Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

Publicat la 15 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

668 shares
Mergi la rețetă

Trigoane cu brânză de vaci și stafide, crocante și delicioase. Trigoane din foi de plăcintă. Plăcintă cu brânza de vaci sunt formă de trigoane.

Cred că deja este evident cât de mult îmi plac trigoanele crocante făcute din foi de plăcintă cu diferite umpluturi. Aceasta este a cincea rețetă de trigoane de pe blog și nu vă pot promite că va fi și ultima 😀

Trigoane cu branza de vaci

Îmi plac trigoanele pentru că sunt "aceeași Mărie cu altă pălărie", adică, în traducere sunt o plăcintă deja porționată și care poate fi servită mai comod și mai elegant, mai ales dacă avem musafiri.

Mai am în palmares trigoane umplute cu: dovleac, mere, ciuperci și brânză sărată . După cum vedeți în galeria de mai jos, toate-s frumoase, toate-s crocante și toate-s bune rău!

  • rigoane cu dovleac si scortisoara
    dovleac
  • mere
  • trigoane cu ciuperci
    ciuperci
  • Trigoane crocante cu brânză sărată
    brânză sărată

Vă las și linkuri către rețetele lor, aici:

  1. Trigoane cu dovleac și scorțișoară
  2. Trigoane cu mere și nuci
  3. Trigoane cu ciuperci
  4. Mini-trigoane cu brânză sărată

Trigoanele de astăzi, cu brânză de vaci și stafide, sunt preferatele mele și cele pe care le fac cel mai des. Culmea, iată că tocmai ele au ajuns ultimele pe blog!

Sunt minunate, parfumate cu vanilie și coajă rasă de lămâie, aurii și micuțe. Sunt perfecte la micul dejun cu lapte sau cu ceai, sunt bune și seara la cină cu un iaurt, dar le puteți pune și în pachetul pentru școală sau serviciu.

Trigoane cu branza de vaci

Nu am încercat niciodată să fac trigoane cu foi de plăcintă făcute în casă. De fapt eu nu prea fac foi pentru plăcintă acasă. O să râdeți, dar așa bloggeriță de food cum mă vedeți, uite că nu am încredere în abilitățile mele de a face foi atât de subțiri și de fine.

Iar dacă nu sunt subțiri și fine, trigoanele nu ies crocante așa cum îmi plac mie. Așadar, trăiască producătorii de foi de plăcintă, căci din punctul meu de vedere fac o treabă foarte bună! 🙂

Trigoane cu branza de vaci

Mod de preparare trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

Trigoanele sunt la fel de ușor de făcut ca orice plăcintă cu brânză, doar modul de înfășurare este altul. Sunt un desert relativ dietetic, dacă folosiți o brânză de vaci slabă.

Brânza folosită de mine a avut 8% grăsime, iar zahăr am pus destul de puțin, doar 40 de grame la o tavă de trigoane. Hai că nu e rău! Dacă le doriți mai dulci, va trebui să suplimentați cantitatea trecută la ingrediente.

Trigoane la cuptor

O precizare importantă: nu puneți zahărul în amestecul de brânză și ouă pentru că va lichefia brânza, mai ales dacă e o brânză mai slabă. Puneți zahărul direct pe foile de plăcintă, chiar înainte să împachetați trigoanele și o să fie foarte bine.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Trigoane cu branza de vaci

Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 20 trigoane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 pachet foi de plăcintă (am folosit Morărița - 400 g )
  • 50 g stafide
  • 10 ml rom (sau o sticluță de esență de rom)
  • 220 g brânză de vaci grasă
  • 2 ouă întregi
  • 40 g zahăr tos (mai mult dacă le doriți mai dulci)
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 1 gălbenuș pentru uns deasupra
  • zahăr pudră pentru finisat - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă este cazul, foile de plăcintă trebuiesc dezghețate înainte să vă apucați de treabă.
  • Puneți stafidele la înmuiat în apă călduță cu puțin rom. Ar trebui să stea la înmuiat cam jumătate de oră ca să se hidrateze.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, un praf de sare, coaja de lămâie și extractul de vanilie. Nu puneți zahărul tos în acest amestec, pentru că va înmuia brânza!
  • Adăugați în amestecul de mai sus stafidele hidratate și bine scurse de apă.
  • Luați o foaie de plăcintă, o ungeți cu puțin ulei folosind o pensulă și peste ea suprapuneți încă o foaie. Ungeți și a doua foaie cu ulei.
  • Tăiați cele 2 foi suprapuse pe lungime, în 4 fâșii egale.
  • Puneți câte o lingură din compoziția de mai sus pe capătul fiecărei fâșii. Peste brânză puneți câte o linguriță de zahăr și imediat împachetați fâșiile în formă de triunghi.
  • Așezați trigoanele în tavă. Nu cresc prea mult la copt, așa că nu trebuie să lăsați foarte mult loc între ele. Mie mi-au încăput toate într-o singură tavă. Dacă nu vă încap, le coaceți în două serii, dar aveți grijă să le umpleți cu brânză exact înainte de coacere.
  • Ungeți trigoanele cu gălbenuș de ou și presărați puțin zahăr tos deasupra. Se va carameliza și va da gust și aspect frumos.
  • Coaceți trigoanele pentru 30-35 de minute, în funcție de cuptor, până când sunt rumenite.
  • Se servesc calde sau reci, presărate opțional cu zahăr pudră.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Vedeți și varianta video a rețetei pe contul de YouTube al blogului. Click pe fotografia de mai jos. ⬇️

Trigoane cu branza de vaci

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
668 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x