• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 mart. 2025 · Publicată: 19 apr. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
53 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.

Fie că țineți post, fie că aveți un stil de viață vegan sau pentru că pur și simplu vă plac mâncărurile cu multe legume, rețeta de astăzi e fix pentru voi!

Eu am numit-o mâncare de post cu țelină și morcovi pentru că acestea sunt ingredientele cu cea mai mare pondere, dar la fel de bine aș fi putut să-i spun ghiveci de rădăcinoase , căci mai multe astfel de legume și-au dat întâlnire în cratița de mai jos.

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Rețeta aceasta de post are ingrediente puține, ieftine și la îndemâna oricui. Este foarte dietetică, o porție are aproximativ 140 kcal, deci e loc și de o felie de pâine lângă ea 😉

Ca gust este ușor dulceagă de la morcovi și ceapă, aromată plăcut de la țelină și păstârnac și are un strop de aciditate, fix cât îi trebuie, de la sosul de roșii.

Poate fi un prânz sau o cină excelentă într-o zi de post, iar dacă nu țineți post, puteți pune lângă ea orice fel de carne, gătită la grătar sau la cuptor. Va fi o garnitură excelentă și plină de savoare!

Alte mâncăruri de post simple și bune, pe care veți dori să le încercați

Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație pentru perioadele de post, vă las mai jos alte câteva rețete savuroase, dar simple și ușor de făcut, așa cum se cuvine să fie orice mâncare de post:

  • mâncare de praz cu măsline
  • mâncare de spanac cu usturoi
  • mâncare de mazăre cu morcovi
  • tocăniță de ciuperci cu sos de roșii
  • mâncare de dovlecei cu orez
Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mod de preparare mâncare de post cu țelină și morcovi

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu această mâncare simplă de post.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 țelină mare ((aprox. 500 g))
  • 3 morcovi ((aprox. 250 g))
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină mică de păstârnac
  • 30 ml ulei
  • 150 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boia de ardei ((dulce, iute, afumată sau combinație))
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați legumele cuburi sau rondele nu foarte mici, cu grosime cam de 1 cm. Doar ceapa o tocați mai mărunt.
  • Puneți uleiul la încins. Căliți mai întâi ceapa și ardeiul gras pentru 1-2 minute, cât să se înmoaie ceapa și să devină translucidă.
  • Puneți boiaua de ardei și lăsați-o să se călească 1 minut, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
  • Puneți apoi și restul legumelor în cratiță.
  • Adăugați condimentele după gust: sare, piper, cimbru, dafin.
  • Adăugați cam 150 ml de apă și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic acoperită cu un capac.
  • Când legumele sunt fierte (cam 20-25 de minute) puneți sucul de roșii și mai completați cu apă dacă mai este nevoie, până ajungeți la consistența care vă place.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi e gata de servit.
  • Este la fel de bună și caldă, și rece. Presărați pătrunjel proaspăt înainte de servire.
Nutrition Facts
Mâncare de post cu țelină și morcovi
Amount per Serving
Calorii
136
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mâncare de post cu țelină și morcovi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
53 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.