Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu mere

Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă

Publicat la 18 mai 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

763 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Ai tot ce vrei în această delicioasă prăjitură cu mere și cremă de vanilie: blat pufos, mere aromate, cremă fină de vanilie și migdale crocante. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un desert atât de simplu!

Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie

Această prăjitură este perfectă indiferent de anotimp, pentru că oricând găsim mere ieftine și bune în piețe sau în magazinele alimentare.

Combinația de mere acrișoare și cremă fină de vanilie (budincă) este delicioasă, iar aluatul este pufos, ușor umed, parfumat cu coji de citrice și vanilie. Prăjitura cu mere și budincă de vanilie va fi cu siguranță apreciată de toți cei care o vor gusta.

Este o rețetă ușoară și rapid de preparat chiar și pentru bucătarii mai puțin experimentați. Prăjitura poate fi servită ca desert la o masă în familie sau poate fi împărțită cu prietenii la o petrecere. Cu siguranță va fi un succes!

Dacă sunteți iubitori de deserturi cu mere, puteți încerca și rețeta de prăjitură răsturnată cu mere și cremă de smântână sau rețeta simplă de prăjitură fragedă cu mere și lapte bătut.

Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Preparare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Vă las mai jos, lista ingredientelor pentru această rețetă de prăjitură cu mere și cremă de vanilie, doar ca să vă orientați dacă aveți tot ceea ce vă trebuie sau ce înlocuiri puteți face.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de la finalul postării. Tot la final găsiți și varianta video a rețetei.

ingrediente crema de vanilie pentru prajitura cu mere
Ingrediente cremă de vanilie
ingrediente prajitura cu mere
Ingrediente prăjitură cu mere

pentru crema de vanilie (budincă de vanilie)

  • ouă - folosim ouăle întregi, albușuri și gălbenușuri
  • zahăr
  • amidon alimentar - se poate înlocui cu o cantitate dublă de făină albă
  • lapte - cu 3,5% grăsime
  • vanilie - de preferat vanilie naturală. Puteți folosi extract natural, pastă de vanilie sau semințele unei păstăi.

pentru blatul prăjiturii cu mere

  • ouă
  • zahăr tos
  • iaurt  - dă frăgezime aluatului. Folosiți iaurt cu 3.5% grăsime, bine scurs de zer. Se poate înlocui cu alte lactate fermentate: iaurt grecesc, chefir, lapte bătut sau smântână.
  • ulei - cu gust neutru, de exemplu ulei de floarea soarelui. Pentru o aromă mai plăcută, se poate înlocui cu unt topit și răcit.
  • arome: coajă rasă de lămâie sau portocală, extract de vanilie
  • făină - de patiserie, tip 000
  • praf de copt - sau bicarbonat stins cu puțin oțet sau cu suc de lămâie
  • mere - cu tot cu coajă, tăiate cuburi. Puteți folosi orice soi de mere aveți, dar cele mai potrivite sunt merele crocante și ușor acide, pentru un contrast plăcut în blat.
  • fulgi de migdale - se presară la suprafața prăjiturii înainte să o băgăm în cuptor. Aduc un plus de textură crocantă și dau un aspect deosebit.

Preparare

preparare crema de vanilie pentru prajitura cu mere
  1. Într-o crăticioară puneți ouăle, zahărul, vanilia și amidonul. Amestecați cu un tel de mână să nu se formeze cocoloașe, apoi turnați laptele rece și omogenizați.
  2. Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și amestecați continuu până când crema se îngroașă. După ce s-a îngroșat, mai țineți crăticioara pe foc mic încă 2-3 minute pentru a stabiliza amidonul.
răcire crema de vanilie

3. Mutați crema în alt vas, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. După răcire, puneți crema într-un poș sau într-o pungă de plastic rezistent.

4. Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați zahărul și sarea și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.

5. Adăugați iaurtul, uleiul, coaja de lămâie și vanilia și mixați doar cât să omogeniați compoziția.

6. Peste ouăle din castron cerneți făina și praful de copt și le încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul.

7. Tăiați merele cubulețe de 2 cm și le puneți în castron. Amestecați.

8. Turnați aluatul în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și presărați deasupra fulgii de migdale.

9. Turnați crema de vanilie în dungi oblice pe suprafața prăjiturii.

prajitura cu mere si crema de vanilie

10. Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Coaceți prăjitura cu mere timp de 40-45 de minute până când e rumenită ușor.

Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie

11. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați. Opțional, pudrați cu zahăr înainte de servire.

Cum se păstrează

Prăjitura se păstrează foarte bine la temperatura camerei timp de 1-2 zile. Acoperiți-o ușor cu un șervet de bucătărie ca să nu se usuce deasupra.

