• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 mart. 2025 · Publicată: 19 apr. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
54 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.

Fie că țineți post, fie că aveți un stil de viață vegan sau pentru că pur și simplu vă plac mâncărurile cu multe legume, rețeta de astăzi e fix pentru voi!

Eu am numit-o mâncare de post cu țelină și morcovi pentru că acestea sunt ingredientele cu cea mai mare pondere, dar la fel de bine aș fi putut să-i spun ghiveci de rădăcinoase , căci mai multe astfel de legume și-au dat întâlnire în cratița de mai jos.

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Rețeta aceasta de post are ingrediente puține, ieftine și la îndemâna oricui. Este foarte dietetică, o porție are aproximativ 140 kcal, deci e loc și de o felie de pâine lângă ea 😉

Ca gust este ușor dulceagă de la morcovi și ceapă, aromată plăcut de la țelină și păstârnac și are un strop de aciditate, fix cât îi trebuie, de la sosul de roșii.

Poate fi un prânz sau o cină excelentă într-o zi de post, iar dacă nu țineți post, puteți pune lângă ea orice fel de carne, gătită la grătar sau la cuptor. Va fi o garnitură excelentă și plină de savoare!

Alte mâncăruri de post simple și bune, pe care veți dori să le încercați

Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație pentru perioadele de post, vă las mai jos alte câteva rețete savuroase, dar simple și ușor de făcut, așa cum se cuvine să fie orice mâncare de post:

  • mâncare de praz cu măsline
  • mâncare de spanac cu usturoi
  • mâncare de mazăre cu morcovi
  • tocăniță de ciuperci cu sos de roșii
  • mâncare de dovlecei cu orez
Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mod de preparare mâncare de post cu țelină și morcovi

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu această mâncare simplă de post.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mâncare de post cu țelină și morcovi

Mâncare de post cu țelină și morcovi, o rețetă simplă și gustoasă. Prânzul sau cina perfectă pentru iubitorii de mâncăruri cu legume.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 țelină mare ((aprox. 500 g))
  • 3 morcovi ((aprox. 250 g))
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină mică de păstârnac
  • 30 ml ulei
  • 150 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boia de ardei ((dulce, iute, afumată sau combinație))
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați legumele cuburi sau rondele nu foarte mici, cu grosime cam de 1 cm. Doar ceapa o tocați mai mărunt.
  • Puneți uleiul la încins. Căliți mai întâi ceapa și ardeiul gras pentru 1-2 minute, cât să se înmoaie ceapa și să devină translucidă.
  • Puneți boiaua de ardei și lăsați-o să se călească 1 minut, amestecând continuu pentru că se arde foarte repede.
  • Puneți apoi și restul legumelor în cratiță.
  • Adăugați condimentele după gust: sare, piper, cimbru, dafin.
  • Adăugați cam 150 ml de apă și lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic acoperită cu un capac.
  • Când legumele sunt fierte (cam 20-25 de minute) puneți sucul de roșii și mai completați cu apă dacă mai este nevoie, până ajungeți la consistența care vă place.
  • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi e gata de servit.
  • Este la fel de bună și caldă, și rece. Presărați pătrunjel proaspăt înainte de servire.
Nutrition Facts
Mâncare de post cu țelină și morcovi
Amount per Serving
Calorii
136
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mâncare de post cu țelină și morcovi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
54 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.