Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem

Publicat la 14 martie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

127 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

O rețetă ușoară de gogoși la air fryer din aluat de cozonac, extraordinar de moi și pufoase, care se păstrează proaspete câteva zile.

gogoși la air fryer umplute cu gem si așezate pe grătar de răcire

Să faci gogoși la friteuza cu aer cald e atât de ușor comparativ cu rețeta clasică de gogoși prăjite în baie de ulei! Pe lângă avantajul că nu ai de curățat stropi de ulei din jumătate de bucătărie , gogoșile sunt moi și pufoase, fără a fi deloc încărcate de grăsime, așadar avem un desert mai ușor și mai sănătos.

Este rețeta ideală și iarna, pentru că nu trebuie să deschizi geamul ca să aerisești bucătăria după prăjire, dar și vara pentru că nu încălzești deloc bucătăria. Air fryer-ul face toată treaba cu minim de deranj și de efort.

Și cu toate că gogoșile coapte nu fac acea gaură în aluat, așa cum fac gogoșile prăjite, am găsit o metodă simplă prin care se pot umple cu orice doriți.

gogoși la air fryer umplute cu gem de căpșuni
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru gogoși la air fryer
  • Cum facem gogoși pufoase la air fryer rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru gogoși la air fryer

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți.

Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru această rețetă de gogoși pufoase făcute la friteuza cu aer cald.

ingrediente cu etichete pentru rețeta de gogosi la air fryer

Ingredientele pentru rețeta de gogoși sunt aproximativ aceleași ca pentru o rețetă de cozonac. Câteva cuvinte despre ingredientele principale:

  • făină - folosiți o făină cu procent de proteine peste 11%. Făina specială pentru cozonac care se găsește în magazine e perfectă și pentru aceste gogoși.
  • lapte - să fie ușor călduț pentru a activa drojdia, dar nu fierbinte!
  • drojdie - eu folosesc drojdie instant, dar puteți folosi și drojdie proaspătă. Verificați întotdeauna termenul de valabilitate!
  • spray cu ulei - este opțional, gogoșile ies minunate fără niciun strop de ulei. Totuși, dacă vreți să le pulverizați înainte de coacere, vor avea o crustă mai lucioasă și mai frumoasă

cu ce umplem gogoșile - opțional

Puteți servi gogoșile simple, presărate cu zahăr pudră sau cu zahăr amestecat cu scorțișoară. Dacă doriți să le umpleți, pregătiți un poș și:

  • gemul preferat - se potrivesc foarte bine cele foarte aromate sau ușor acrișoare: gem de căpșuni, de zmeură, de prune, caise, etc.
  • cremă de vanilie
  • cremă de ciocolată
  • sos de caramel sărat

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

gogoasa rupta cu umplutura de gem

Cum facem gogoși pufoase la air fryer rețeta pas cu pas

Pentru a obține gogoși cu adevărat pufoase și care să se mențină proaspete și a doua zi, trebuie să frământăm un aluat cu conținut mare de grăsimi care va fi moale și lipicios. Un astfel de aluat e mai ușor de frământat la robot sau la mașina de făcut pâine.

ingrediente lichide

1. În bolul unui mixer cu suport prevăzut cu cârligul pentru aluat, amestecați laptele ușor călduț, untul topit, oul, sarea și zahărul până se omogenizează.

aluat framantat la robot

2. Apoi cerneți direct în bol făina, sarea și adăugați drojdia insant. Amestecați la viteză mică până se formează un aluat. Măriți viteza la mediu-mică și frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 15 minute. Aluatul va fi moale și ușor lipicios.

aluat in castron la dospit

3. Transferați aluatul într-un castron mare, uns cu puțin ulei. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.

decupare gogoși

4. Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină și îl întindeți cu palmele într-un dreptunghi cu grosimea de aprox. 1 cm. Decupați gogoșile folosind un decupator sau 1 pahar cu gura de ~8 cm. Marginile rezultate le adunați la un loc, le întindeți și decupați alte gogoși.

gogosi la dospit

5. Puneți hârtie de copt într-o tavă mare și așezați aici gogoșile. Acoperiți tava cu un șervet și lăsați gogoșile să crească încă 30 de minute.

gogosi in cosul air fryer

6. Preîncălziți airfryerul la 180 grade Celsius timp de 3 minute. Așezați cu grijă gogoșile în coșul de friteuză lăsând spațiu între ele.

cinci gogosi in air fryer

7. Gătiți prima tranșă de gogoși timp de 8 minute sau până când se rumenesc. La următoarele tranșe, airfryerul fiind deja încins, puteți reduce timpul la 7 minute.

cum se umplu cu gem gogoșile coapte la air fryer

8. Dacă doriți să umpleți gogoșile, faceți o gaură cu coada unei furculițe și pe acolo, cu ajutorul unui poș introduceți gem, cremă de vanilie sau de ciocolată.

Cum se păstrează

Aceste gogoși coapte în air fryer sunt cele mai bune atunci, pe loc imediat după gătire. Cu toate acestea, se păstrează foarte bine și interiorul va fi moale și plăcut timp de 2-3 zile. Păstrați-le acoperite ca să nu se usuce.

Când doriți să le mâncați, le puteți împrospăta reîncălzindu-le pentru 1-2 minute în air fryer sau în cuptorul cu microunde.

cinci gogosi umplute cu gem tinute in maini

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Evitați tentația de a adăuga mai multă făină la frământat. Aluatul trebuie să fie lipicios.
  • Dacă nu aveți robot sau o mașină de făcut pâine, puteți frământa aluatul cu mâna. Amestecați la început cu o lingură de lemn, până când nu mai aveți făină uscată, apoi frămâtați cu mâna aproximativ 20 de minute.
  • Timpul de dospire depinde de temperatura din bucătărie. Cel mai bun indicator este dublarea volumului aluatului.
  • Nu întindeți aluatul prea subțire, foaia trebuie să aibă cel puțin 1 cm grosime.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Gogosi turnate din aluat de eclere_reteta
    Gogoși turnate din aluat de eclere
  • Reteta minciunele din aluat fara drojdie
    Minciunele - rețeta veche, fără drojdie din cartea Silviei Jurcovan
  • Gogosi cu lingura
    Gogoși cu lingura - cea mai rapidă rețetă de gogoși
  • Gogosi cu flori de salcam
    Gogoși cu flori de salcâm - rețeta copilăriei

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

gogoși umplute cu gem de căpșuni

Gogoși pufoase la air fryer

O rețetă ușoară de gogoși la air fryer din aluat de cozonac, extraordinar de moi și pufoase. Se păstrează proaspete câteva zile și le puteți umple cu gem sau crema preferată.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
dospire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 55 minutes minutes
Număr de porții: 15 gogoși
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 240 ml lapte 3.5% grăsime (ușor călduț, la maxim 40 de grade!)
  • 7 g drojdie uscată instant (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 70 g zahăr tos
  • 16 g zahăr vanilat (2 pliculețe)
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 85 g unt cu 82% grăsime (topit și răcit)
  • 1 ou
  • 390 g făină tip 000 (plus încă puțină pentru blatul de lucru)
  • ½ linguriță de sare

Instrucțiuni de preparare
 

pentru gogoși

  • În bolul unui mixer cu suport prevăzut cu cârligul pentru aluat, amestecați laptele ușor călduț, untul topit, oul, sarea și zahărul până se omogenizează.
    ingrediente lichide
  • Apoi cerneți direct în bol făina, sarea și adăugați drojdia insant. Amestecați la viteză mică până se formează un aluat. Măriți viteza la mediu-mică și frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 15 minute. Aluatul va fi moale și ușor lipicios.
    aluat framantat la robot
  • Transferați aluatul într-un castron mare, uns cu puțin ulei. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească într-un loc cald, până când își dublează volumul, aproximativ 1 oră.
    aluat in castron la dospit
  • Răsturnați aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu făină și îl întindeți cu palmele într-un dreptunghi cu grosimea de aprox. 1 cm. Decupați gogoșile folosind un decupator sau 1 pahar cu gura de ~8 cm. Marginile rezultate le adunați la un loc, le întindeți și decupați alte gogoși.
    decupare gogoși
  • Puneți hârtie de copt într-o tavă mare și așezați aici gogoșile. Acoperiți tava cu un șervet și lăsați gogoșile să crească încă 30 de minute.
    gogosi la dospit
  • Preîncălziți airfryerul la 180 grade Celsius timp de 3 minute. Așezați cu grijă gogoșile în coșul de friteuză lăsând spațiu între ele.
    gogosi in cosul friteuzei
  • Gătiți prima tranșă de gogoși timp de 8 minute sau până când se rumenesc. La următoarele tranșe, airfryerul fiind deja încins, puteți reduce timpul la 7 minute.
    cinci gogosi in friteuza cu aer cald

umplere

  • Dacă doriți să umpleți gogoșile, faceți o gaură cu coada unei furculițe și pe acolo, cu ajutorul unui poș introduceți gem, cremă de vanilie sau de ciocolată.
    umplere gogosi cu gem

Bine de știut:

  • Evitați tentația de a adăuga mai multă făină la frământat. Aluatul trebuie să fie lipicios.
  • Dacă nu aveți robot sau o mașină de făcut pâine, puteți frământa aluatul cu mâna. Amestecați la început cu o lingură de lemn, până când nu mai aveți făină uscată, apoi frămâtați cu mâna aproximativ 20 de minute.
  • Timpul de dospire depinde de temperatura din bucătărie. Cel mai bun indicator este dublarea volumului aluatului.
  • Nu întindeți aluatul prea subțire, foaia trebuie să aibă cel puțin 1 cm grosime.
Valori nutriționale
Gogoși pufoase la air fryer
Valori per porție
Calorii
168
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
14
mg
5
%
Carbohidrați
 
26
g
9
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
169
IU
3
%
Calciu
 
26
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
127 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x