• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Tacos cu tofu crocant - rețetă vegană delicioasă

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 1 oct. 2020 · Publicată: 1 oct. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
318 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!

Dragii mei, am observat că atunci când vine vorba despre tofu, oamenii se împart în 2 categorii: cei cărora le place și cei care nu prea știu despre ce este vorba.

Desigur, mai există și cei care spun că nu le place tofu, dar de fapt eu sunt convinsă că nu au gustat ceea ce trebuie! 😉

Tacos vegan cu tofu crocant

Tofu este un aliment natural , cu puține calorii, foarte popular în Orientul Îndepărtat. Este produs prin închegarea laptelui de soia, printr-un procedeu foarte asemănător cu obținerea brânzeturilor. De aceea veți auzi uneori denumirea de "brânză tofu", ceea ce este totuși, un termen impropriu.

Eu folosesc destul de des tofu, mai ales în zilele sau perioadele de post, preferatele mele fiind variantele mai aromate, cum este cel afumat și cel cu chimen.

Pe blog veți mai găsi câteva rețete simple și delicioase la care l-am folosit. Vă las mai jos câteva dintre ele, poate vă inspiră să le încercați și voi:

  • bruschete cu pesto de leurdă și tofu
  • salată de spanac cu tofu crocant și roșii cherry
  • ciuperci gratinate cu legume și tofu

Rețeta mea de astăzi, de tacos cu tofu crocant, este simpatică, colorată, plină de texturi și de arome delicioase și cu siguranță vă va ajuta să vă împrieteniți cu tofu.

De curând am făcut și tacos cu cuburi de somon crocant, care a avut mare succes la noi în familie. Dacă vă surâde ideea, găsiți rețeta aici.

Tacos vegan cu tofu crocant

Mod de preparare tacos vegan cu tofu crocant

Tofu se poate consuma simplu, așa cum îl găsiți în cutie, dar dacă îl tăiați cubulețe, îl aromatizați puțin și îl rumeniți câteva minute într-o tigaie, devine ușor crocant și e absolut delicios!

  • tofu la tigaie
  • tofu cuburi

Mai avem nevoie de o salată și de câteva foi de tacos. Eu le prefer pe cele cu mălai, dar la fel de bine se pot folosi și pe cele cu făină.

Mai departe nu e nevoie decât să "asamblăm" toate acestea și să servim cu poftă delicioasele tacos cu tofu crocant.

Găsiți mai jos rețeta scrisă, dar și în format video. Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, poate că după ce vedeți rețeta aceasta frumoasă, veți dori să vă abonați. Acesta este link-ul de abonare. Mulțumesc! 🙂

Umplere tacos cu salata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tacos vegan cu tofu crocant

Tacos vegan cu tofu crocant

O rețetă vegană, super-simplă și ultra-rapidă de tacos cu tofu crocant și multă salată. Gustarea perfectă pentru întreaga familie!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 6 foi de tacos
  • 300 g tofu (am folosit varianta afumată de la Inedit)
  • 5-6 căței de usturoi
  • ½ linguriță chimen măcinat
  • 300 g mix de salată (rucola, baby spanac, valeriană, varză roșie)
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ardei gras mic
  • 1-2 roșii
  • 2-3 linguri boabe de porumb fiert
  • ulei de măsline, sos de soia, suc de lămâie - toate, după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol pregătiți o marinadă din: usturoiul trecut prin presă, chimen măcinat, piper, sos de soia și ulei de măsline.
  • Puneți tofu la scurs, presați-l puțin ca să ajutați să se elimine apa, apoi tamponați-l cu șervete de hârtie ca să îl uscați.
  • Tăiați tofu cuburi și puneți-le în bol peste marinadă. Amestecați și lăsați deoparte câteva minute.
  • Puneți un fir de ulei de măsline într-o tigaie și apoi cuburile de tofu marinate. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile amestecând din când în când. Scoateți cuburile de tofu pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Pregătiți salata: amestecați mixul de frunze cu ardeiul gras tăiat fâșii, roșia și boabele de porumb. Faceți un dressing din sos de soia, ulei de măsline și suc de lămâie, toate după gustul vostru și turnați-l peste salată. Amestecați.
  • Încălziți foile de tacos pe un grill sau într-o tigaie și pe măsură ce sunt gata, așezați-le într-o tavă, îndoite în două.
  • Umpleți foile de tacos cu salată și cuburi de tofu crocant și serviți imediat.
Nutrition Facts
Tacos vegan cu tofu crocant
Amount per Serving
Calorii
119
% Daily Value*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tacos vegan cu tofu crocant

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
318 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.