Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu mere

Prăjitură rapidă cu mere - simplă și delicioasă

Publicat la 28 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

3678 shares
Mergi la rețetă

Cum se face cea mai bună prăjitură rapidă cu mere? Prăjitură turnată cu mere, pufoasă și aromată, cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.

Avem azi o rețetă tare simplă de prăjiturică cu mere, din cele care te scot din impasul desertului cât ai zice "cafea" 😀

Da, exact așa, pentru că eu de când m-am apucat să sparg ouăle pentru prăjitura asta și mi-am imaginat textura și aromele ei, nu am visat decât să îmi pun o bucată mare lângă ceașca de cafea și să le savurez pe amândouă în liniște.

Această prăjitură cu mere e moale, pufoasă dar ușor umedă, parfumată și extraordinar de gustoasă. Eu o văd ca fiind exact genul de prăjitură de mâncat la micul dejun cu lapte sau iaurt sau de pus la pachețel școlarilor...când o veni din nou vremea ca aceștia să meargă la școală.

Prajitura rapida cu mere

De fapt imaginația mi s-a aprins de când am văzut o prăjitură asemănătoare la Teo's Kitchen . Prăjitura ei e cu lapte bătut și cu siguranță e extraordinară, va trebui neapărat să o încerc cu prima ocazie când o să am tot ce-mi trebuie.

Eu, pe motiv de pandemie, nu am avut nici lapte bătut, nici iaurt, așa că am adaptat rețeta și am făcut-o cu lapte dulce și puțin praf de copt. Față de varianta lui Teo, am mai pus în aluat și o mână de stafide. Sunt opționale, dar după părerea mea, e mai bine cu ele decât fără.

Cum servim și cum păstrăm prăjitura rapidă cu mere

  • Prăjitura aceasta se poate servi caldă, imediat după ce o scoateți din cuptor, cu un glob de înghețată de vanilie alături, care să se topească delicios.
  • O mai puteți servi cu sos de caramel sărat (vezi aici rețeta) sau simplă, doar pudrată cu zahăr.
  • Prăjitura rapidă cu mere rămâne moale și proaspăta cam 2 zile, dacă apucă atât de mult. Păstrați-o acoperită cu folie alimentară ca să preveniți uscarea la suprafață.
Prajitura rapida cu mere

Dacă și ție îți plac deserturile cu mere, îți las mai jos câteva rețete simple și delicioase pe care cred că vei dori să le încerci:

  • mere în pijama
  • pancakes cu mere
  • cornuri pufoase (pariziene) cu mere
  • prăjitură turnată cu mere rase (de post)
  • ștrudel cu mere

Mod de preparare prăjitură rapidă cu mere

Modul de preparare este foarte simplu, ca la orice prăjitură turnată. Nu necesită cine știe ce aptitudini de bucătar, chiar și un copil mai măricel o poate face. De fapt cel mai minunat ar fi să o faceți împreună 🙂

felii de mere în aluat
Felii de mere în aluat
felii de mere asezate pe prajitura
Înainte de a băga prăjitura în cuptor, am presărat zahăr tos și scorțișoară

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura rapida cu mere

Prăjitură rapidă cu mere

Cum se face cea mai bună prăjitură rapidă cu mere? Prăjitură turnată cu mere, pufoasă și aromată, cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.
5 from 16 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă de copt
hârtie de copt

Ingrediente
 

am folosit o tavă cu dimensiunile 20x25 cm

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 30 ml unt (topit și răcit)
  • 50 g stafide ((opțional))
  • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
  • 300 g făină tip 000
  • 6 g praf de copt ((aprox. ½ de pliculeț))
  • 3 mere ((puteți folosi și alte fructe proaspete sau din compot))

în plus

  • 1 linguriță scorțișoară (pentru presărat deasupra)
  • 1 lingură zahăr (pentru presărat deasupra)

pentru servit - la alegere

  • zahăr pudră
  • înghețată de vanilie
  • sos de caramel sărat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Spălați stafidele și puneți-le la înmuiat în lapte pentru măcar 10 minute.
  • Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
  • Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
  • Adăugați laptele, untul, stafidele, coaja de lămâie și zahărul Bourbon.
  • Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
  • Curățați merele și tăiați-le felii. Puneți feliile de la 2 mere în aluat. Amestecați.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați.
  • Deasupra așezați feliile de mere rămase, presărați zahăr și scorțișoară măcinată.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
Valori nutriționale
Prăjitură rapidă cu mere
Valori per porție
Calorii
254
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
74
mg
25
%
Carbohidrați
 
45
g
15
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
17
g
19
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
241
IU
5
%
Calciu
 
50
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prajitura rapida cu mere

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de tarta frangipane cu mere
    Tartă frangipane cu mere, fără zahăr – un desert special și sănătos
  • rulada cu mere rase
    Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
    Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
3678 shares

Comentarii

  1. Cristina Stoian a zis

    noiembrie 05, 2021 at 6:18 pm

    Buna ziua,
    Am făcut și eu prăjitura cu mere însă chiar dacă am respectat toți pașii a ieșit tare și gumoasa, deloc pufoasa.
    Nu înțeleg ce s-a întâmplat. Aveti vreo sugestie?

    Va Multumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 05, 2021 at 6:30 pm

      Îmi pare rău că nu a ieșit bine 🙁
      Ați spumat bine ouăle? Cumva ați încorporat faina cu mixerul sau ați mai amestecat prea mult după ce ați pus făina? Praful de copt a fost în termen?
      Cam astea ar putea fi cauzele...

      Răspunde
  2. Ioana a zis

    mai 04, 2020 at 11:06 am

    Delicioasa. S-a terminat in cateva ore.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 04, 2020 at 12:27 pm

      Mă bucur că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂

      Răspunde
  3. Georgeta Balla a zis

    aprilie 28, 2020 at 5:11 pm

    A ieșit foarte bună!Nu va rezista două zile, cu siguranță ! Mulțumesc pentru rețetă !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 28, 2020 at 6:15 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂

      Răspunde
      • Daniela Bordea a zis

        februarie 10, 2022 at 12:05 am

        5 stars
        Am găsit astăzi rețeta dumneavoastră pentru tortul de mere, cel mai bun pe care l-am făcut vreodată! Mulțumesc!

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          februarie 10, 2022 at 7:15 am

          Mulțumesc! Mă bucur tare mult că v-a plăcut!

          Răspunde
      • Mihaela a zis

        iunie 09, 2022 at 5:51 pm

        Bună ziua și mulțumesc pentru rețetă.
        Astăzi am făcut-o și eu pentru prima dată și și e o bunătate...O zi bună.

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          iunie 09, 2022 at 6:39 pm

          Tare mult mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut! Vă mai aștept cu drag și la alte rețete.

          Răspunde
5 from 16 votes (15 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x