Timp estimat pentru citit: 4 minute
Vrei ceva bun și rapid? O porție de tăieței cu nucă și pesmet caramelizat e gata în câteva minute și e mereu o bucurie!
Multe dintre mâncărurile care ne-au îndulcit copilăria sunt de-o simplitate cuceritoare și au ingrediente ieftine, care se găsesc în orice casă. Așa este și rețeta de tăieței cu nucă îmbrăcați într-un delicios pesmet crocant cu aromă de caramel.
La fel de bună este și rețeta de tăieței cu mac, preferați în zonele mai vestice ale țării. Iar dacă nu țineți post, cu siguranță o să vă fac poftă cu rețeta mea de macaroane cu brânză la cuptor 🙂
Mergi direct la:
Ingrediente
Cum spuneam, avem nevoie dor de câteva ingrediente simple pe care foarte probabil le găsiți deja prin cămară.
- tăieței - puteți folosi tăieței de casă cu ou sau orice alt gen de paste cumpărate (penne, fusilli, farfale, etc).
- pesmet - de preferat pesmet alb, fin. Dacă nu îl aveți, îl puteți face acasă din pâine albă uscată ușor în cuptor sau din biscuiți măcinați.
- zahăr - folosim zahăr tos care să se caramelizeze ușor
- miez de nucă - puteți folosi nuci românești sau nuci pecan, alune, migdale, fistic, etc.
- scorțișoară - opțional, dacă vă place
Opțional, dacă doriți aromă intensă care să vă ducă cu gândul la sărbătorile de iarnă, puteți adăuga în pesmetul caramelizat o jumătate de linguriță de amestec de condimente pentru turtă dulce.
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Atât de simplu se fac acești tăieței cu pesmet și nucă, încât cred că și un copil mai mărișor îi poate face singur!
Puneți tăiețeii la fiert în apă cu un praf de sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
Într-o tigaie puneți pesmetul și zahărul. Amestecați constant la foc mic până când zahărul se topește și pesmetul se caramelizează (aprox. 5 minute).
Încălziți miezul de nucă într-o tigaie pentru 2-3 minute, apoi îl mărunțiți grosier cu un cuțit.
Scurgeți pastele de apa în care au fiert, puneți peste ele pesmetul caramelizat și nucile tocate. Amestecați bine și tăiețeii sunt gata de servit.
Rețete asemănătoare
Dacă și vouă vă plac deserturile simple care vă amintesc de copilărie, vă las mai jos, pentru inspirație, încă câteva rețete pe care spre să le încercați curând și să vă aducă bucurie.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie
Rețeta Video
Ingrediente
- 200 g tăieței (sau alt gen de paste)
- 50 g pesmet alb
- 100 g zahăr
- 50 g nucă
- 1 linguriță scorțișoară
Instrucțiuni de preparare
- Puneți tăiețeii la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Într-o tigaie puneți pesmetul și zahărul. Amestecați constant la foc mic până când zahărul se topește și pesmetul se caramelizează.
- Încălziți miezul de nucă într-o tigaie pentru 2-3 minute, apoi îl mărunțiți grosier cu un cuțit.
- Scurgeți pastele de apa în care au fiert, puneți peste ele pesmetul caramelizat și nucile tocate. Amestecați bine și tăiețeii sunt gata de servit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu