Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aluaturi

Tăieței de casă cu ou. Rețeta pas cu pas, fără aparat.

Publicat la 20 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

127 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricât de bune, ieftine și la îndemână sunt pastele cumpărate din magazine, trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară acei tăieței de casă cu ou, galbeni și pufoși care plutesc într-o sfântă supă de găină!

Cred că mulți dintre noi încă ne amintim cu mare drag mâinile mamei sau ale bunicii întinzând foile de aluat subțiri de te vedeai prin ele, făcându-le apoi sul, tăindu-le în tăieței fini, pe care apoi îi întindeau să se usuce pe șervete albe de bumbac. Prin ochi de copil tot procesul acesta părea magic.

Tăieței de casă cu ou

Mult timp am crezut că eu nu voi putea face niciodată așa ceva, nici să încerc nu voiam. Până într-o zi, când, mi-am luat inima-n dinți și am descoperit că nu e deloc greu să faci tăieței de casă. E o activitate plăcută, iar la final, când presari tăiețeii făcuți cu mâna ta într-o supă clară de vită , de exemplu, satisfacția e atât de mare!

Vestea bună este că din exact aceleași ingrediente și mod de preparare se pot face nu doar tăiței fini, ci și paste de casă: tagliatelle sau foi de lasagna, de exemplu.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Întrebări frecvente despre rețetă
  • Alte rețete la fel de utile
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru tăieței de casă cu ou sau paste de casă sunt doar 3 la număr și sunt dintre cele mai banale. Le avem mereu în frigider și în cămară.

Ingrediente pentru taieței de casă
  1. făină - folosim făină pentru pâine, tip 650
  2. ouă - folosim ouăle întregi, adică și albușurile și gălbenușurile
  3. sare - ca la orice aluat, și la tăieței punem un praf de sare care să le dea gust

Mod de preparare

  • Frământați un aluat, de mână, la robot sau la mașina de făcut pâine. Nu puneți de la început toată făina, dați deoparte 2 linguri pe care le veți adăuga doar la nevoie.
  • Aluatul pentru tăieței trebuie să fie tare, ferm, mai "vârtos" cum se zice în popor. Dacă aluatul e prea moale, în funcție de tipul de faină și de mărimea ouălor poate fi nevoie să mai adăugați din făina păstrată deoparte până ajungeți la consistența dorită.
  • Aluat cu ou pentru tăieței
  • Se întinde aluatul cu sucitorul
  • Se lasă aluatul la uscat 20 min.
  • Înainte să îl întindeți, aluatul are nevoie de 20 de minute de odihnă pentru a se relaxa. Lăsați-l pe blatul de lucru, acoperit cu un castron.
  • Presărați făină pe blatul de lucru și împărțiți aluatul în 3 bucăți ca să vă fie mai ușor să îl întindeți.
  • Întindeți aluatul cu sucitorul în bucăți lungi și înguste (aprox. 50x25cm) cu grosimea de 1mm.
  • Lăsați bucățile de aluat să se usuce întinse pe un un prosop de bucătărie din bumbac.
  • Dacă doriți să faceți foi de lasagna, acum este momentul să le tăiați la dimensiunea potrivită.
  • Pudrați fâșiile de aluat cu făină pe ambele părți ca să nu se lipească când le tăiați, apoi le rulați pe latura lungă.
  • aluat cu ou pentru taietei_reteta
    Tăiați sulul de aluat în două.
  • cum se taie taieteii
    Tăiați tăieții cu un cuțit bine ascuțit.
  • Tăiați sulul de aluat în două și suprapuneți cele două părți una peste alta.
  • Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați tăiețeii atât de fini cum vi-i doriți. Dacă vreți să faceți paste de casă (tagliatelle) tăiați fâșii mai late.
  • Pe măsură ce îi tăiați, răsfirați tăiețeii ca să nu rămână lipiți.

Și gata aventura! Acum aveți cei mai buni tăieței de casă cu ou! Bucurați-vă de ei! 🙂

Tăieței de casă cu ou_rețeta
Din același aluat se pot face tăieței fini pentru supe, dar și paste de casă: tagliatelle, foi de lasagna, etc.

Echipamente necesare

Dacă ne gândim la mamele și la bunicile noastre, ne dăm seama că pentru a face tăieței de casă nu avem nevoie decât de un sucitor din lemn și de un cuțit bine ascuțit.

