Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.
Fie că țineți post, fie că aveți un stil de viață vegan sau pentru că pur și simplu vă plac mâncărurile cu multe legume, rețeta de astăzi e fix pentru voi!
Eu am numit-o mâncare de post cu țelină și morcovi pentru că acestea sunt ingredientele cu cea mai mare pondere, dar la fel de bine aș fi putut să-i spun ghiveci de rădăcinoase, căci mai multe astfel de legume și-au dat întâlnire în cratița de mai jos.
Rețeta aceasta de post are ingrediente puține, ieftine și la îndemâna oricui. Este foarte dietetică, o porție are aproximativ 140 kcal, deci e loc și de o felie de pâine lângă ea 😉
Ca gust este ușor dulceagă de la morcovi și ceapă, aromată plăcut de la țelină și păstârnac și are un strop de aciditate, fix cât îi trebuie, de la sosul de roșii.
Poate fi un prânz sau o cină excelentă într-o zi de post, iar dacă nu țineți post, puteți pune lângă ea orice fel de carne, gătită la grătar sau la cuptor. Va fi o garnitură excelentă și plină de savoare!
Alte mâncăruri de post simple și bune, pe care veți dori să le încercați
Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație pentru perioadele de post, vă las mai jos alte câteva rețete savuroase, dar simple și ușor de făcut, așa cum se cuvine să fie orice mâncare de post:
- mâncare de praz cu măsline
- mâncare de spanac cu usturoi
- mâncare de mazăre cu morcovi
- tocăniță de ciuperci cu sos de roșii
- mâncare de dovlecei cu orez
Mod de preparare mâncare de post cu țelină și morcovi
Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.
Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu această mâncare simplă de post.
Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mâncare de post cu țelină și morcovi
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 țelină mare ((aprox. 500 g))
- 3 morcovi ((aprox. 250 g))
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină mică de păstârnac
- 30 ml ulei
- 150 ml roșii pasate
- 1 linguriță boia de ardei ((dulce, iute, afumată sau combinație))
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 frunză de dafin
- sare și piper după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați legumele cuburi sau rondele nu foarte mici, cu grosime cam de 1 cm. Doar ceapa o tocați mai mărunt.
- Puneți uleiul la încins. Căliți mai întâi ceapa și ardeiul gras pentru 1-2 minute, cât să se înmoaie ceapa și să devină translucidă.
- Puneți boiaua de ardei și lăsați-o să se călească 1 minut, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
- Puneți apoi și restul legumelor în cratiță.
- Adăugați condimentele după gust: sare, piper, cimbru, dafin.
- Adăugați cam 150 ml de apă și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic acoperită cu un capac.
- Când legumele sunt fierte (cam 20-25 de minute) puneți sucul de roșii și mai completați cu apă dacă mai este nevoie, până ajungeți la consistența care vă place.
- Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi e gata de servit.
- Este la fel de bună și caldă, și rece. Presărați pătrunjel proaspăt înainte de servire.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu