Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

Publicat la 10 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

754 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Vreți o mâncare rapidă, care se face într-o singură tigaie? Încercați rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb. Simplu și delicios!

Oricând aveți nevoie de o idee gustoasă pentru masa de prânz, rețeta aceasta cu piept de pui și ciuperci scăldate în sos cremos de smântână, va fi exact ce trebuie. Se face foarte ușor, e gata în 30 de minute și sigur va fi pe gustul tuturor. Bonus: în procesul de gătire nu murdărim decât o tigaie! 😉

Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie

Ne plac mâncărurile cremoase, cu sos alb și de câte ori am prea puțin timp la dispoziție pentru a pregăti alte mâncăruri mai elaborate, această rețetă mă salvează! Ca multe alte rețete de pe blogul meu, și aceasta este gata în doar 30 de minute!

Dacă vă plac creveții, am pentru voi o rețetă de creveți cu sos alb foarte asemănătoare cu cea de astăzi. Sosul alb este delicios și în combinație cu paste. Ca să vă convingeți, încercați rețeta mea de tortellini cu sos alb. Sunt convinsă că o să vă placă mult!

Dar preferata mea dintre toate mâncărurile cu smântână este mâncarea de ardei copți cu smântână și usturoi 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Alte rețete cu carne de pui

Ingrediente

Ingrediente reteta piept de pui cu ciuperci si sos alb
  • piept de pui - puteți folosi piept de pui mare, sau acei mușchiuleți înguști (inner file) care sunt foarte fragezi.
  • ciuperci - folosiți orice tip de ciuperci comestibile : Champignon, ciuperci brune, gălbiori, ghebe, hribi, etc.
  • smântână - alegeți smântână dulce, pentru gătit cu conținut de grăsime peste 20%.
  • vin alb - chiar dacă aveți copii mici, nu renunțați la vin! Alcoolul se evaporă imediat, iar în tigaie rămâne doar aroma.
  • ceapă și usturoi - o ceapă medie care sa dea gust sosului. Usturoiul se adaugă la final, tocat mărunt sau trecut prin presă.
  • ulei - eu am folosit ulei de floarea soarelui, dar puteți folosi și ulei de măsline.
  • condimente - sare și piper după gust, opțional foarte puțină boia iute, iar la final pătrunjel proaspăt.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

  1. Mai întâi, gătiți puiul: încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.
  2. În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.
  3. Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.
  4. Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
  5. Puneți peste ciuperci bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic.
  6. Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți cu pătrunjel proaspăt.
Piept de pui cu ciuperci si sos alb_rețeta

Cum se păstrează

Pieptul de pui cu ciuperci și sos alb gătit după rețeta de astăzi se poate păstra la frigider pentru 3-4 zile.

Se poate congela pieptul de pui cu ciuperci și smântână?

Da, puteți păstra o parte din mâncare și la congelator pentru 3 luni, ca să o serviți mai târziu. Pentru păstrare la congelator folosiți recipiente cu capac etanș.
Când doriți să serviți mâncarea, o încălziți la microunde până când sosul redevine fluid.

Extra-sfaturi

  • În loc de piept de pui, puteți folosi pulpe dezosate (fără piele), pentru că sunt la fel de fragede și se gătesc la fel de repede.
  • Nu folosiți smântână fermentată la rețeta aceasta deoarece sosul se va tăia.
  • Pentru cea mai intensă aromă, folosiți ciuperci proaspete și nu congelate sau din conservă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

reți o mâncare rapidă, care se face într-o singură tigaie? Încercați rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb. Simplu și delicios!
5 from 21 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g piept de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare și piper (după gust)
  • pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.
    gatire piept de pui
  • În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.
    calire ceapa
  • Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.
    gatire ciuperci
  • Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
    adaugare vin alb
  • Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic.
    turnam smantana
  • Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt.
    Piept de pui cu ciuperci si sos alb la tigaie
Valori nutriționale
Piept de pui cu ciuperci și sos alb
Valori per porție
Calorii
741
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
61
g
94
%
Colesterol
 
250
mg
83
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
35
g
70
%
Vitamina A
 
1681
IU
34
%
Calciu
 
95
mg
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete cu carne de pui

  • Ciulama de pui cu smantana
    Ciulama de pui cu smântână și usturoi, rețeta tradițională
  • Pui intreg la cuptor
    Pui întreg la cuptor cu legume și unt aromat
  • Snitele din piept de pui la cuptor
    Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
  • Ciorba de pui a la grec
    Ciorbă de pui a la grec - fină și extraordinar de gustoasă

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
754 shares

Comentarii

  1. Ramona a zis

    iulie 31, 2024 at 5:49 pm

    5 stars
    Extraordinar de gustoasă,timp de preparare rapid....am gătit deja de 2 ori.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 31, 2024 at 8:08 pm

      Mă bucur foarte mult că rețeta are așa mare succes! Mulțumesc foarte mult pentru comentariu! Poftă bună!

      Răspunde
  2. Nicoleta a zis

    august 25, 2023 at 8:10 pm

    5 stars
    Multumesc mult pentru retetå!!! A iesit minunatā de bunå!! Am pus ciuperci congelate, nu aveam proaspete.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 26, 2023 at 7:30 am

      Bună Nicoleta! Mă bucur mult că ai încercat rețeta și că ți-a plăcut! 🙂

      Răspunde
5 from 21 votes (19 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x