Totuși, dacă aveți o familie mai numeroasă sau dacă intenționați să faceți și paste de casă, nu doar tăieței pentru supă, să știți că un robot care să frământe aluatul în locul vostru și o mașină pentru paste vor fi de mare ajutor.

Chiar și cu o mașină pentru paste relativ ieftină aluatul se va întinde ușor și uniform, mai subțire decât reușim noi să îl întindem cu sucitorul.

Cum se păstrează

Tăiețeii sau pastele proaspete pregătite după această rețetă, se pot păstra la frigider, într-o caserolă cu capac pentru 3-4 zile.

Dacă nu îi consumați proaspeți, tăiețeii se lasă la uscat timp de 2-3 zile întinși pe un șervet de bumbac. După uscare se păstrează în pungi de hârtie sau într-un borcan de sticlă chiar și 2 luni.

  • Paste proaspete pastrate la frigider_reteta
    Paste proaspete păstrate la frigider
  • Taietei uscati pastrati in borcan_reteta
    Tăieței uscați păstrați in borcan

Întrebări frecvente despre rețetă

Nu am făină pentru pâine, pot folosi făină 000?

Puteți folosi și făină 000, dar e posibil să fie nevoie de ceva mai multă decât este prevăzut în rețeta de mai jos.

Tăiețeii se adaugă direct în supă sau se fierb separat?

Tăiețeii proaspeți se fierb direct în supă sau ciorbă, nu trebuie fierți separat.

Cât timp se fierb tăiețeii?

Tăiețeii proaspeți, fierb foarte repede, cam în 3-4 minute, depinde cât de groși sunt. Tăiețeii de casă uscați, fierb cam în 6-8 minute.

Câte calorii au tăiețeii de casă?

Tăiețeii de casă au aprox. 285 kcal/100 g.

Alte rețete la fel de utile

  • Maioneza dietetica cu iaurt-
    Maioneză dietetică cu iaurt. Fără ulei și fără ouă crude!
  • Crutoane de paine
    Crutoane aromate din pâine pentru supe
  • Blat simplu de pizza
    Blat simplu de pizza. Rețeta de aluat dospit pentru pizza
  • Cum se face iaurtul de casă
    Cum se face iaurtul de casă, simplu, cremos, 100% natural

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tăieței de casă cu ou

Tăieței de casă cu ou

Cum să faci tăieței de casă cu ou simplu și rapid. Rețeta pas cu pas cu toate secretele pentru a obține cei mai buni tăieței de casă!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
așteptare: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 300 g tăieței (aprox.)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g făină tip 650
  • 2 ouă mari ((aprox. 50g/bucata))
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cerneți faina într-un castron. Dați deoparte 2 linguri de făină.
  • Bateți ouăle cu un praf de sare, apoi puneți-le peste faină.
  • Amestecați la început cu o furculiță, până când umeziți toată faina, apoi începeți să frământați cu mâna.
  • Aluatul trebuie să fie vârtos și greu de frământat. Dacă e prea moale, adăugați puțin câte puțin din făina păstrată deoparte. Frământați aluatul 10-15 minute.
  • După ce ați obținut un aluat fin și omogen, lăsați-l să se odihnească timp de 20 de minute acoperit cu un castron.
  • Împărțiți aluatul în 3 bucăți. Presărați făină pe blatul de lucru și întindeți pe rând fiecare bucată de aluat în fâșii lungi și subțiri, cu grosimea de 1-2 mm.
  • Lăsați fâșiile de aluat să se usuce timp de 20 de minute întinse pe un șervet de bumbac.
  • Pudrați o fâșie de aluat cu puțină făină pe ambele părți, apoi o rulați pe latura lungă și o tăiați în două jumătăți.
  • Suprapuneți cele două fâșii de aluat una peste alta și începeți să tăiați tăiețeii cu un cuțit bine ascuțit, atât de subțiri cât vi-i doriți.
  • Răsfirați tăiețeii ca să nu rămână lipiți și sunt gata de folosire.
  • Dacă nu îi folosiți imediat, se pot păstra la frigider timp de 2-3 zile sau îi lăsați să se usuce foarte bine, apoi îi păstrați în pungi de hârtie sau într-un borcan de sticlă până la 1 lună.
Valori nutriționale
Tăieței de casă cu ou
Valori per porție
Calorii
854
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
10
g
15
%
Colesterol
 
327
mg
109
%
Carbohidrați
 
153
g
51
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
32
g
64
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Taietei de casa cu ou

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
127 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x