Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

Rețete de hummus perfecte pentru perioada aceasta

Publicat la 21 martie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

200 shares

Cinci rețete de hummus ușoare și rapide, dar foarte sățioase, potrivite la orice masă a zilei. Bonus: rețeta de tahini făcut în casă!

Vorbind cu cei din jur, am observat că foarte puțini se gândesc la conservele de năut sau la năutul uscat ca la unele dintre cele mai bune, mai hrănitoare și mai versatile ingrediente de avut în cămară.

E drept că nu avem noi, românii, rețete tradiționale cu năut, dar eu îl consider un aliment de bază, ieftin, cu care poți face o mulțime de mâncăruri de la ciorbă, la mâncare de năut cu carne, chifteluțe la cuptor și până la hummusul delicios care te scoate în 5 minute din orice încurcătură culinară.

De ce m-am gândit să vă aduc astăzi rețete de hummus?

O conservă de năut se transformă în 5 minute într-un hummus care satură 4 membri ai unei familii. Iar variațiile sunt infinite. Eu vă las mai jos 5 rețete, apoi o să vă dați seama cum să îmbunătățiți voi rețeta de bază în funcție de ce mai aveți prin casă.

Rețeta de bază pentru hummus conține și pastă tahini, care este o pastă făcută din semințe de susan. Se găsește tahini în orice supermarket. Doar că e destul de scump, iar pasta tahini se face foarte ușor acasă dacă aveți o mână de semințe de susan. Vă las la finalul postării de azi și această rețetă în format video.

Mergi direct la:
  • Hummus libanez - rețeta clasică, de bază
  • Hummus cu ardei copți
  • Hummus cu usturoi copt
  • Hummus cu avocado și lime
  • Hummus cu roșii uscate și busuioc
  • Tahini - pasta de susan făcută acasă

Hummus libanez - rețeta clasică, de bază

Aceasta este rețeta clasică, de bază, cea mai simplă, din care derivă toate celelalte variante de hummus ale mele. Dacă nu ați mai făcut hummus până acum, poate e bine să începeți ca prima dată să faceți această rețetă. Ca să vă fie mai ușor, o avem în format video pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos!

Hummus cu ardei copți

Mai aveți vreo pungă de ardei copți prin congelator sau la borcan? Îi pasați și îi amestecați cu hummus și obțineți o pastă de întins pe pâine absolut minunată.


Pastă de năut cu ardei copţi

Hummus cu usturoi copt

Aceasta este, probabil cea mai puțin rapidă rețetă de hummus, dar e de departe preferata mea. Nu am folosit tahini la ea, dar am folosit în schimb mult, mult usturoi copt. Gustul e deosebit, veți vedea!

rețete de hummus - Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Hummus cu avocado și lime

Avocado? Produs de lux acum, dar chiar ieri am văzut că încă se mai găsește, așa că dacă îl aveți la îndemână, să știți că se combină excelent cu năutul. Nu veți regreta dacă faceți combinația aceasta.

rețete de hummus - Hummus cu avocado si lime

Hummus cu roșii uscate și busuioc

Dacă ai un pic de imaginație, nu te poți plictisi nicicând de hummus. Adaugi în el ce place familie și variantele sunt nelimitate. Aici am pus bucățele de roșii uscate și busuioc uscat și deja hummusul clasic s-a transformat delicios.

Dacă nu aveți roșii uscate, poate aveți de exemplu vreun borcan început de capere sau niște rondele de măsline fără sâmburi? 🙂

rețete de hummus - Hummus cu roșii uscate și busuioc

Tahini - pasta de susan făcută acasă

Poate aveți chiar acum în casă o punguță de semințe de susan cu care nu prea știți ce să faceți. Pentru un tahini nu aveți nevoie decât de susan rumenit puțin în tigaie, sare și un ulei: de susan, de măsline, de floarea soarelui....fără mofturi, da? 🙂 vedeți cât de ușor se face tahini în rețeta video se mai jos:

De obicei hummusul se servește însoțit de o salată tabouleh. Vă las mai jos cele două rețete de tabouleh de pe blog. Dacă aveți pătrunjel, treaba e ca și rezolvată, restul ingredientelor se mai pot omite sau adapta:

  • tabouleh cu quinoa
  • tabouleh cu bulgur

Sper să vă fie de folos aceste rețete de hummus din postarea mea de astăzi.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
200 shares

Comentarii

  1. Vio a zis

    martie 21, 2020 at 10:47 am

    Super ideea! Parcă văd 😂că dispare și năutul din raft. Câteva obiecții, însă, așa cum te-am obișnuit (tocmai acum ești în zona mea😁). Hummus fără tahini nu mai este hummus. Apoi, nicio conservă de pe pământ nu se compară cu boabele pregătite acasă cu răbdare. Tahini cu ulei de măsline, prea amar. Cu ulei de susan sau floarea soarelui, perfect. Mai recomand două preparate cu năut: evident, falafel și o minunăție de hummus cald, M'sabah. Mmmm, ce poftă mi-a venit. Și încă una cu năut, dar și cu linte, ceapă și macaroane șoii sos de ardei picant. Ghici... Koshari, evident. Toate vegane, de post. Inclusiv M'sabah dacă eliminăm iaurtul. E perfect și fără. O zi frumoasă!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 21, 2020 at 10:59 am

      Sunt foarte de acord că hummusul nu e chiar complet fără tahini, dar în vremurile astea, când mii de job-uri au dispărut deja, cred că nu mai este nevoie să fim atât de riguroși. Eu una mi-aș îndemna cititorii să mute cei 20 ron cât costă un borcan de tahini în buzunarul celălalt. Sau să dea 5 ron pe o punguță cu susan și să facă tahini acasă, chiar dacă nu va avea textura celui din comerț. Sau să nu-l mai pună deloc, că nu-i bai. Va fi hummus românesc, fără tahini, dar sănătos, ieftin și bun. Să ne auzim sănătoși peste câteva luni și să ne permitem din nou tahini și ulei de susan și avocado și câte și mai câte 🙂

      Răspunde
      • Vio a zis

        martie 21, 2020 at 11:03 am

        Oh, dar eu nu cumpăr tahini. E și păcat pt. că eu pun muuuult, în special la M'sabah, apoi îl folosesc și la supe, creme și sosuri de acompaniament. Fruntea sus, stați acasă, gătiți, citiți, ascultați muzică și vom trece cu bine peste toate nenorocirile. Baftă!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 21, 2020 at 11:11 am

          Nici eu nu cumpăr tahini, dar...o să râdeți, sunt singura persoană pe care o știu care nu-l cumpăra 😀
          Prieteni, colegi de serviciu, cunoștințe, toată lumea îl cumpăra, ca dehh...erau vremuri bune.
          Trecem noi și peste asta. Numai bine! 🙂

          Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x