• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit

    Publicat la 22 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.

    Piept de pui rumenit

    Vi s-a întâmplat să mâncați piept de pui la restaurant și să vi se pară atât de fraged și de bun încât să vă întrebați "mie de ce nu-mi iese așa acasă?" Ei bine, secretul stă în marinada potrivită, dar și în modul de gătire, de altfel foarte simplu. Urmând această rețetă de piept de pui marinat, gătit simplu, la tigaie, veți avea un meniu mai bun decât la orice restaurant, preparat rapid, doar cu ingrediente naturale.

    Dacă vă plac mâncărurile rapide cu carne de pui, încercați și rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb, gata în de minute, într-o singură tigaie!

    Mergi direct la:
    • Întrebări frecvente
    • Ingrediente pentru piept de pui marinat
    • Preparare
    • Cum se servește pieptul de pui marinat
    • Extra sfaturi
    • Alte rețete cu piept de pui
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Întrebări frecvente

    De ce trebuie să marinăm pieptul de pui

    Pieptul de pui este o carne slabă și dacă este insuficient condimentat poate fi fad și lipsit de savoare. O marinadă cu ingrediente bine alese și în proporții corecte va impregna carnea de pui cu arome mai bogate decât simpla presărare cu sare și piper. În plus, procesul de marinare îmbogățește textura, iar pieptul de pui va deveni mai fraged și mai suculent.

    Ce trebuie să conțină o marinadă pentru pieptul de pui

    O marinadă trebuie să conțină câteva elemente, fiecare având rolul lui în aromatizarea și frăgezirea cărnii:
    un ingredient acid: suc de lămâie, vin, oțet
    grăsime: unt sau ulei;
    arome: sare, piper, ierburi aromatice, boia, usturoi, muștar;
    enzime: iaurt, miere, lapte, etc.

    Cât timp trebuie să stea pieptul de pui la marinat

    Pieptul de pui este o carne cu o structură delicată, de aceea nu are nevoie de timp îndelungat de marinare. De obicei, 30 de minute sunt suficiente pentru a obține o friptură delicioasă și bine condimentată.

    Cum se gătește pieptul de pui după marinare

    După marinare, carnea de pui se poate găti după preferințe: în tigaie, la cuptor, la grătarul cu lemne.

    Ingrediente pentru piept de pui marinat

    Pentru rețeta de astăzi avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și comune pe care probabil că le aveți chiar acum la îndemână. Le vedeți în fotografia de mai jos:

    Așadar, iată ce ne trebuie pentru a pregăti cel mai fraged piept de pui la tigaie, marinat într-un sos delicios de muștar și vin alb:

    • 500 g piept de pui (dezosat)
    • 2 linguri ulei
    • 20 g unt (rece)

    ingrediente pentru marinare

    • 100 ml vin alb
    • 2 lingurițe muștar
    • 2 linguri de ulei
    • 1 linguriță miere de albine
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • sare și piper (după gust)

    Preparare

    Pieptul de pui marinat se gătește rapid, în doar câțiva pași simpli:

    Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați superficial, doar la suprafață, în formă de romb.

    marinada de mustar turnata peste carne

    Amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat și turnați amestecul peste pieptul de pui. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.

    doua bucati de carne prajite in tigaie

    Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.

    piept de pui in tigaie cu unt

    Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.

    Farfurie albă cu carne de pui și legume mexicane

    Cum se servește pieptul de pui marinat

    Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, garnitură de orez, cartofi țărănești cu ceapă și boia, salată verde, scordolea, etc.

    Platou cu piept de pui rumenit și legume colorate

    Extra sfaturi

    • Nu lăsați pieptul de pui la marinat mai mult de 30 de minute! Fiind o carne delicată, aciditatea din marinadă ar putea să îi distrugă structura.
    • Pieptul de pui se gătește foarte repede, așadar nu îl lăsați în tigaie mai mult de 10 minute! Gătit în exces, pieptul de pui se usucă, își pierde frăgezimea și devine "ațos".
    • Lăsați pieptul de pui să "se odihnească" 5 minute înainte de servire.
    • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald.
    • Dacă ați gătit mai mult, păstrați-l la frigider într-o caserolă de sticlă cu capac și încălziți-l 2 minute la microunde înainte de servire.

    Alte rețete cu piept de pui

    • Snitele din piept de pui la cuptor
      Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei
    • Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
      Salată de spanac cu brânză și șnițel de pui
    • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
      Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
    • Șnițele din piept de pui cu susan
      Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Piept de pui rumenit

    Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.

    Cu rețeta de piept de pui marinat la tigaie, veți obține simplu și rapid o carne fragedă, suculentă și plină de arome irezistibile.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    marinare: 30 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie cu capac
    tigaie cu capac

    Ingrediente
     

    • 500 g piept de pui (dezosat)
    • 2 linguri ulei
    • 20 g unt (rece)

    pentru marinat

    • 100 ml vin alb
    • 2 lingurițe muștar
    • 2 linguri ulei
    • 1 linguriță miere de albine
    • 1 linguriță pudră de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • sare și piper (după gust)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați pieptul de pui în două părți egale. Fiecare parte o crestați în formă de romb.
    • Într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru marinat. Puneți pieptul de pui într-un castron și turnați marinada peste el. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea la frigider pentru 30 de minute.
    • Încingeți 2 linguri de ulei într-o tigaie și puneți în ea pieptul de pui mai întâi cu partea crestată în jos timp de aprox. 3 minute, cât să se rumenească puțin.
    • Întoarceți pieptul de pui pe partea cealaltă și puneți în tigaie cubul de unt rece. Turnați în tigaie și restul de marinadă rămasă în castron. Gătiți pieptul de pui maxim 10 minute și din când în când stropiți-l cu sosul din tigaie.
    • Serviți pieptul de pui marinat cât este cald, cu garnitura preferată: legume mexicane, piure de cartofi, orez, cartofi natur, etc.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Piept de pui marinat la tigaie. Piept de pui cu sos de muștar.
    Valori per porție
    Calorii
    851
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    65
    g
    100
    %
    Colesterol
     
    209
    mg
    70
    %
    Carbohidrați
     
    9
    g
    3
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    7
    g
    8
    %
    Proteine
     
    47
    g
    94
    %
    Vitamina A
     
    879
    IU
    18
    %
    Calciu
     
    46
    mg
    5
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.