Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Ciorbe

Ciorbă de văcuță cu borș - rețeta simplă, pas cu pas

101 shares
Mergi la rețetă

Ciorbă de văcuță cu borș, o rețetă tradițională, simplă și gustoasă. Ce carne folosim la ciorba de văcuță? Cum o degresăm, ce legume punem?

Ciorbă de văcuță cu borș

Familia mea e mare iubitoare de ciorbe. Practic, ciorba nu ne lipsește niciodată din meniul zilnic. Ciorba de văcuță e una dintre cele pe care le fac foarte des, în alternanță cu ciorba de pui și ciorba de perișoare.

În zilele de post sau vara, când e foarte cald și mâncăm mai puține grăsimi, obișnuiesc să fac supe-cremă doar din legume. Cu un click pe fotografia de mai jos găsiți toate rețetele de supa-cremă de pe blog.

retete de supa-crema

Mod de preparare ciorbă de văcuță cu borș

Ca pentru orice supă sau ciorbă cu carne, este de preferat să folosim carne cu os, nu carne macră. Oasele sunt cele care dau o consistență grozavă și gust bun supei. Pentru ciorba de azi ideal ar fi să folosiți un rasol sau spată de vită. Pentru inspirație vedeți și rețeta de supă din rasol de vită.

Puteți face această ciorbă și cu pulpă de vită, dar în acest caz ar fi bine să cumpărați separat și un os cu măduvă pe care să îl fierbeți.

Laura Laurențiu are un articol foarte bun referitor la modul de gătire al cărnii de vită . Este extrem de util de lecturat acest articol pentru că acolo vedeți exact ce părți din carcasa de vită sunt potrivite pentru anumite tipuri de mâncare.

Supă de carne cu grăsime
Carne de văcuță pentru ciorbă

Nouă nu ne plac ciorbele grase, așa că eu prefer să fierb carnea cu os seara. Las supa să se răcească până a doua zi și îndepărtez stratul de grăsime care se formează deasupra. Strecor supa printr-o sită foarte deasă care să oprească impuritățile, curăț carnea de pe oase și aduc din nou supa la temperatura de fierbere. Abia apoi încep să pun legumele și continui să fac ciorba.

Ciorba de văcuță se servește fierbinte. Noi o mâncăm cu pâine proaspătă, dar bunica mea, la țară, păstra special câteva felii de mămăligă rece pentru a le mânca cu ciorba acră.

Soțul meu o preferă simplă, eu îmi iau și borcanul cu ardei iuți în oțet alături, iar fiului meu trebuie să i-o servesc neapărat cu multă smântână. Asigurați-vă așadar, că puneți pe masă adaosuri pentru gusturile tuturor celor din familie 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciorbă de văcuță cu borș

Ciorbă de văcuță cu borș

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 3 hours hours
Timp total: 3 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 700 g carne de vită cu os
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 felie de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 cartofi nu prea mari
  • 150 ml suc de roșii
  • 200 ml borș (sau mai mult, după gust)
  • sare și piper după gust
  • leuștean pentru servit
  • opțional - smântână și ardei iute pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți oasele la fiert cam în 3 litri de apă și puțină sare. Lăsați-le să fiarbă la foc mediu spre mic. Îndepărtați spuma care se formează deasupra. Fierbeți supa până când carnea e cam pe jumătate fiartă.
  • Dacă vreți să puteți degresa foarte bine supa, ideal ar fi să o lăsați să se răcească de pe o zi pe alta, apoi înlăturați pojghița de grăsime care s-a format, strecurați supa printr-o sită deasă (e opțional) și o aduceți din nou la temperatura de fierbere.
  • Curățați legumele și le tăiați cubulețe. Puneți în supă mai întâi morcovul, ceapa, țelina și rădăcina de pătrunjel, iar când acestea sunt pe jumătate fierte adăugați cartofii și ardeiul gras.
  • Scoateți oasele din supă, lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le curățați de carne. Tăiați carnea cubulețe și o puneți din nou în oală. Potriviți gustul de sare.
  • Puneți acum și sucul de roșii, iar borșul îl fierbeți separat într-un ibric și îl adăugați și pe el în supă.
  • La final puneți leușteanul spălat și tocat mărunt.
  • Serviți ciorba de văcuță cât e caldă cu ardei iute și smântână pentru doritori.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciorbă de văcuță cu borș

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
101 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.