• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de post

    Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie

    Publicat la 1 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 4 minute

    Vrei ceva bun și rapid? O porție de tăieței cu nucă și pesmet caramelizat e gata în câteva minute și e mereu o bucurie!

    Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat

    Multe dintre mâncărurile care ne-au îndulcit copilăria sunt de-o simplitate cuceritoare și au ingrediente ieftine, care se găsesc în orice casă. Așa este și rețeta de tăieței cu nucă îmbrăcați într-un delicios pesmet crocant cu aromă de caramel.

    La fel de bună este și rețeta de tăieței cu mac, preferați în zonele mai vestice ale țării. Iar dacă nu țineți post, cu siguranță o să vă fac poftă cu rețeta mea de macaroane cu brânză la cuptor 🙂

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Cum spuneam, avem nevoie dor de câteva ingrediente simple pe care foarte probabil le găsiți deja prin cămară.

    ingrediente taietei cu nuci si pesmet caramelizat
    • tăieței - puteți folosi tăieței de casă cu ou sau orice alt gen de paste cumpărate (penne, fusilli, farfale, etc).
    • pesmet - de preferat pesmet alb, fin. Dacă nu îl aveți, îl puteți face acasă din pâine albă uscată ușor în cuptor sau din biscuiți măcinați.
    • zahăr - folosim zahăr tos care să se caramelizeze ușor
    • miez de nucă - puteți folosi nuci românești sau nuci pecan, alune, migdale, fistic, etc.
    • scorțișoară - opțional, dacă vă place

    Opțional, dacă doriți aromă intensă care să vă ducă cu gândul la sărbătorile de iarnă, puteți adăuga în pesmetul caramelizat o jumătate de linguriță de amestec de condimente pentru turtă dulce.

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Preparare

    Atât de simplu se fac acești tăieței cu pesmet și nucă, încât cred că și un copil mai mărișor îi poate face singur!

    paste la fiert in oala cu apa in clocot

    Puneți tăiețeii la fiert în apă cu un praf de sare conform instrucțiunilor de pe pachet.

    pesmet caramelizat

    Într-o tigaie puneți pesmetul și zahărul. Amestecați constant la foc mic până când zahărul se topește și pesmetul se caramelizează (aprox. 5 minute).

    Încălziți miezul de nucă într-o tigaie pentru 2-3 minute, apoi îl mărunțiți grosier cu un cuțit.

    Scurgeți pastele de apa în care au fiert, puneți peste ele pesmetul caramelizat și nucile tocate. Amestecați bine și tăiețeii sunt gata de servit.

    Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat

    Rețete asemănătoare

    Dacă și vouă vă plac deserturile simple care vă amintesc de copilărie, vă las mai jos, pentru inspirație, încă câteva rețete pe care spre să le încercați curând și să vă aducă bucurie.

    • Clătite de post cu apă minerală
      Clătite de post cu apă minerală pufoase, fine și fragede
    • gris cu lapte cremos - 6 portii cu sirop de zahar ars, dulceata si scortisoara
      Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Cornulețe de post cu borș
      Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
    • lingura de lemn cu lapte si frecatei
      Colărezi cu lapte (frecăței) - desertul uitat al bunicilor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Reteta taietei cu nuci si pesmet caramelizat

    Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie

    Vrei ceva bun și rapid? O porție de tăieței cu nucă și pesmet caramelizat e gata în câteva minute și e mereu o bucurie!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 3
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 200 g tăieței (sau alt gen de paste)
    • 50 g pesmet alb
    • 100 g zahăr
    • 50 g nucă
    • 1 linguriță scorțișoară

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Puneți tăiețeii la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
    • Într-o tigaie puneți pesmetul și zahărul. Amestecați constant la foc mic până când zahărul se topește și pesmetul se caramelizează.
    • Încălziți miezul de nucă într-o tigaie pentru 2-3 minute, apoi îl mărunțiți grosier cu un cuțit.
    • Scurgeți pastele de apa în care au fiert, puneți peste ele pesmetul caramelizat și nucile tocate. Amestecați bine și tăiețeii sunt gata de servit.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Tăieței cu nucă și pesmet caramelizat - rețeta ca în copilărie
    Valori per porție
    Calorii
    560
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    15
    g
    23
    %
    Colesterol
     
    56
    mg
    19
    %
    Carbohidrați
     
    95
    g
    32
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    36
    g
    40
    %
    Proteine
     
    14
    g
    28
    %
    Vitamina A
     
    46
    IU
    1
    %
    Calciu
     
    74
    mg
    7
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • prajitura cu bulion
      Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș
    • batoane cu mac în secțiune
      Batoane cu mac - rețeta de "batoane de un leu"
    • trei felii taiate de chec cu nuci
      Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.