Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit

Publicat la 22 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

204 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.

Piept de pui rumenit

Vi s-a întâmplat să mâncați piept de pui la restaurant și să vi se pară atât de fraged și de bun încât să vă întrebați "mie de ce nu-mi iese așa acasă?" Ei bine, secretul stă în marinada potrivită, dar și în modul de gătire, de altfel foarte simplu. Urmând această rețetă de piept de pui marinat , gătit simplu, la tigaie, veți avea un meniu mai bun decât la orice restaurant, preparat rapid, doar cu ingrediente naturale.

Dacă vă plac mâncărurile rapide cu carne de pui, încercați și rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb, gata în de minute, într-o singură tigaie!

Mergi direct la:
  • Întrebări frecvente
  • Ingrediente pentru piept de pui marinat
  • Preparare
  • Cum se servește pieptul de pui marinat
  • Extra sfaturi
  • Alte rețete cu piept de pui
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Întrebări frecvente

De ce trebuie să marinăm pieptul de pui

Pieptul de pui este o carne slabă și dacă este insuficient condimentat poate fi fad și lipsit de savoare. O marinadă cu ingrediente bine alese și în proporții corecte va impregna carnea de pui cu arome mai bogate decât simpla presărare cu sare și piper. În plus, procesul de marinare îmbogățește textura, iar pieptul de pui va deveni mai fraged și mai suculent.

Ce trebuie să conțină o marinadă pentru pieptul de pui

O marinadă trebuie să conțină câteva elemente, fiecare având rolul lui în aromatizarea și frăgezirea cărnii:
un ingredient acid: suc de lămâie, vin, oțet
grăsime: unt sau ulei;
arome: sare, piper, ierburi aromatice, boia, usturoi, muștar;
enzime: iaurt, miere, lapte, etc.

Cât timp trebuie să stea pieptul de pui la marinat

Pieptul de pui este o carne cu o structură delicată, de aceea nu are nevoie de timp îndelungat de marinare. De obicei, 30 de minute sunt suficiente pentru a obține o friptură delicioasă și bine condimentată.

Cum se gătește pieptul de pui după marinare

După marinare, carnea de pui se poate găti după preferințe: în tigaie, la cuptor, la grătarul cu lemne.

Ingrediente pentru piept de pui marinat

Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și comune pe care probabil că le aveți chiar acum la îndemână. Le vedeți în fotografia de mai jos:

Așadar, iată ce ne trebuie pentru a pregăti cel mai fraged piept de pui la tigaie, marinat într-un sos delicios de muștar și vin alb:

  • 500 g piept de pui (dezosat)
  • 2 linguri ulei
  • 20 g unt (rece)

ingrediente pentru marinare

  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță miere de albine
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper (după gust)

Preparare

Pieptul de pui marinat se gătește rapid, în doar câțiva pași simpli:

Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați superficial, doar la suprafață, în formă de romb.

marinada de mustar turnata peste carne

Amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat și turnați amestecul peste pieptul de pui. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.

doua bucati de carne prajite in tigaie

Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.

piept de pui in tigaie cu unt

Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.

Farfurie albă cu carne de pui și legume mexicane

Cum se servește pieptul de pui marinat

Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, garnitură de orez, cartofi țărănești cu ceapă și boia, salată verde, scordolea, etc.

Platou cu piept de pui rumenit și legume colorate

Extra sfaturi

  • Nu lăsați pieptul de pui la marinat mai mult de 30 de minute! Fiind o carne delicată, aciditatea din marinadă ar putea să îi distrugă structura.
  • Pieptul de pui se gătește foarte repede, așadar nu îl lăsați în tigaie mai mult de 10 minute! Gătit în exces, pieptul de pui se usucă, își pierde frăgezimea și devine "ațos".
  • Lăsați pieptul de pui să "se odihnească" 5 minute înainte de servire.
  • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald.
  • Dacă ați gătit mai mult, păstrați-l la frigider într-o caserolă de sticlă cu capac și încălziți-l 2 minute la microunde înainte de servire.

Alte rețete cu piept de pui

  • Snitele din piept de pui la cuptor
    Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
  • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
    Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
  • Șnițele din piept de pui cu susan
    Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Piept de pui rumenit

Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.

Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
marinare: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g piept de pui (dezosat)
  • 2 linguri ulei
  • 20 g unt (rece)

pentru marinat

  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurițe muștar
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță miere de albine
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper (după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați în formă de romb.
  • Într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat. Puneți pieptul de pui într-un castron și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
  • Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
  • Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
  • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, orez, cartofi natur, etc.
Valori nutriționale
Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.
Valori per porție
Calorii
420
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
182
mg
61
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
53
g
106
%
Vitamina A
 
596
IU
12
%
Calciu
 
23
mg
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
204 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.