Cum se face cea mai bună prăjitură rapidă cu mere? Prăjitură turnată cu mere, pufoasă și aromată, cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.
Avem azi o rețetă tare simplă de prăjiturică cu mere, din cele care te scot din impasul desertului cât ai zice "cafea" 😀
Da, exact așa, pentru că eu de când m-am apucat să sparg ouăle pentru prăjitura asta și mi-am imaginat textura și aromele ei, nu am visat decât să îmi pun o bucată mare lângă ceașca de cafea și să le savurez pe amândouă în liniște.
Această prăjitură cu mere e moale, pufoasă dar ușor umedă, parfumată și extraordinar de gustoasă. Eu o văd ca fiind exact genul de prăjitură de mâncat la micul dejun cu lapte sau iaurt sau de pus la pachețel școlarilor...când o veni din nou vremea ca aceștia să meargă la școală.
De fapt imaginația mi s-a aprins de când am văzut o prăjitură asemănătoare la Teo's Kitchen. Prăjitura ei e cu lapte bătut și cu siguranță e extraordinară, va trebui neapărat să o încerc cu prima ocazie când o să am tot ce-mi trebuie.
Eu, pe motiv de pandemie, nu am avut nici lapte bătut, nici iaurt, așa că am adaptat rețeta și am făcut-o cu lapte dulce și puțin praf de copt. Față de varianta lui Teo, am mai pus în aluat și o mână de stafide. Sunt opționale, dar după părerea mea, e mai bine cu ele decât fără.
Cum servim și cum păstrăm prăjitura rapidă cu mere
- Prăjitura aceasta se poate servi caldă, imediat după ce o scoateți din cuptor, cu un glob de înghețată de vanilie alături, care să se topească delicios.
- O mai puteți servi cu sos de caramel sărat (vezi aici rețeta) sau simplă, doar pudrată cu zahăr.
- Prăjitura rapidă cu mere rămâne moale și proaspăta cam 2 zile, dacă apucă atât de mult. Păstrați-o acoperită cu folie alimentară ca să preveniți uscarea la suprafață.
Dacă și ție îți plac deserturile cu mere, îți las mai jos câteva rețete simple și delicioase pe care cred că vei dori să le încerci:
- mere în pijama
- pancakes cu mere
- cornuri pufoase (pariziene) cu mere
- prăjitură turnată cu mere rase (de post)
- ștrudel cu mere
Mod de preparare prăjitură rapidă cu mere
Modul de preparare este foarte simplu, ca la orice prăjitură turnată. Nu necesită cine știe ce aptitudini de bucătar, chiar și un copil mai măricel o poate face. De fapt cel mai minunat ar fi să o faceți împreună 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitură rapidă cu mere
Echipamente necesare
Ingrediente
am folosit o tavă cu dimensiunile 20x25 cm
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat Bourbon
- un praf de sare
- 250 ml lapte
- 30 ml unt (topit și răcit)
- 50 g stafide ((opțional))
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- 300 g făină tip 000
- 6 g praf de copt ((aprox. ½ de pliculeț))
- 3 mere ((puteți folosi și alte fructe proaspete sau din compot))
în plus
- 1 linguriță scorțișoară (pentru presărat deasupra)
- 1 lingură zahăr (pentru presărat deasupra)
pentru servit - la alegere
- zahăr pudră
- înghețată de vanilie
- sos de caramel sărat
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Spălați stafidele și puneți-le la înmuiat în lapte pentru măcar 10 minute.
- Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
- Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
- Adăugați laptele, untul, stafidele, coaja de lămâie și zahărul Bourbon.
- Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
- Curățați merele și tăiați-le felii. Puneți feliile de la 2 mere în aluat. Amestecați.
- Turnați aluatul în tavă, nivelați.
- Deasupra așezați feliile de mere rămase, presărați zahăr și scorțișoară măcinată.
- Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Cristina Stoian
Buna ziua,
Am făcut și eu prăjitura cu mere însă chiar dacă am respectat toți pașii a ieșit tare și gumoasa, deloc pufoasa.
Nu înțeleg ce s-a întâmplat. Aveti vreo sugestie?
Va Multumesc.
Iuliana
Îmi pare rău că nu a ieșit bine 🙁
Ați spumat bine ouăle? Cumva ați încorporat faina cu mixerul sau ați mai amestecat prea mult după ce ați pus făina? Praful de copt a fost în termen?
Cam astea ar putea fi cauzele...
Ioana
Delicioasa. S-a terminat in cateva ore.
Iuliana
Mă bucur că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂
Georgeta Balla
A ieșit foarte bună!Nu va rezista două zile, cu siguranță ! Mulțumesc pentru rețetă !
Iuliana
Mă bucur mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂
Daniela Bordea
Am găsit astăzi rețeta dumneavoastră pentru tortul de mere, cel mai bun pe care l-am făcut vreodată! Mulțumesc!
Iuliana Sbîrnea
Mulțumesc! Mă bucur tare mult că v-a plăcut!
Mihaela
Bună ziua și mulțumesc pentru rețetă.
Astăzi am făcut-o și eu pentru prima dată și și e o bunătate...O zi bună.
Iuliana Sbîrnea
Tare mult mă bucur că a ieșit bine și că v-a plăcut! Vă mai aștept cu drag și la alte rețete.