• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete rapide

3 rețete de salată de ton. Ideale pentru prânz sau de luat la pachet.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 oct. 2025 · Publicată: 20 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
734 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

3 rețete de salată de ton ușoare și pline de prospețime. Sunt gata imediat, delicioase și sățioase. Ideale pentru prânz, cină sau de luat la pachet.

Nimic nu poate bate o salată de ton , nici când vinde vorba de gust, nici când vine vorba de ușurința preparării. Nu trebuie decât să ai o conservă de ton în cămară și apoi să improvizezi în funcție de ingredientele pe care le ai deja în frigider sau prin dulapuri.

Dacă ați rămas vreodată în pană de idei pentru prânz , pentru cină sau pentru pachetul de la serviciu, totul se rezolvă simplu și delicios pentru că o conservă de ton e foarte versatilă și suportă infinite combinații.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru salate de ton rapide și delicioase
  • Cum se servește salata de ton
  • Cum și cât timp se păstrează salata de ton
  • Alte rețete de salată simple și rapide pe care veți dori să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru salate de ton rapide și delicioase

  • Ton din conservă - eu prefer conservele de ton în suc propriu pentru că au mai puține calorii și în felul acesta pot să îmi dozez singură cantitatea de ulei și să aleg un ulei de măsline care îmi place.
  • Legume proaspete - asigură un minunat contrast de texturi și o bogăție de culori în farfurie. Putem alege dintre: diferite tipuri de salată, castraveți, roșii, ardei gras, sparanghel, tije de țelină, ceapă verde sau ceapă roșie, etc.
  • Legume din conservă - tonul merge de minune alături de câteva boabe de porumb din conservă. Puteți folosi și boabe de năut sau de linte.
  • Paste - pentru o salată sățioasă, care să țină bine de foame mai multe ore, putem combina conserva de ton cu câteva paste scurte.
  • Ouă - ouăle fierte aduc un plus de proteine în orice salată de ton.
  • Ierburi aromatice - tonul din conservă este bun prieten mai ales cu mărarul, dar și cu pătrunjelul sau busuiocul.
  • Dressing - deși de cele mai multe ori folosesc un dressing simplu, doar din ulei și suc de lămâie, salatele de ton se pot servi și cu dressinguri de mușar, iaurt gras sau maioneză.

Cum se servește salata de ton

  • În caserolă - putem pregăti salata de ton acasă și să o punem în caserolă pentru a o savura la birou, în pauza de prânz. Dacă ați pregătit și un dressing pentru salată, luați-l separat, într-o sticluță și îl adăugați în caserolă înainte de servire.
  • În farfurie - clasic și cel mai comod, atunci când servim salata acasă, la prânz sau la cină.
  • Învelită în lipii - tinerii mai ales vor prefera oricând o lipie umplută cu salată delicioasă de ton. Acest mod de servire este ideal atunci când vrem să luăm salata de ton la picnic sau ca pachet la un drum mai lung cu mașina, de exemplu.
caserola cu salată și dressing pentru pachet

Cum și cât timp se păstrează salata de ton

Firește, salata de ton proaspătă ne asigură cel mai bun gust, cele mai multe vitamine și nutrienți și cele mai plăcute texturi, dar poate fi păstrată și la frigider timp de 3-4 zile.

Atenție: salata de ton nu poate fi păstrată la congelator!

Alte rețete de salată simple și rapide pe care veți dori să le încercați

  • Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi
  • Salată de creveți cu cușcuș
  • Salată orientală cu dressing de muștar
  • Salată de creveți cu castraveți și mărar
  • Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel

Dacă iubiți tonul, puteți încerca și rețeta de pizza cu ton și porumb.

salata de ton cu avocado
Salată de ton cu avocado
alata de ton cu ou si porumb
Salată de ton cu ou și porumb
salata de ton cu paste
Salată de ton cu paste și măsline

Deși modul de preparare pentru fiecare salată este foarte ușor, vă ajută întotdeauna să vizionați un videoclip rapid și să beneficiați de câteva extra-sfaturi.

Aveți mai jos cantitățile pentru fiecare rețetă și modul de preparare în format video. Iar dacă doriți să vă abonați la canalul de YouTube, click aici!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

salata de ton cu avocado

3 rețete de salată de ton

3 rețete de salată de ton ușoare și pline de prospețime. Sunt gata imediat, delicioase și sățioase. Ideale pentru prânz, cină sau de luat la pachet.
5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1 porție din fiecare
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

salată de ton cu avocado - 597 kcal/porție

  • 1 conservă mică ton în suc propriu ((80 g))
  • 1 avocado ready to eat
  • ¼ castravete Fabio
  • 4 rosii cherry
  • 1 fir ceapă verde
  • 30 g caju crud
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la ½ de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

salată de ton cu ou și porumb - 348 kcal/porție

  • 1 conservă mică ton în suc propriu   ((80 g))
  • 150 g mix de salată ((am folosit Mexico))
  • 1 ou fiert tare
  • 70 g porumb fiert  ((din conservă))
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la ½ de lămâie mică
  • câteva fire de mărar
  • sare și piper

salată de ton cu paste și măsline - 530 kcal/porție

  • 70 g paste scurte
  • 1 conservă mică ton în suc propriu ((80 g))
  • 50 g măsline la alegere ((am folosit verzi))
  • 1 ardei gras roșu
  • sucul de la ½ de lămâie mică
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • pătrunjel proaspăt
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

salată de ton cu avocado

  • Tăiați castraveții felii, roșiile cherry sferturi. Tocați mărunt ceapa verde, pătrunjelul și mărunțiți nucile caju din cuțit. Tăiați avocado cubulețe. Puneți totul într-un bol încăpător.
  • Scurgeți conserva de ton de lichid și adăugați peștele în bol.
  • Asezonați cu sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline după gust și serviți sau puneți salata într-o caserolă pentru pachetul de la birou.

salată de ton cu ou și porumb

  • Fierbeți un ou tare, lăsați-l să se răcească și tăiați-l sferturi.
  • Puneți într-un bol mixul de salată, ceapa tocată mărunt, mărarul, porumbul și tonul din conservă, ambele scurse bine de lichid.
  • Puneți într-o sticluță: ulei de măsline, muștar și suc de lămâie. Agitați sticla ca să emulsioneze ingredientele și să aveți un dressing omogen.
  • Turnați dressingul peste salată și amestecați. Puneți oul deasupra și serviți.
  • Dacă luați salata la pachet, lăsați dressingul în sticluță și îl adăugați înainte de servire.

salată de ton cu paste și măsline

  • Fierbeți pastele într-un litru de apă cu ½ de linguriță de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi le scurgeți de apă și le treceți sub un jet de apă rece ca să le răciți.
  • Tăiați la dimensiuni potrivite ardeiul gras și măslinele.
  • Puneți într-un bol" pastele, legumele , pătrunjelul tocat mărunt și tonul scurs de lichidul din conservă.
  • Adăugați sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline după gust. Amestecați și serviți sau luați salata la pachet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
734 shares
5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.