• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu mere

    Prăjitură cu mere și bezea - desert de toamnă simplu și ieftin

    Publicat la 20 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Căutați o rețetă de desert simplu și ieftin? Încercați această rețetă de prăjitură cu mere și bezea în trei straturi: blat fraged, mere rase dulci-acrișoare și bezea pufoasă, frumos rumenită. Un desert de poveste!

    platou cu prajitura cu mere si bezea si doua mere rosii

    Prăjiturile cu mere sunt oricând binevenite! Sunt ieftine, se fac ușor și au arome irezistibile de toamnă. Prăjitura cu bezea și mere rase este desertul ideal pentru o masă în familie. Toată lumea o va iubi și se potrivește de minune lângă o ceașcă de ceai sau de cafea.

    Dacă iubiți deserturile simple cu arome de toamnă, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de prăjitură cu mere și lapte bătut. Iar dacă țineți post sau aveți un stil de viață vegan, veți fi încântați de prăjitura turnată cu mere rase.

    Cuprins
    • Ingrediente
    • Cum se face prăjitura cu mere și bezea
    • Ce puteți schimba în rețetă
    • Cum se păstrează
    • Extra sfaturi pentru cea mai reușită prăjitură cu mere și bezea
    • Alte deserturi delicioase cu mere
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Pentru această prăjitură avem nevoie de doar câteva ingrediente simple, ieftine pe care le avem mereu în casă:

    • ouă - gălbenușurile le vom folosi la blat, albușurile la bezea
    • zahăr tos
    • ulei
    • lapte
    • arome: vanilie, coajă rasă de lămâie
    • făină - folosim făină de patiserie, tip 000
    • praf de copt - vezi aici detalii despre cum se folosește praful de copt!
    • mere - de preferat un soi mai puțin zemos
    • suc de lămâie - pentru a preveni oxidarea merelor rase
    • amidon alimentar - care să preia umiditatea din mere

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    prim plan cu prajitura in straturi cu mere si bezea

    Cum se face prăjitura cu mere și bezea

    Este o prăjitură în 3 straturi care se lucrează pe rând în timp ce stratul precedent se află în cuptor.

    Pasul 1: blatul fraged de la baza prăjiturii

    1. Într-un castron puneți gălbenușurile, zahărul și sarea. Mixați până când gălbenușurile se deschid la culoare și își măresc volumul.
    2. Turnați uleiul puțin câte puțin ca la maioneză în timp ce continuați să mixați. Apoi încorporați laptele, vanilia și coaja rasă de lămâie.
    3. Peste amestecul de mai sus cerneți făina și praful de copt. Încorporaţi cu un tel de mână.
    4. Turnați aluatul in tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și dați blatul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncins!

    Pasul 2: pregătirea stratului de mere rase

    1. Dați merele pe răzătoarea cu găuri mari. Le puteți curăța de coajă sau nu, după preferințe. Peste mere stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și amestecați.
    2. Puneți merele rase într-o sită pentru paste așezată deasupra unui castron. Apăsați cu dosul unei linguri ca să se scurgă în castron sucul în exces lăsat de mere.
    3. Amestecați merele rase și scurse de sirop cu zahărul și amidonul. Dacă doriți să folosiți și scorțișoară, o puneți tot acum.
    4. Scoateți blatul din cuptor și peste el întindeți merele in strat uniform. Dați din nou tava la cuptor pentru încă 30 de minute tot la 180 de grade.

    Pasul 3: cum se face stratul de bezea pufoasă

    1. Cu 10 minute înainte să expire timpul de mai sus puneți albușurile într-un castron și sarea peste ele. Mixați până când albușurile formează o spumă fermă.
    2. Opriți mixerul, puneți zahărul peste spuma de albușuri și mixați până când albușurile se întăresc din nou.
    3. Scoateți tava din cuptor și întindeți bezeaua peste stratul de mere. Nivelați și dați din nou tava la cuptor pentru 10-15 minute până când bezeaua este frumos rumenită.
    platou cu bucati patrate de prajitura cu bezea si mere rase

    Ce puteți schimba în rețetă

    Acest desert cu mere se poate adapta cu ușurință gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți disponibile. Iată ce schimbări puteți face în rețetă:

    • Mere - le puteți înlocui cu alte fructe. De exemplu cu prune sau gutui date pe răzătoare, caise, cireșe, etc.
    • Arome - puteți folosi coajă rasă de portocală în locul celei de lămâie. De asemenea, dacă vă place scorțișoara puteți adăuga ½ de linguriță de pudră de scorțișoară peste merele rase, odată cu zahărul și amidonul.
    • Ulei - îl puteți înlocui cu unt topit. cu 82% grăsime.
    • Lapte - dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi orice lapte vegetal.
    • Amidon - se poate înlocui cu 2 linguri de pesmet alb, fin sau cu griș.
    platou cu prajitura de casa in trei straturi

    Cum se păstrează

    Prăjitura cu mere și bezea se păstrează foarte bine timp de 2-3 zile la temperatura camerei. Nu băgați prăjitura la frigider! Temperatura scăzută distruge bezeaua!

