Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iul. 2025 · Publicată: 10 feb. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
801 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți o mâncare rapidă, care se face într-o singură tigaie? Încercați rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb. Simplu și delicios!

Oricând aveți nevoie de o idee gustoasă pentru masa de prânz, rețeta aceasta cu piept de pui și ciuperci scăldate în sos cremos de smântână, va fi exact ce trebuie. Se face foarte ușor, e gata în 30 de minute și sigur va fi pe gustul tuturor. Bonus: în procesul de gătire nu murdărim decât o tigaie! 😉

Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie

Ne plac mâncărurile cremoase, cu sos alb și de câte ori am prea puțin timp la dispoziție pentru a pregăti alte mâncăruri mai elaborate, această rețetă mă salvează! Ca multe alte rețete de pe blogul meu, și aceasta este gata în doar 30 de minute!

Dacă vă plac creveții, am pentru voi o rețetă de creveți cu sos alb foarte asemănătoare cu cea de astăzi. Sosul alb este delicios și în combinație cu paste. Ca să vă convingeți, încercați rețeta mea de tortellini cu sos alb. Sunt convinsă că o să vă placă mult!

Dar preferata mea dintre toate mâncărurile cu smântână este mâncarea de ardei copți cu smântână și usturoi 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Alte rețete cu carne de pui

Ingrediente

Ingrediente reteta piept de pui cu ciuperci si sos alb
  • piept de pui - puteți folosi piept de pui mare, sau acei mușchiuleți înguști (inner file) care sunt foarte fragezi.
  • ciuperci - folosiți orice tip de ciuperci comestibile : Champignon, ciuperci brune, gălbiori, ghebe, hribi, etc.
  • smântână - alegeți smântână dulce, pentru gătit cu conținut de grăsime peste 20%.
  • vin alb - chiar dacă aveți copii mici, nu renunțați la vin! Alcoolul se evaporă imediat, iar în tigaie rămâne doar aroma.
  • ceapă și usturoi - o ceapă medie care sa dea gust sosului. Usturoiul se adaugă la final, tocat mărunt sau trecut prin presă.
  • ulei - eu am folosit ulei de floarea soarelui, dar puteți folosi și ulei de măsline.
  • condimente - sare și piper după gust, opțional foarte puțină boia iute, iar la final pătrunjel proaspăt.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

  1. Mai întâi, gătiți puiul: încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.
  2. În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.
  3. Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.
  4. Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
  5. Puneți peste ciuperci bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic.
  6. Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți cu pătrunjel proaspăt.
Piept de pui cu ciuperci si sos alb_rețeta

Cum se păstrează

Pieptul de pui cu ciuperci și sos alb gătit după rețeta de astăzi se poate păstra la frigider pentru 3-4 zile.

Se poate congela pieptul de pui cu ciuperci și smântână?

Da, puteți păstra o parte din mâncare și la congelator pentru 3 luni, ca să o serviți mai târziu. Pentru păstrare la congelator folosiți recipiente cu capac etanș.
Când doriți să serviți mâncarea, o încălziți la microunde până când sosul redevine fluid.

Extra-sfaturi

  • În loc de piept de pui, puteți folosi pulpe dezosate (fără piele), pentru că sunt la fel de fragede și se gătesc la fel de repede.
  • Nu folosiți smântână fermentată la rețeta aceasta deoarece sosul se va tăia.
  • Pentru cea mai intensă aromă, folosiți ciuperci proaspete și nu congelate sau din conservă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

reți o mâncare rapidă, care se face într-o singură tigaie? Încercați rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb. Simplu și delicios!
5 from 21 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g piept de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.
    gatire piept de pui
  • În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.
    calire ceapa
  • Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.
    gatire ciuperci
  • Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
    adaugare vin alb
  • Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic.
    turnam smantana
  • Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt.
    Piept de pui cu ciuperci si sos alb la tigaie
Nutrition Facts
Piept de pui cu ciuperci și sos alb
Amount per Serving
Calorii
741
% Daily Value*
Grăsimi
 
61
g
94
%
Colesterol
 
250
mg
83
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
35
g
70
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete cu carne de pui

  • Ciulama de pui cu smantana
    Ciulama de pui cu smântână și usturoi, rețeta tradițională
  • Pui intreg la cuptor
    Pui întreg la cuptor cu legume și unt aromat
  • Snitele din piept de pui la cuptor
    Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
  • Ciorba de pui a la grec
    Ciorbă de pui a la grec - fină și extraordinar de gustoasă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
801 shares

Comentarii

  1. Ramona a zis

    iulie 31, 2024 at 5:49 pm

    5 stars
    Extraordinar de gustoasă,timp de preparare rapid....am gătit deja de 2 ori.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 31, 2024 at 8:08 pm

      Mă bucur foarte mult că rețeta are așa mare succes! Mulțumesc foarte mult pentru comentariu! Poftă bună!

      Răspunde
  2. Nicoleta a zis

    august 25, 2023 at 8:10 pm

    5 stars
    Multumesc mult pentru retetå!!! A iesit minunatā de bunå!! Am pus ciuperci congelate, nu aveam proaspete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 26, 2023 at 7:30 am

      Bună Nicoleta! Mă bucur mult că ai încercat rețeta și că ți-a plăcut! 🙂

      Răspunde
5 from 21 votes (19 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.