Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.
Vi s-a întâmplat să mâncați piept de pui la restaurant și să vi se pară atât de fraged și de bun încât să vă întrebați "mie de ce nu-mi iese așa acasă?" Ei bine, secretul stă în marinada potrivită, dar și în modul de gătire, de altfel foarte simplu. Urmând această rețetă de piept de pui marinat, gătit simplu, la tigaie, veți avea un meniu mai bun decât la orice restaurant, preparat rapid, doar cu ingrediente naturale.
Dacă vă plac mâncărurile rapide cu carne de pui, încercați și rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb, gata în de minute, într-o singură tigaie!
Mergi direct la:
Întrebări frecvente
Pieptul de pui este o carne slabă și dacă este insuficient condimentat poate fi fad și lipsit de savoare. O marinadă cu ingrediente bine alese și în proporții corecte va impregna carnea de pui cu arome mai bogate decât simpla presărare cu sare și piper. În plus, procesul de marinare îmbogățește textura, iar pieptul de pui va deveni mai fraged și mai suculent.
O marinadă trebuie să conțină câteva elemente, fiecare având rolul lui în aromatizarea și frăgezirea cărnii:
un ingredient acid: suc de lămâie, vin, oțet
grăsime: unt sau ulei;
arome: sare, piper, ierburi aromatice, boia, usturoi, muștar;
enzime: iaurt, miere, lapte, etc.
Pieptul de pui este o carne cu o structură delicată, de aceea nu are nevoie de timp îndelungat de marinare. De obicei, 30 de minute sunt suficiente pentru a obține o friptură delicioasă și bine condimentată.
După marinare, carnea de pui se poate găti după preferințe: în tigaie, la cuptor, la grătarul cu lemne.
Ingrediente pentru piept de pui marinat
Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și comune pe care probabil că le aveți chiar acum la îndemână. Le vedeți în fotografia de mai jos:
Așadar, iată ce ne trebuie pentru a pregăti cel mai fraged piept de pui la tigaie, marinat într-un sos delicios de muștar și vin alb:
- 500 g piept de pui (dezosat)
- 2 linguri ulei
- 20 g unt (rece)
ingrediente pentru marinare
- 100 ml vin alb
- 2 lingurițe muștar
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță miere de albine
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper (după gust)
Preparare
Pieptul de pui marinat se gătește rapid, în doar câțiva pași simpli:
Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați superficial, doar la suprafață, în formă de romb.
Amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat și turnați amestecul peste pieptul de pui. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
Cum se servește pieptul de pui marinat
Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, garnitură de orez, cartofi țărănești cu ceapă și boia, salată verde, scordolea, etc.
Extra sfaturi
- Nu lăsați pieptul de pui la marinat mai mult de 30 de minute! Fiind o carne delicată, aciditatea din marinadă ar putea să îi distrugă structura.
- Pieptul de pui se gătește foarte repede, așadar nu îl lăsați în tigaie mai mult de 10 minute! Gătit în exces, pieptul de pui se usucă, își pierde frăgezimea și devine "ațos".
- Lăsați pieptul de pui să "se odihnească" 5 minute înainte de servire.
- Serviți pieptul de pui marinat cât este cald.
- Dacă ați gătit mai mult, păstrați-l la frigider într-o caserolă de sticlă cu capac și încălziți-l 2 minute la microunde înainte de servire.
Alte rețete cu piept de pui
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g piept de pui (dezosat)
- 2 linguri ulei
- 20 g unt (rece)
pentru marinat
- 100 ml vin alb
- 2 lingurițe muștar
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță miere de albine
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper (după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați în formă de romb.
- Într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat. Puneți pieptul de pui într-un castron și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
- Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
- Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
- Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, orez, cartofi natur, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu