• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit

    Publicat la 22 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.

    Piept de pui rumenit

    Vi s-a întâmplat să mâncați piept de pui la restaurant și să vi se pară atât de fraged și de bun încât să vă întrebați "mie de ce nu-mi iese așa acasă?" Ei bine, secretul stă în marinada potrivită, dar și în modul de gătire, de altfel foarte simplu. Urmând această rețetă de piept de pui marinat, gătit simplu, la tigaie, veți avea un meniu mai bun decât la orice restaurant, preparat rapid, doar cu ingrediente naturale.

    Dacă vă plac mâncărurile rapide cu carne de pui, încercați și rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb, gata în de minute, într-o singură tigaie!

    Cuprins
    • Întrebări frecvente
    • Ingrediente pentru piept de pui marinat
    • Preparare
    • Cum se servește pieptul de pui marinat
    • Extra sfaturi
    • Alte rețete cu piept de pui
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Întrebări frecvente

    De ce trebuie să marinăm pieptul de pui

    Pieptul de pui este o carne slabă și dacă este insuficient condimentat poate fi fad și lipsit de savoare. O marinadă cu ingrediente bine alese și în proporții corecte va impregna carnea de pui cu arome mai bogate decât simpla presărare cu sare și piper. În plus, procesul de marinare îmbogățește textura, iar pieptul de pui va deveni mai fraged și mai suculent.

    Ce trebuie să conțină o marinadă pentru pieptul de pui

    O marinadă trebuie să conțină câteva elemente, fiecare având rolul lui în aromatizarea și frăgezirea cărnii:
    un ingredient acid: suc de lămâie, vin, oțet
    grăsime: unt sau ulei;
    arome: sare, piper, ierburi aromatice, boia, usturoi, muștar;
    enzime: iaurt, miere, lapte, etc.

    Cât timp trebuie să stea pieptul de pui la marinat

    Pieptul de pui este o carne cu o structură delicată, de aceea nu are nevoie de timp îndelungat de marinare. De obicei, 30 de minute sunt suficiente pentru a obține o friptură delicioasă și bine condimentată.

    Cum se gătește pieptul de pui după marinare

    După marinare, carnea de pui se poate găti după preferințe: în tigaie, la cuptor, la grătarul cu lemne.

    Ingrediente pentru piept de pui marinat

    Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și comune pe care probabil că le aveți chiar acum la îndemână. Le vedeți în fotografia de mai jos:

    Așadar, iată ce ne trebuie pentru a pregăti cel mai fraged piept de pui la tigaie, marinat într-un sos delicios de muștar și vin alb:

    • 500 g piept de pui (dezosat)
    • 2 linguri ulei
    • 20 g unt (rece)

    ingrediente pentru marinare

    • 100 ml vin alb
    • 2 lingurițe muștar
    • 2 linguri de ulei
    • 1 linguriță miere de albine
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • sare și piper (după gust)

    Preparare

    Pieptul de pui marinat se gătește rapid, în doar câțiva pași simpli:

    Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați superficial, doar la suprafață, în formă de romb.

    marinada de mustar turnata peste carne

    Amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat și turnați amestecul peste pieptul de pui. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.

    doua bucati de carne prajite in tigaie

    Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.

    piept de pui in tigaie cu unt

    Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.

    Farfurie albă cu carne de pui și legume mexicane

    Cum se servește pieptul de pui marinat

    Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, garnitură de orez, cartofi țărănești cu ceapă și boia, salată verde, scordolea, etc.

    Platou cu piept de pui rumenit și legume colorate

    Extra sfaturi

    • Nu lăsați pieptul de pui la marinat mai mult de 30 de minute! Fiind o carne delicată, aciditatea din marinadă ar putea să îi distrugă structura.
    • Pieptul de pui se gătește foarte repede, așadar nu îl lăsați în tigaie mai mult de 10 minute! Gătit în exces, pieptul de pui se usucă, își pierde frăgezimea și devine "ațos".
    • Lăsați pieptul de pui să "se odihnească" 5 minute înainte de servire.
    • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald.
    • Dacă ați gătit mai mult, păstrați-l la frigider într-o caserolă de sticlă cu capac și încălziți-l 2 minute la microunde înainte de servire.

    Alte rețete cu piept de pui

    • Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
    • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
    • Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
    • Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Piept de pui rumenit

    Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.

    Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 20 minutes
    marinare: 30 minutes
    Timp total: 1 hour
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie cu capac
    tigaie cu capac

    Ingrediente
     

    • 500 g piept de pui (dezosat)
    • 2 linguri ulei
    • 20 g unt (rece)

    pentru marinat

    • 100 ml vin alb
    • 2 lingurițe muștar
    • 2 linguri ulei
    • 1 linguriță miere de albine
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • sare și piper (după gust)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați în formă de romb.
    • Într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat. Puneți pieptul de pui într-un castron și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
    • Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
    • Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
    • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, orez, cartofi natur, etc.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.
    Valori per porție
    Calorii
    851
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    65
    g
    100
    %
    Colesterol
     
    209
    mg
    70
    %
    Carbohidrați
     
    9
    g
    3
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    7
    g
    8
    %
    Proteine
     
    47
    g
    94
    %
    Vitamina A
     
    879
    IU
    18
    %
    Calciu
     
    46
    mg
    5
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    • Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta la tigaie

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt
    • Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.