    Extra sfaturi pentru cea mai reușită prăjitură cu mere și bezea

    • Este o prăjitură înaltă, alegeți o tavă cu cel puțin 7 cm înălțime.
    • Folosiți hârtie de copt și lăsați marginile acesteia mai lungi. Vă vor fi de folos atunci când scoateți prăjitura din tavă.
    • Când este caldă, prăjitura este foarte fragedă și se rupe ușor. Lăsați-o să se răcească în tavă, abia apoi o scoateți ajutându-vă de marginile hârtiei de copt.
    • Eu am redus deja cantitatea de zahăr din această rețetă cât de mult am putut. Dacă totuși vi se pare prea dulce și vreți să reduceți și ma mult, vă sfătuiesc să micșorați din zahărul pentru blat sau să nu puneți deloc zahăr în stratul de mere. Dacă reduceți zahărul din bezea, aceasta nu va mai fi stabilă și se va lăsa după ce scoateți prăjitura din cuptor.

    Alte deserturi delicioase cu mere

    Dacă v-a plăcut această rețetă de prăjitură cu mere și bezea, vă las mai jos încă câteva idei de deserturi cu mere pe care sunt convinsă că veți dori să le încercați:

    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • Ștrudel cu mere și scorțișoară
    • Mere în pijama - rețeta de mere în aluat de clătite

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    platou cu prajitura in trei straturi blat, mere rase bezea

    Prăjitura cu mere și bezea

    Prăjitura cu mere și bezea în trei straturi: blat fraged, mere rase dulci-acrișoare și bezea pufoasă, frumos rumenită. Un desert de poveste!
    4.85 from 13 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes
    Gătire: 1 hour 10 minutes
    Timp total: 1 hour 40 minutes
    Număr de porții: 20
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    blat - tavă 32x20x7 cm

    • 5 gălbenușuri
    • 70 g zahăr tos
    • un praf de sare
    • 80 ml ulei
    • 100 ml lapte
    • 1 lingură esență de vanilie
    • 1 lingură coajă rasă de lămâie
    • 200 g făină (tip 000)
    • 5 g praf de copt

    strat de mere

    • 1 kg mere (cântărite după ce au fost rase)
    • sucul de la ½ lămâie
    • 50 g zahăr
    • 30 g amidon alimentar

    bezea

    • 5 albușuri
    • un praf de sare
    • 120 g zahăr tos

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul 

    • Într-un castron puneți gălbenușurile, zahărul și sarea. Mixați până când gălbenușurile se deschid la culoare și își măresc volumul.
    • Turnați uleiul puțin câte puțin ca la maioneză în timp ce continuați să mixați. Apoi încorporați laptele, vanilia și coaja rasă de lămâie.
    • Peste amestecul de mai sus cerneți făina și praful de copt. Încorporaţi cu un tel de mână.
    • Turnați aluatul in tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și dați blatul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade. Cuptorul să fie preîncins!

    stratul de mere

    • Dați merele pe răzătoarea cu găuri mari. Le puteți curăța de coajă sau nu, după preferințe. Peste mere stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și amestecați.
    • Puneți merele rase într-o sită de paste așezată deasupra unui castron. Apăsați cu dosul unei linguri ca să se scurgă în castron sucul în exces lăsat de mere.
    • Amestecați merele rase și scurse de sirop cu zahărul și amidonul. Dacă doriți să folosiți și scorțișoară, o puneți tot acum.
    • Scoateți blatul din cuptor și peste el întindeți merele in strat uniform. Dați din nou tava la cuptor pentru încă 30 de minute tot la 180 de grade.

    bezea

    • Cu 10 minute înainte să expire timpul de mai sus puneți albușurile într-un castron și sarea peste ele. Mixați până când albușurile formează o spumă fermă.
    • Opriți mixerul, puneți zahărul peste spuma de albușuri și mixați până când albușuriles se întăresc din nou.
    • Scoateți tava din cuptor și intindeți bezeaua peste stratul de mere. Nivelați și dați din nou tava la cuptor pentru 10-15 minute până când bezeaua este frumos rumenită.

    Servire și păstrare

    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă, apoi o scoateți ajutându-vă de marginile hârtieide copt.
    • Tăiați prăjitura cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțit. Umeziți lama cuțitului înainte de fiecare tăietură.
    • Prăjitura se păstrează pentru 2-3 zile la temperatura camerei, nu la frigider.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Prăjitura cu mere și bezea
    Valori per porție
    Calorii
    169
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    5
    g
    8
    %
    Colesterol
     
    49
    mg
    16
    %
    Carbohidrați
     
    28
    g
    9
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    18
    g
    20
    %
    Proteine
     
    3
    g
    6
    %
    Vitamina A
     
    100
    IU
    2
    %
    Calciu
     
    17
    mg
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
    • Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas
    • Cornuri cu mere și stafide. Rețeta de pariziene pufoase cu mere.
    • Prăjitură răsturnată cu mere și cremă de smântână

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Ina

      septembrie 21, 2022 at 11:35 am

      Aceasta prăjitură eu o fac și cu brânză dulce .

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        septembrie 21, 2022 at 3:51 pm

        Bună idee! Cred că e delicioasă și cu brânză! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.