Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc

Publicat la 16 iulie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

166 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Dacă vreți să vă impresionați familia cu o cină ușoară și delicioasă, această rețetă de ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată sunt alegerea perfectă!

ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

Rețeta este de influență grecească , însă eu i-am adus mici modificări pentru a se potrivi gusturilor noastre, astfel că am adăugat și un delicios sos de roșii coapte în cuptor.

Gustul ardeilor cu brânzeturi topite în cuptor este bogat și delicios, iar cuburile de roșii proaspete, ușor caramelizate, adaugă și aciditate, dar și o notă dulceagă care completează perfect aroma brânzei. Încercați această rețetă și veți fi impresionați de cât de ușor se prepară și cât de gustos este rezultatul final!

ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem ardei kapia umpluți cu brânză la cuptor
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cu ce poți servi acești ardei kapia umpluți cu brânză
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei de ardei kapia umpluți cu brânză.

  • ulei - pentru o aromă autentică mediteraneeană, folosiți un ulei de măsline extravirgin
  • roșii - alegeți roșii de vară mari, cărnoase, bine coapte
  • ceapă - folosim ceapă roșie la această rețetă pentru că este mai dulce, are o aromă mai blândă și se caramelizează frumos în cuptor
  • usturoi
  • ardei - dar dintre toți ardeii grași, ardeii kapia sunt perfecți pentru această rețetă datorită texturii ferme care nu se înmoaie prea mult în timpul coacerii. De asemenea, ardeii kapia sunt dulci și au o aromă intensă și plăcută.
  • brânzeturi: brânză Feta, cașcaval (puțin sărat), brânză de vaci grasă (fără zer)
  • condimente - piper, oregano uscat
  • verdețuri proaspete pentru servit - se potrivesc foarte bine: pătrunjelul, mărarul sau busuiocul proaspăt

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem ardei kapia umpluți cu brânză la cuptor

Iată mai jos rețeta în imagini, pas cu pas:

cuburi de roșii în tavă

1.Tăiați roșiile cuburi, feliați subțire ½ de ceapă și tăiați felii 3 căței de usturoi. Le puneți pe toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Presărați sare și oregano uscat și dați tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul să fie preîncălzit la 200 de grade.

cremă de brânză pentru ardei kapia umpluți

2. Într-un castron radeți brânza Feta, cașcavalul și adăugați brânza de vaci. Puneți piper, oregano și un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați până obțineți o cremă omogenă.

ardei kapia umpluți cu brânză

3. Tăiați ardeii în jumătăți pe lungime. Curățați cotoarele și nervurile cu semințe. Umpleți ardeii cu crema de brânzeturi.

ardei kapia in tavă umpluți cu brânzeturi și ceapă roșie

4. Scoateți tava cu roșii din cuptor și așezați ardeii umpluți. Presărați cealaltă jumătate de ceapă roșie feliată subțire și stropiți totul cu ulei de măsline.

tavă cu foile de aluminiu

5. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor, tot la 200 de grade pentru 15 minute.

ardei kapia umpluti cu branza la cuptor

6. După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și continuați coacerea pentru încă 30 de minute, tot la 200 de grade, dar cu funcția grill pentru ca ardeii și brânzeturile să se rumenească frumos, iar ceapa roșie să se caramelizeze.

ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

7. Presărați ardeii umpluți cu brânză cu verdeață proaspătă și serviți-i alături de sosul de roșii format în tavă.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • ardei - puteți folosi orice fel de ardei grași doriți. Dacă folosiți ardei kapia mai micuți, puteți îndepărta doar cotorul și să îi umpleți întregi, fără să îi secționați pe lungime, exact ca la ardeii umpluți cu carne tocată.
  • brânzeturi - puteți folosi un singur tip de brânză sau puteți combina mai multe tipuri. Evitați, totuși, să folosiți 2-3 tipuri de brânză sărată. Pentru cel mai bun rezultat, combinați brânzeturi cu salinitate și textură diferită.
  • sosul de roșii - puteți renunța la el dacă nu vă place sau îi puteți adăuga și alte legume, de exemplu cuburi mici de ardei gras.
  • condimente - puteți înlocui oregano cu busuioc uscat sau cu cimbru.
  • verdeață - dacă doriți o aromă mai deosebită, puteți înlocui pătrunjelul presărat peste preparatul final cu mentă, busuioc sau mărar

Cu ce poți servi acești ardei kapia umpluți cu brânză

Fiind o mâncare de vară, ardeii cu brânzeturi se potrivesc cel mai bine lângă o salată rapidă și plină de vitamine. Dacă doriți o masă mai consistentă, puteți face și o garnitură de orez, cuscus, bulgur.

Iată mai jos câteva salate potrivite:

  • salata de dovlecei cruzi
    Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
  • Salată de crudități
    Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
  • bol cu salata mexicana și lime
    Salată mexicană cu quinoa - rețeta de salată cu fasole roșie, porumb și avocado

Cum se păstrează

Ardeii kapia cu brânză sunt delicioși dacă îi serviți proaspeți, la câteva minute după ce i-ați scos din cuptor.

Totuși, dacă ați făcut mai mulți și au mai rămas, sau dacă vreți să îi pregătiți în avans, păstrați-i la frigider și când doriți să îi serviți, îi încălziți în cuptor, la 180 de grade pentru 10-15 minute sau la microunde.

Nu vă recomand să îi congelați.

ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

  • alegeți ardei kapia mari, drepți, în care să încapă bine umplutura și care să se așeze frumos în tavă
  • pentru cea mai bună aromă folosiți un ulei de măsline, extravirgin, de calitate, cu gust intens

Întrebări frecvente

Ce alte ingrediente pot fi adăugate în umplutura pentru ardei?

Dacă vrei să încerci ceva nou, poți adăuga și alte ingrediente în umplutură pentru ardei, cum ar fi:
- carne tocată
- mezeluri tăiate cuburi mici (șuncă slabă, salam, cabanos, cârnați, etc)
- legume tăiate cubulețe (dovlecei, morcovi)
- verdețuri (pătrunjel, mărar, cimbru, oregano)
- pesmet, orez sau quinoa fierte

Pot fi ardeii umpluți cu brânză pregătiți în avans?

Poți pregăti ardeii umpluți cu brânză în avans și să îi ții la frigider până când ești gata să îi servești. Încălzește-i în cuptor timp de 10-15 minute înainte de a-i servi, astfel încât să fie calzi și crocanți.

Ce feluri de mâncare merg bine cu ardeii umpluți cu brânză?

Ardeii umpluți cu brânză merg bine alături de salate și garnituri de legume gătite la grătar sau la abur. Poți să îi servești și ca fel principal alături de o porție de orez, bulgur, quinoa sau cuscus.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Vas alb cu brânză feta și roșii coapte
    Brânză Feta cu roșii la cuptor
  • Creveti saganaki reteta greceasca cu branza feta
    Creveți saganaki - rețeta grecească cu brânză feta și sos de roșii
  • farfurie gri cu salata greceasca pe fond de lemn
    Salată grecească cu brânză feta - rețeta autentică
  • tigaie cu shakshuka
    Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețeta simplă și delicioasă

Dacă vreți să vă impresionați familia cu o cină ușoară și delicioasă, această rețetă de ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată sunt alegerea perfectă!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței usturoi
  • 2 ardei kapia mari (sau 3-4 dacă sunt mai mici)
  • 200 g brânză Feta
  • 100 g cașcaval (puțin sărat)
  • 200 g brânză de vaci grasă (fără zer)
  • piper
  • 2 lingurițe oregano
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați roșiile cuburi, feliați subțire ½ de ceapă și tăiați felii 3 căței de usturoi. Le puneți pe toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Presărați sare și oregano uscat și dați tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul să fie preîncălzit la 200 de grade.
    cuburi de roșii în tavă
  • Într-un castron radeți brânza Feta, cașcavalul și adăugați brânza de vaci. Puneți piper, oregano și un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați până obțineți o cremă omogenă.
    cremă de brânză pentru ardei kapia umpluți
  • Tăiați ardeii în jumătăți pe lungime. Curățați cotoarele și nervurile cu semințe. Umpleți ardeii cu crema de brânzeturi.
    ardei kapia umpluți cu brânză
  • Scoateți tava cu roșii din cuptor și așezați ardeii umpluți. Presărați cealaltă jumătate de ceapă roșie feliată subțire și stropiți totul cu ulei de măsline.
    ardei kapia in tavă umpluți cu brânzeturi și ceapă roșie
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor, tot la 200 de grade pentru 15 minute.
    tavă cu foile de aluminiu
  • După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și continuați coacerea pentru încă 30 de minute, tot la 200 de grade, dar cu funcția grill pentru ca ardeii și brânzeturile să se rumenească frumos, iar ceapa roșie să se caramelizeze.
    ardei kapia umpluti cu branza la cuptor
  • Presărați ardeii umpluți cu brânză cu verdeață proaspătă și serviți-i alături de sosul de roșii format în tavă.
    ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

Bine de știut:

  • alegeți ardei kapia mari, drepți, în care să încapă bine umplutura și care să se așeze frumos în tavă
  • pentru cea mai bună aromă folosiți un ulei de măsline, extravirgin, de calitate, cu gust intens
Valori nutriționale
Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețeta simplă și delicioasă
Valori per porție
Calorii
606
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
53
g
82
%
Colesterol
 
93
mg
31
%
Carbohidrați
 
11
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
24
g
48
%
Vitamina A
 
3169
IU
63
%
Calciu
 
511
mg
51
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
166 shares

Comentarii

  1. Victor C. a zis

    iulie 22, 2023 at 5:09 pm

    5 stars
    Neașteptat de buni! Feta nu trebuie să lipsească dar am apreciat și combinația cu brânza dulce.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 22, 2023 at 5:31 pm

      Așa zic și eu, Feta în primul rând, apoi...ce se mai găsește prin frigider. Mă bucur că ați încercat rețeta și mulțumesc pentru comentariu. Numai bine!

      Răspunde
5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x