Vrei o mâncare rapidă la care să nu folosești cuptorul? Încearcă o porție din cele mai simple paste cu brânză! Sunt sățioase și delicioase!
Se întâmplă uneori să nu ai acces la un cuptor. Sau pur și simplu să nu ai timp și chef să aprinzi cuptorul pentru o porție de paste cu brânză.
Ei bine, v-am adus astăzi cea mai simplă rețetă de paste! Atât de ușoară încât și un copil o poate face singur, eu însămi fiind cel mai bun exemplu, pentru că aceasta a fost una dintre primele rețete pe care am învățat să le fac singură.
Chiar nu ai ce greși la această rețetă de paste și în ciuda ușurinței cu care se pregătește și a faptului că are doar 3 ingrediente simple și banale, vă asigur că este extraordinar de gustoasă!
În plus, după cum știm, pastele sunt un meniu sățios și ne vor ține de foame câteva ore bune, așa că sunt mereu o opțiune bună pentru masa de prânz sau chiar și pentru o cină luată devreme.
Ingrediente de bază pentru rețeta de paste simple cu brânză
Pentru rețeta aceasta avem nevoie de doar 3 ingrediente și poate că le aveți în casă pe toate chiar acum:
- paste - eu am folosit de data aceasta niște tagliatelle cu ou, dar orice fel de paste aveți în casă sunt la fel de bune. Atâta doar, trebuie să le fierbeți în suficientă apă (1 litru de apă/100 g paste) și să nu uitați ca în această apă să puneți și un praf zdravăn de sare.
- unt - aceasta este una dintre acele rețete la care untul cu 65% grăsime merge la fel de bine ca și cel de 82% pe care eu îl recomand mereu, mai ales în rețetele de desert.
- brânză - pe vremea când am învățat eu să fac rețeta aceasta, telemeaua era brânza supremă și cam singura care se găsea. Chiar și acum, tot cu telemea să fac aceste paste. Dar voi puteți folosi orice brânză tare și sărată aveți în frigider. Poate aveți un caș de oi sau de vaci sau poate aveți un triunghi de parmezan. Important e să fie o brânză care se poate da pe răzătoare.
Alte rețete simple de paste pe care le găsești pe blog
Dacă și voi sunteți iubitori de paste, vă las mai jos câteva rețete simple și rapide pe care sunt sigură că veți dori să le încercați:
- paste cu pesto de pătrunjel
- spaghete cu sos de avocado
- tagliatelle cu sardine și sos de roșii
- spaghete picante cu chorizo și parmezan
Cum se pregătesc cele mai simple paste cu brânză (VIDEO inclus)
Ca orice rețetă de paste, și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cele mai simple paste cu brânză
Rețeta Video
Ingrediente
- 90 g paste la alegere ((am folosit tagliatelle))
- 20 g unt 82% grăsime
- 40 g brânză uscată ((am folosit telemea))
- un praf de sare pentru apa în care fierb pastele
Instrucțiuni de preparare
- Puneți la fiert 1 litru de apă cu aprox. 1 linguriță rasă de sare.
- Când apa fierbe, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Cu 5 minute înainte să fie gata pastele, puneți untul să se topească într-o tigaie încăpătoare.
- Scurgeți pastele și puneți-le peste untul topit. Amestecați pentru ca untul să îmbrace toate pastele.
- Radeți și brânza în tigaie și amestecați ca să se topească în contact cu pastele fierbinți.
- Serviți aceste paste simple cu brânză imediat, cât sunt calde încă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Prodan a zis
Exceptionala idee. Am pus reteta pe pagina mea de facebook. Daca nu va este chiar asa de foame si aveti rabdare cateva minute in plus, sugerez si un pic de ceapa taiata julien "sticlita" putin cu untul, pana se topeste acesta. (cam ca in reteta pt rissoto)
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc! Bună ideea cu ceapa! S-a notat pentru data viitoare! 🙂