De asemenea, o puteți păstra și la frigider într-o caserolă cu capac etanș. Nu vă recomand să o congelați.

Extra-sfaturi

Iată câteva sfaturi în plus pentru a face cea mai bună prăjitură cu mere cu cremă de vanilie:

  1. Folosiți mere proaspete și crocante pentru cea mai bună aromă și textură.
  2. Asigurați-vă că măsurați corect toate ingredientele, cu un cântar de bucătărie, pentru a vă asigura că prăjitura iese corect.
  3. Încorporați făina cu un tel de mână și nu cu mixerul. Mixarea în exces schimbă textura blatului. În loc de un blat fraged, veți obține un blat dur și cauciucat.
  4. Când faceți crema de vanilie, utilizați vanilie naturală pentru cea mai plăcută aromă.
  5. Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o felia.
  6. Pentru o notă decorativă, puteți presăra prăjitura cu zahăr pudră.
Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie

Întrebări frecvente

Pot folosi și alte fructe?

Prăjitura se poate face urmând același mod de preparare și cu alte fructe proaspete sau congelate: pere, caise, vișine, prune, etc.

Care sunt cele mai bune mere pentru această prăjitură?

Puteți folosi orice fel de mere aveți. Cu toate acestea, este recomandat să folosiți mere care sunt mai ferme și mai acide pentru a adăuga un contrast plăcut la gust. De exemplu mere Ionatan, Granny Smith sau Golden.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • platou cu bucati patrate de prajitura cu bezea si mere rase
    Prăjitură cu mere și bezea - desert de toamnă simplu și ieftin
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie

Prăjitura cu mere și cremă de vanilie

Ai tot ce vrei în această delicioasă prăjitură cu mere și cremă de vanilie! Blat pufos, mere aromate, cremă fină de vanilie și migdale crocante. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un desert atât de simplu!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
răcire cremă: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 35 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Rețeta Video

Ingrediente
 

dimensiune tavă: aprox. 25x35 cm

cremă de vanilie

  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 20 g amidon (sau 40 g făină albă, tip 000)
  • 400 ml lapte (3,5% grăsime)
  • 1 linguriță extract de vanilie

prăjitura

  • 4 ouă
  • 130 g zahăr
  • un praf de sare
  • 150 ml iaurt (3.5% grăsime, sau alte lactate fermentate)
  • 50 ml ulei (sau unt topit și răcit)
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie (sau portocală)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 300 g făină (tip 000)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 mere
  • 50 g fulgi de migdale

opțional

  • 1 lingură zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

crema (budincă) de vanilie

  • Într-o crăticioară puneți ouăle, zahărul, vanilia și amidonul. Amestecați cu un tel de mână să nu se formeze cocoloașe, apoi turnați laptele rece și omogenizați.
  • Puneți crăticioara pe foc mediu-mic și amestecați continuu până când crema se îngroașă. După ce s-a îngroșat, mai țineți crăticioara pe foc mic încă 2-3 minute pentru a stabiliza amidonul.
  • Mutați crema în alt vas, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o să se răcească. După răcire, puneți crema într-un poș sau într-o pungă de plastic rezistent.

blatul

  • Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați zahărul și sarea și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
  • Adăugați iaurtul, uleiul, coaja de lămâie și vanilia și mixați doar cât să omogeniați compoziția.
  • Peste ouăle din castron cerneți făina și praful de copt și le încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul.
  • Tăiați merele cubulețe de 2 cm și le puneți în castron. Amestecați.

asamblare și coacere

  • Turnați aluatul în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și presărați deasupra fulgii de migdale.
  • Turnați crema de vanilie în dungi oblice pe suprafața prăjiturii.
  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade. Coaceți prăjitura cu mere timp de 40-45 de minute până când e rumenită ușor.
  • Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați. Opțional, pudrați cu zahăr înainte de servire.

Bine de știut:

Prăjitura se poate face urmând același mod de preparare și cu alte fructe proaspete sau congelate: pere, caise, vișine, prune, etc.
 
Valori nutriționale
Prăjitura cu mere și cremă de vanilie
Valori per porție
Calorii
358
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Colesterol
 
105
mg
35
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
27
g
30
%
Proteine
 
10
g
20
%
Vitamina A
 
254
IU
5
%
Calciu
 
106
mg
11
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de tarta frangipane cu mere
    Tartă frangipane cu mere, fără zahăr – un desert special și sănătos
  • rulada cu mere rase
    Ruladă cu mere rase - rețeta rapidă, într-o singură tavă
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
    Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
763 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x