• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Publicat la 10 decembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Încearcă această rețetă de grisine cu ulei de măsline! E ușoară și spornică! Vei avea 3 tăvi de grisine crocante. Pentru toată familia!

    Vă mai amintiți grisinele acelea lungi și crocante pe care ni le cumpăram uneori în pauza de la școală? Veți regăsi exact gustul lor în această rețetă simplă de grisine de casă cu ulei de măsline și ierburi aromatice.

    Se fac foarte ușor și sunt gustarea potrivită în atât de multe situații! Le putem face în locul clasicelor sărățele pentru sărbători, sunt numai bune de ronțăit atunci când ne uităm la un film, când ne vin prieteni în vizită sau le putem lua la pachet.

    În plus, aluatul grisinelor nu conține ingrediente de origine animală, așadar sunt potrivite și în perioadele de post sau pentru cei care au un regim de viață vegan.

    Sper că v-am convins să încercați și voi rețeta de grisine cu ulei de măsline și griș!

    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Ce trebuie să știi pentru reușita rețetei de grisine cu ulei de măsline

    Ce fel de făină se folosește la aluatul pentru grisine?

    Pentru o textură crocantă și plăcută, la grisine avem nevoie de o făină cu procent mai mare de proteină, deci vom folosi o făină tip 650, adică făină pentru pâine.

    Drojdie sau praf de copt?

    Grisinele se fac din aluat dospit, deci la această rețeta vom folosi drojdie, nu praf de copt. Puteți folosi drojdie instant, drojdie activă sau drojdie proaspătă. Rezultatele vor fi la fel de bune cu oricare dintre ele. Vedeți aici tipurile de drojdie și cum se face conversia între ele.

    De ce se folosește griș în aluatul de grisine?

    Grișul din aluat dă acea textură crocantă și aerată care ne place atât de mult la acest gen de aperitive uscate. Vă sfătuiesc să nu renunțați la el!

    Ulei de măsline sau ulei obișnuit?

    Uleiul de măsline dă mare parte din gustul bun și din aroma deosebită a grisinelor. Vă recomand să folosiți un ulei de măsline extravirgin și nu ulei obișnuit de floarea soarelui. Eu am folosit un ulei de măsline Kalamata, presat la rece, de la Solaris. Este exact ce trebuie pentru a obține grisine delicioase!

    Cum se modelează grisinele?

    Grisinele de casă nu vor fi perfect rotunde și nu vor avea toate exact aceeași dimensiune cum sunt cele cumpărate și nici nu trebuie să fie așa. Grisinele sunt un produs rustic, se modelează manual în formă de bastonașe subțiri cât un creion și lungi cât vă permite tava cuptorului în care le veți coace.

    Ce condimente se folosesc la grisinele de casă?

    Puteți face grisinele simple, doar cu aroma uleiului de măsline, dar dacă doriți grisine cu adevărat delicioase, adăugați în aluat 2 lingurițe de ierburi de Provence de la Solaris! Au proporția perfectă între: busuioc, cimbru, oregano, măghiran, rozmarin și dau o aromă foarte plăcută în aluaturi.
    După gust, înainte să băgați grisinele în cuptor le puteți presăra cu: sare grunjoasă, puțină boia de ardei dulce, semințe de chimen, de mac, de susan, etc .

    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Alte rețete de sărățele pe care să le încercați

    Dacă sunteți în căutarea unor rețete de sărățele, covrigei sau alte aperitive uscate numai bune de ronțăit, vă las mai jos încă câteva idei care sper să vă inspire:

    • sărățele (saleuri) cu unt și brânză de vaci
    • sărățele rapide cu telemea și smântână
    • pogăcele cu cașcaval
    • crochete din cartofi la cuptor
    sărățele vegane

    Mod de preparare grisine cu ulei de măsline și griș

    Rețeta de grisine este minunată! Aluatul se face ușor și nu necesită multă frământare. Iar după dospire, trebuie doar să ne jucăm puțin cu aluatul, precum copiii cu plastilina, veți vedea! 🙂

    Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video postată pe canalul de YouTube.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Încearcă această rețetă de grisine cu ulei de măsline! E ușoară și spornică! Vei avea 3 tăvi de grisine crocante. Pentru toată familia!
    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes
    Gătire: 1 hour
    dospire: 1 hour 30 minutes
    Timp total: 2 hours 50 minutes
    Număr de porții: 3 tăvi
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 400 g făină tip 650
    • 100 g griș
    • 250 g apă călduță
    • 60 g ulei de măsline extravirgin Solaris
    • 5 g drojdie instant
    • 5 g zahăr
    • 10 g sare
    • 2 lingurițe ierburi de Provence Solaris

    deasupra

    • 50 ml ulei de măsline
    • sare grunjoasă
    • boia de ardei dulce

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Cerneți faina într-un castron. Adăugați restul ingredientelor uscate: grișul, drojdia instant, sarea, zahărul și ierburile de Provence. Apoi turnați apa călduță și uleiul.
    • Frământați aluatul timp de 10 minute la mână. Trebuie să obțineți un aluat omogen, ușor moale, care nu se mai lipește de mâini și nici de castron.
      aluat
    • Lăsați aluatul să dospească acoperit cu o folie de plastic timp de 1 oră sau până când își dublează volumul.
    • Rupeți bucățele de aluat de aproximativ 25 de grame din care formați biluțe. Pe măsură ce le formați, așezați-le pe un platou sau o tavă. Acoperiți biluțele cu o folie de plastic și lăsați-le să se odihnească 15 minute.
    • Modelați biluțele de aluat în bastonașe lungi de 25-30 cm sau cât de lungi vă permite tava cuptorului.
    • Așezați grisinele în tavă și ungeți-le pe fiecare cu ulei de măsline. Le acoperiți din nou cu folie de plastic și le lăsați să se odihnească încă 15 minute.
    • Înainte să băgați tava la cuptor presărați grisinele cu boia de ardei, sare grunjoasă, ierburi de Provence, semințe etc.
    • Coaceți grisinele în cuptorul pre încins la 200 de grade timp de aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc și se usucă puțin. Aveți în vedere că se vor mai usca și după ce se răcesc. Din ingredientele de mai sus, veți coace 3 tăvi de grisine.
      Grisine cu ulei de măsline și griș

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Grisine cu ulei de măsline și griș
    Valori per porție
    Calorii
    943
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    39
    g
    60
    %
    Carbohidrați
     
    129
    g
    43
    %
    Fibre
     
    6
    g
    25
    %
    Zahăr
     
    2
    g
    2
    %
    Proteine
     
    19
    g
    38
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Grisine cu ulei de măsline și griș

    Din aceeași categorie

    • Bruschete italiene cu roșii și busuioc
    • Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
    • Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.