• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Cele mai simple paste cu brânză. Rețetă fără cuptor.

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 9 iun. 2025 · Publicată: 14 sept. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
19 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vrei o mâncare rapidă la care să nu folosești cuptorul? Încearcă o porție din cele mai simple paste cu brânză! Sunt sățioase și delicioase!

Se întâmplă uneori să nu ai acces la un cuptor. Sau pur și simplu să nu ai timp și chef să aprinzi cuptorul pentru o porție de paste cu brânză.

Ei bine, v-am adus astăzi cea mai simplă rețetă de paste ! Atât de ușoară încât și un copil o poate face singur, eu însămi fiind cel mai bun exemplu, pentru că aceasta a fost una dintre primele rețete pe care am învățat să le fac singură.

Cele mai simple paste cu brânză

Chiar nu ai ce greși la această rețetă de paste și în ciuda ușurinței cu care se pregătește și a faptului că are doar 3 ingrediente simple și banale, vă asigur că este extraordinar de gustoasă!

În plus, după cum știm, pastele sunt un meniu sățios și ne vor ține de foame câteva ore bune, așa că sunt mereu o opțiune bună pentru masa de prânz sau chiar și pentru o cină luată devreme.

Ingrediente de bază pentru rețeta de paste simple cu brânză

Pentru rețeta aceasta avem nevoie de doar 3 ingrediente și poate că le aveți în casă pe toate chiar acum:

  1. paste - eu am folosit de data aceasta niște tagliatelle cu ou, dar orice fel de paste aveți în casă sunt la fel de bune. Atâta doar, trebuie să le fierbeți în suficientă apă (1 litru de apă/100 g paste) și să nu uitați ca în această apă să puneți și un praf zdravăn de sare.
  2. unt - aceasta este una dintre acele rețete la care untul cu 65% grăsime merge la fel de bine ca și cel de 82% pe care eu îl recomand mereu, mai ales în rețetele de desert.
  3. brânză - pe vremea când am învățat eu să fac rețeta aceasta, telemeaua era brânza supremă și cam singura care se găsea. Chiar și acum, tot cu telemea să fac aceste paste. Dar voi puteți folosi orice brânză tare și sărată aveți în frigider. Poate aveți un caș de oi sau de vaci sau poate aveți un triunghi de parmezan . Important e să fie o brânză care se poate da pe răzătoare.

Alte rețete simple de paste pe care le găsești pe blog

Dacă și voi sunteți iubitori de paste, vă las mai jos câteva rețete simple și rapide pe care sunt sigură că veți dori să le încercați:

  • paste cu pesto de pătrunjel
  • spaghete cu sos de avocado
  • tagliatelle cu sardine și sos de roșii
  • spaghete picante cu chorizo și parmezan

Cum se pregătesc cele mai simple paste cu brânză (VIDEO inclus)

Ca orice rețetă de paste cu brânză, și aceasta se face foarte ușor. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cele mai simple paste cu brânză

Cele mai simple paste cu brânză

Vrei o mâncare rapidă la care să nu folosești cuptorul? Încearcă o porție din cele mai simple paste cu brânză! Sunt sățioase și delicioase!
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 90 g paste la alegere ((am folosit tagliatelle))
  • 20 g unt 82% grăsime
  • 40 g brânză uscată ((am folosit telemea))
  • un praf de sare pentru apa în care fierb pastele

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți la fiert 1 litru de apă cu aprox. 1 linguriță rasă de sare.
  • Când apa fierbe, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Cu 5 minute înainte să fie gata pastele, puneți untul să se topească într-o tigaie încăpătoare.
  • Scurgeți pastele și puneți-le peste untul topit. Amestecați pentru ca untul să îmbrace toate pastele.
  • Radeți și brânza în tigaie și amestecați ca să se topească în contact cu pastele fierbinți.
  • Serviți aceste paste simple cu brânză imediat, cât sunt calde încă.
Nutrition Facts
Cele mai simple paste cu brânză
Amount per Serving
Calorii
595
% Daily Value*
Grăsimi
 
29
g
45
%
Colesterol
 
154
mg
51
%
Carbohidrați
 
66
g
22
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
3
g
3
%
Proteine
 
19
g
38
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cele mai simple paste cu brânză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
19 shares

Comentarii

  1. Prodan a zis

    octombrie 25, 2021 at 3:41 pm

    5 stars
    Exceptionala idee. Am pus reteta pe pagina mea de facebook. Daca nu va este chiar asa de foame si aveti rabdare cateva minute in plus, sugerez si un pic de ceapa taiata julien "sticlita" putin cu untul, pana se topeste acesta. (cam ca in reteta pt rissoto)

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 17, 2022 at 6:28 pm

      5 stars
      Mulțumesc! Bună ideea cu ceapa! S-a notat pentru data viitoare! 🙂

      Răspunde
5 from 12 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.