Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Cele mai simple paste cu brânză. Rețetă fără cuptor.

Publicat la 14 septembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

19 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei o mâncare rapidă la care să nu folosești cuptorul? Încearcă o porție din cele mai simple paste cu brânză! Sunt sățioase și delicioase!

Se întâmplă uneori să nu ai acces la un cuptor. Sau pur și simplu să nu ai timp și chef să aprinzi cuptorul pentru o porție de paste cu brânză.

Ei bine, v-am adus astăzi cea mai simplă rețetă de paste ! Atât de ușoară încât și un copil o poate face singur, eu însămi fiind cel mai bun exemplu, pentru că aceasta a fost una dintre primele rețete pe care am învățat să le fac singură.

Cele mai simple paste cu brânză

Chiar nu ai ce greși la această rețetă de paste și în ciuda ușurinței cu care se pregătește și a faptului că are doar 3 ingrediente simple și banale, vă asigur că este extraordinar de gustoasă!

În plus, după cum știm, pastele sunt un meniu sățios și ne vor ține de foame câteva ore bune, așa că sunt mereu o opțiune bună pentru masa de prânz sau chiar și pentru o cină luată devreme.

Ingrediente de bază pentru rețeta de paste simple cu brânză

Pentru rețeta aceasta avem nevoie de doar 3 ingrediente și poate că le aveți în casă pe toate chiar acum:

  1. paste - eu am folosit de data aceasta niște tagliatelle cu ou, dar orice fel de paste aveți în casă sunt la fel de bune. Atâta doar, trebuie să le fierbeți în suficientă apă (1 litru de apă/100 g paste) și să nu uitați ca în această apă să puneți și un praf zdravăn de sare.
  2. unt - aceasta este una dintre acele rețete la care untul cu 65% grăsime merge la fel de bine ca și cel de 82% pe care eu îl recomand mereu, mai ales în rețetele de desert.
  3. brânză - pe vremea când am învățat eu să fac rețeta aceasta, telemeaua era brânza supremă și cam singura care se găsea. Chiar și acum, tot cu telemea să fac aceste paste. Dar voi puteți folosi orice brânză tare și sărată aveți în frigider. Poate aveți un caș de oi sau de vaci sau poate aveți un triunghi de parmezan . Important e să fie o brânză care se poate da pe răzătoare.

Alte rețete simple de paste pe care le găsești pe blog

Dacă și voi sunteți iubitori de paste, vă las mai jos câteva rețete simple și rapide pe care sunt sigură că veți dori să le încercați:

  • paste cu pesto de pătrunjel
  • spaghete cu sos de avocado
  • tagliatelle cu sardine și sos de roșii
  • spaghete picante cu chorizo și parmezan

Cum se pregătesc cele mai simple paste cu brânză (VIDEO inclus)

Ca orice rețetă de paste, și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cele mai simple paste cu brânză

Cele mai simple paste cu brânză

Vrei o mâncare rapidă la care să nu folosești cuptorul? Încearcă o porție din cele mai simple paste cu brânză! Sunt sățioase și delicioase!
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 90 g paste la alegere ((am folosit tagliatelle))
  • 20 g unt 82% grăsime
  • 40 g brânză uscată ((am folosit telemea))
  • un praf de sare pentru apa în care fierb pastele

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert 1 litru de apă cu aprox. 1 linguriță rasă de sare.
  • Când apa fierbe, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Cu 5 minute înainte să fie gata pastele, puneți untul să se topească într-o tigaie încăpătoare.
  • Scurgeți pastele și puneți-le peste untul topit. Amestecați pentru ca untul să îmbrace toate pastele.
  • Radeți și brânza în tigaie și amestecați ca să se topească în contact cu pastele fierbinți.
  • Serviți aceste paste simple cu brânză imediat, cât sunt calde încă.
Valori nutriționale
Cele mai simple paste cu brânză
Valori per porție
Calorii
595
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
29
g
45
%
Colesterol
 
154
mg
51
%
Carbohidrați
 
66
g
22
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
19
g
38
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cele mai simple paste cu brânză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
19 shares

Comentarii

  1. Prodan a zis

    octombrie 25, 2021 at 3:41 pm

    5 stars
    Exceptionala idee. Am pus reteta pe pagina mea de facebook. Daca nu va este chiar asa de foame si aveti rabdare cateva minute in plus, sugerez si un pic de ceapa taiata julien "sticlita" putin cu untul, pana se topeste acesta. (cam ca in reteta pt rissoto)

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 17, 2022 at 6:28 pm

      5 stars
      Mulțumesc! Bună ideea cu ceapa! S-a notat pentru data viitoare! 🙂

      Răspunde
5 from 12 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x