• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Desert rapid cu cafea și frișcă naturală

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 iul. 2024 · Publicată: 14 aug. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
42 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Un desert rapid cu cafea și frișcă naturală cremoasă este perfect pentru momentele când vrei ceva dulce și bun în doar 5 minute! E minunat!

Cu toții ne-am lovit de acele momente când ne-am dorit un desert în 5 minute, care să fie și delicios și să ne satisfacă imediat pofta de ceva bun, nu-i așa? Sau de situația în care ni s-au anunțat musafiri pentru care nu avem nimic pregătit.

Ei bine, pentru aceste situații rețeta aceasta de desert rapid cu cafea, vine la fix! Vă scoate din orice poftă și din orice încurcătură! 🙂

Desert rapid cu cafea

Eu fac desertul acesta uneori pentru prânzurile de duminică cu familia. Toți suntem iubitori de cafea, iar în acest fel cumulez desertul și cafeaua de după prânz. E un fel de "2 în 1" și toată lumea e mulțumită de compromis. Ne luăm și doza de dulce și pe cea de cofeină, ambele deodată 🙂

Desertul acesta e gata în 5 minute, poate în 10 dacă faceți mai multe porții. Se păstrează minunat la frigider sau chiar la congelator până la servire. Arată frumos și elegant dacă îl montați în pahare cu picior și nici nu are nevoie de prea mult decor. Câteva alune mărunțite și niște fulgi mari de cocos de la Solaris Plant și gata, e perfect!

Desert rapid cu cafea

Sfaturi pentru reușita rețetei de desert rapid cu cafea și frișcă naturală

  • smântâna, bolul și telurile mixerului să fie foarte reci - în acest fel vă asigurați că smântâna se bate bine și frumos și că veți avea o frișcă perfectă
  • folosiți o cafea instant (ness) cu granulație cât mai fină - acesta se va dizolva mai repede în smântâna pentru frișcă
  • nu folosiți zahăr tos - acesta face frișca să se înmoaie
  • lăsați crema de cafea la congelator pentru 1 oră - veți obține astfel cea mai delicioasă înghețată cu cafea, fără ace de gheață și cu efort minim
Desert rapid cu cafea

Încercați și aceste rețete de deserturi rapide la pahar. Sunt delicioase!

Dacă vă plac deserturile rapide care se pot servi la cupe sau pahare, în porții individuale, atunci am pentru voi încă câteva rețete pe care sunt sigură că veți dori să le încercați:

  • Eton Mess - desert cu căpșuni, frișcă și bezele
  • Tiramisu la pahar
  • Budincă libaneză de lapte
  • Cremă catalană
  • Budincă de tapioca cu vișine

Mod de preparare desert rapid cu cafea și frișcă naturală

E tare ușoară rețeta de desert rapid cu cafea, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare.  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Desert rapid cu cafea

Desert rapid cu cafea și frișcă naturală

Un desert rapid cu cafea și frișcă naturală cremoasă este perfect pentru momentele când vrei ceva dulce și bun în doar 5 minute! E minunat!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
la rece: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 1 porție
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime )
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 lingurițe rase de cafea instant (ness) cu granulație fină
  • 1 linguriță extract de vanilie

pentru decor

  • alune de pădure coapte, mărunțite
  • fulgi mari de cocos

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți într-un bol smântâna pentru frișcă și o mixați până când dă semne că începe să se întărească.
  • Opriți mixerul și adăugați: zahărul pudră, cafeaua și extractul de vanilie. Mixați din nou până când frișca se întărește. Nu mixați prea mult pentru că se va tăia!
  • Puneți crema de ness într-un pahar, decorați și serviți.
  • Dacă nu vă grăbiți, lăsați crema la congelator pentru 1 oră și veți avea o înghețată delicioasă, cremoasă și fără ace de gheață.
Nutrition Facts
Desert rapid cu cafea și frișcă naturală
Amount per Serving
Calorii
827
% Daily Value*
Grăsimi
 
74
g
114
%
Colesterol
 
274
mg
91
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Zahăr
 
30
g
33
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
42 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.