) și o aduceți din nou la temperatura de fierbere.
    • Curățați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți în supă mai întâi morcovul, ceapa, țelina și rădăcina de pătrunjel, iar când acestea sunt pe jumătate fierte adăugați cartofii și ardeiul gras.
    • Scoateți oasele din supă, lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le curățați de carne. Tăiați carnea cubulețe și o puneți din nou în oală. Potriviți gustul de sare.
    • Puneți acum și sucul de roșii, iar borșul îl fierbeți separat într-un ibric și îl adăugați și pe el în supă.
    • La final puneți leușteanul spălat și tocat mărunt.
    • Serviți ciorba de văcuță cât e caldă cu ardei iute și smântână pentru doritori.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Ciorbă de văcuță cu borș

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Ciorbă de legume cu borș și aromă de cimbru
    • Ciorbă de praz cu năut
    • Ciorbă cu perișoare de pește

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.