• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Crap pe varză la cuptor - un deliciu!

    Publicat la 12 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Rețeta simplă și delicioasă de crap pe varză, gătit la cuptor. Cum se face peștele la cuptor pe pat de varză dulce sau murată.

    Pe la noi, pe aici, tot ce e cu pește e bun. Dar dacă e și cu pește, și cu varză, e suprem! 🙂

    Crap pe varză

    Nu știu de ce unora li se pare ciudată alăturarea de pește cu varză. Probabil că mâncarea asta nu se face prin alte zone ale țării. Eu o știu de când eram mică, pe la noi e un fel de delicatesă locală. Se face îndeosebi toamna spre iarnă, cu rondele de crap. Dar dacă mă întrebați pe mine, orice alt pește gras merge la fel de bine.

    Eu o mai fac și cu macrou, uneori, când nu am crap. Vezi cu un click pe fotografia de mai jos rețeta de varză cu macrou la cuptor. Foarte gustoasă și ea!

    Varză de post cu macrou

    Rețeta de crap pe varză la cuptor e una dintre acelea care îți merge direct la suflet pentru că este extraordinar de gustoasă. Eu ador mirosul ei atunci când o scot din cuptor. Miroase a varză călită și a pește la cuptor în același timp. Vă puteți imagina ceva mai minunat? 🙂

    >> Aici găsiți mai multe rețete cu pește <<< (opens in a new tab)">>>> Aici găsiți mai multe rețete cu pește <<<

    Noi facem mâncarea asta mai ales în Postul Crăciunului când sunt atât de multe dezlegări la pește, varza din borcan s-a murat și e numai bună, dar mai găsim și varză dulce în piață dacă dorim să le combinăm.

    Mod de servire pește cu varză călită

    Mod de preparare crap pe varză la cuptor

    Pentru rețeta de azi am folosit o varză proaspătă micuță și un borcan de varză murată cu morcov și chimen dintre cele puse în cămară astă toamnă când am fost mare gospodină 😉

    Rondele de pește pe pat de varză în tavă

    Combinația a fost de vis! Nici prea acră, nici prea dulce și potrivit de sărată. Desigur, voi puteți folosi doar varză dulce, sau doar varză murată. Cea murată, în funcție de cât e de sărată, e posibil să trebuiască lăsată câteva ore la desărat.

    Vă scriu mai jos cantitățile folosite de mine și cum am preparat-o. Sper să o încercați și să veniți să îmi spuneți cum v-a plăcut 🙂

    Crap pe varză

    Crap pe varză la cuptor

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes
    Gătire: 2 hours
    Timp total: 2 hours 20 minutes
    Număr de porții: 4 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 4 rondele mari de crap (aprox. 1 kg)
    • 1 kg varză (dulce, proaspătă)
    • aprox 400 g varză murată
    • 50 ml ulei
    • 2 buc ceapă uscată
    • 1 ardei gras
    • 200 ml sos de roșii (pastă de roșii, bulion)
    • sare și piper după gust
    • frunze de dafin și cimbru uscat
    • mărar proaspăt pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Presărați peștele cu sare și piper și lăsați-l la rece cât timp vă ocupați de varză.
    • Tocați varza fideluță. Varza proaspătă o presărați cu sare și o frecați puțin cu mâinile ca să își lase apa și să se mai înmoaie. Dacă folosiți și varză murată, aceasta este deja sărată, deci atenție la cantitatea de sare pe care o adăugați!
    • Într-un vas încăpător puneți la călit în ulei ceapa și ardeiul gras tocate mărunt.
    • Puneți și varza tocată peste legumele călite, sosul de roșii, cimbru și una, două frunze de dafin.
    • Puneți varza într-o tavă, o acoperiți cu un capac sau cu o folie de aluminiu și o lăsați la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute.
    • Îndepărtați capacul sau folia de aluminiu, măriți temperatura la 250 de grade și mai lăsați varza încă 15-20 de minute, până când începe să se rumenească.
    • Scoateți tava din cuptor și puneți peștele deasupra uns cu puțin ulei. Dacă aveți un pic de sos în tavă, turnați cu o lingură peste pește, va căpăta un gust mai bun.
    • Dați din nou tava la cuptor pentru 15-20 de minute până când peștele este gătit și rumenit (depinde și de grosimea rondelelor)
    • Serviți crapul pe varză cât e cald, presărat cu mărar proaspăt tocat, cu mămăliguță sau cu pâine proaspătă și ardei iute alături.

    Bine de știut:

    Dacă folosiți și varză murată, în funcție de cât e de sărată, e posibil să trebuiască lăsată câteva ore la desărat.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Crap pe varză

    Din aceeași categorie

    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
    • Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute
    • Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
    • Supă finlandeză de somon (Lohikeitto)

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.