Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Crap pe varză la cuptor - un deliciu!

Publicat la 12 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

97 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și delicioasă de crap pe varză, gătit la cuptor. Cum se face peștele la cuptor pe pat de varză dulce sau murată.

Pe la noi, pe aici, tot ce e cu pește e bun. Dar dacă e și cu pește, și cu varză, e suprem! 🙂

Crap pe varză

Nu știu de ce unora li se pare ciudată alăturarea de pește cu varză. Probabil că mâncarea asta nu se face prin alte zone ale țării. Eu o știu de când eram mică, pe la noi e un fel de delicatesă locală. Se face îndeosebi toamna spre iarnă, cu rondele de crap . Dar dacă mă întrebați pe mine, orice alt pește gras merge la fel de bine.

Eu o mai fac și cu macrou, uneori, când nu am crap. Vezi cu un click pe fotografia de mai jos rețeta de varză cu macrou la cuptor. Foarte gustoasă și ea!

Varză de post cu macrou

Rețeta de crap pe varză la cuptor e una dintre acelea care îți merge direct la suflet pentru că este extraordinar de gustoasă. Eu ador mirosul ei atunci când o scot din cuptor. Miroase a varză călită și a pește la cuptor în același timp. Vă puteți imagina ceva mai minunat? 🙂

>> Aici găsiți mai multe rețete cu pește <<< (opens in a new tab)">>>> Aici găsiți mai multe rețete cu pește <<<

Noi facem mâncarea asta mai ales în Postul Crăciunului când sunt atât de multe dezlegări la pește, varza din borcan s-a murat și e numai bună, dar mai găsim și varză dulce în piață dacă dorim să le combinăm.

Mod de servire pește cu varză călită

Mod de preparare crap pe varză la cuptor

Pentru rețeta de azi am folosit o varză proaspătă micuță și un borcan de varză murată cu morcov și chimen dintre cele puse în cămară astă toamnă când am fost mare gospodină 😉

Rondele de pește pe pat de varză în tavă

Combinația a fost de vis! Nici prea acră, nici prea dulce și potrivit de sărată. Desigur, voi puteți folosi doar varză dulce, sau doar varză murată. Cea murată, în funcție de cât e de sărată, e posibil să trebuiască lăsată câteva ore la desărat.

Vă scriu mai jos cantitățile folosite de mine și cum am preparat-o. Sper să o încercați și să veniți să îmi spuneți cum v-a plăcut 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crap pe varză

Crap pe varză la cuptor

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 20 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 4 rondele mari de crap (aprox. 1 kg)
  • 1 kg varză (dulce, proaspătă)
  • aprox 400 g varză murată
  • 50 ml ulei
  • 2 buc ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • 200 ml sos de roșii (pastă de roșii, bulion)
  • sare și piper după gust
  • frunze de dafin și cimbru uscat
  • mărar proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Presărați peștele cu sare și piper și lăsați-l la rece cât timp vă ocupați de varză.
  • Tocați varza fideluță. Varza proaspătă o presărați cu sare și o frecați puțin cu mâinile ca să își lase apa și să se mai înmoaie. Dacă folosiți și varză murată, aceasta este deja sărată, deci atenție la cantitatea de sare pe care o adăugați!
  • Într-un vas încăpător puneți la călit în ulei ceapa și ardeiul gras tocate mărunt.
  • Puneți și varza tocată peste legumele călite, sosul de roșii, cimbru și una, două frunze de dafin.
  • Puneți varza într-o tavă, o acoperiți cu un capac sau cu o folie de aluminiu și o lăsați la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
  • Îndepărtați capacul sau folia de aluminiu, măriți temperatura la 250 de grade și mai lăsați varza încă 15-20 de minute, până când începe să se rumenească.
  • Scoateți tava din cuptor și puneți peștele deasupra uns cu puțin ulei. Dacă aveți un pic de sos în tavă, turnați cu o lingură peste pește, va căpăta un gust mai bun.
  • Dați din nou tava la cuptor pentru 15-20 de minute până când peștele este gătit și rumenit (depinde și de grosimea rondelelor)
  • Serviți crapul pe varză cât e cald, presărat cu mărar proaspăt tocat, cu mămăliguță sau cu pâine proaspătă și ardei iute alături.

Bine de știut:

Dacă folosiți și varză murată, în funcție de cât e de sărată, e posibil să trebuiască lăsată câteva ore la desărat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Crap pe varză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
97 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.