• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 nov. 2025 · Publicată: 22 apr. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Un comentariu
649 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 7 minute

Acest drob de pui cu ciuperci e fin, aromat și se feliază perfect. Nu doar că e mai ușor decât cel de miel, dar e și mai prietenos cu gusturile tuturor din familie. Cu câteva trucuri simple, obții un drob fraged, suculent și gustos, bun și cald, și rece, și de Paște, dar și într-o duminică obișnuită.

drob de pui cu ciuperci si smantana

Recunosc, drobul e unul dintre aperitivele mele preferate . Îl fac și pentru masa de Paște, dar și în restul anului, când vreau ceva consistent și gustos pentru micul dejun sau gustare. Secretul? Ingredientele - ficăței, pipote și inimi - bine gătite, un pic de unt pentru gust și vin alb pentru aromă. Și, evident, nu punem ciupercile crude în compoziție - altfel riscăm să iasă o pastă apoasă.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru drob de pui cu ciuperci (pentru o tavă clasică de chec)
  • Cum se face drobul de pui - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare drob de pui cu ciuperci - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește și cum se păstrează drobul de pui cu ciuperci
  • Secretele mele pentru un drob gustos
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru drob de pui cu ciuperci (pentru o tavă clasică de chec)

  • 500 g pipote și/sau inimi de pui
  • 500 g ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete - pot fi champignon, ciuperci brune, pleurotus, ghebe, etc. Puteți folosi și ciuperci din conservă, dar cele proaspete dau cea mai bună aromă.
  • 100 g smântână fermentată - puteți înlocui cu iaurt grecesc
  • 2 cepe uscate
  • 2 fire usturoi verde - sau 2 căței de usturoi uscat, pentru un pic de aromă
  • 1 legătură pătrunjel verde - sau mărar
  • 4 ouă - 3 pentru compoziție, 1 pentru uns deasupra
  • 4 ouă fierte tari - opțional, dar arată bine în secțiune
  • 80 g unt - împărțit între călit și decor
  • 2 linguri ulei - pentru prăjit
  • 100 ml vin alb, sec sau demisec - adaugă aromă fină. Dacă nu vreți să folosiți alcool, puteți pune supă de legume făcută din cuburi "magice" de casă.
  • sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin - după gust

Cum se face drobul de pui - rețeta video detaliată

Vedeți în video cum toc ingredientele, cum le gătesc și cum montez drobul în tavă pentru ca să iasă frumos și gustos. Vă ajută să înțelegeți consistența corectă și pașii exacți. 👉 Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube pentru mai multe rețete tradiționale și simple: https://www.youtube.com/@Iuliana_BucateAromate/videos

Mod de preparare drob de pui cu ciuperci - rețeta pas cu pas

Pipote și inimi de pui fierte cu condimente pentru drob

1. Fierbeți pipotele și inimile
Curățați-le bine și fierbeți-le cu sare, foi de dafin și piper. Lăsați-le să se răcească. Sfat: păstrați apa în care au fiert pentru a o folosi la o supă sau ciorbă.

Ceapă, usturoi verde și ficăței de pui căliți în unt și vin alb

2. Căliți ceapa, ficățeii și usturoiul
În unt și ulei, sotați ceapa, adăugați usturoiul și ficățeii. Când și-au schimbat culoarea, turnați vinul și lăsați să scadă. Lăsați la răcit.

Ciuperci tocate și călite în unt, fără lichid

3. Gătiți ciupercile separat
Tăiați-le mărunt și sotați-le în unt până nu mai au lichid. Lăsați-le la răcit.

Compoziție de drob cu organe tocate, ciuperci, smântână și verdeață

4. Tocați ingredientele și amestecați compoziția
Dați prin robot pipotele, inimile și ficățeii. Amestecați cu ciupercile, smântâna, pătrunjelul, ouăle crude și condimentele.

Compoziția de drob așezată în tavă cu ouă fierte în mijloc

5. Montați drobul în tavă
Turnați jumătate din compoziție, adăugați ouăle fierte, apoi restul. Ungeți deasupra cu ou bătut și puneți câteva cubulețe de unt.

Drob de pui cu ciuperci copt și rumenit, gata de răcire

6. Coaceți și lăsați la răcit
Coaceți la 180°C timp de 40 de minute, până e bine legat și ușor rumenit. Lăsați să se răcească complet în tavă pentru feliere frumoasă.

Cum se servește și cum se păstrează drobul de pui cu ciuperci

Drobul de pui cu ciuperci se servește rece sau la temperatura camerei, tăiat în felii frumoase, fie ca aperitiv de Paște, fie ca fel principal, alături de o salată verde, sos de hrean sau murături.

Se păstrează la frigider, acoperit, până la 4 zile și, poate fi reîncălzit ușor la microunde sau în cuptor dacă doriți să îl serviți ca fel principal. Nu recomand congelarea, pentru că textura se modifică și preparatul își pierde din farmec.

Secretele mele pentru un drob gustos

  • Nu puneți ciupercile crude în amestecul pentru drob deoarece acestea conțin foarte multă apă pe care o vor elibera în tavă, în timpul coacerii și care va înmuia compoziția.
  • Drobul este un preparat care cere destul de multă grăsime iar cea mai gustoasă grăsime este - untul!
  • Atunci când călim ficățeii împreună cu ceapa, vom avea nevoie și de puțin lichid pentru ca aceștia să nu se lipească de tigaie. De ce să punem apă, când putem pune puțin vin alb care va lăsa în tigaie o aromă grozavă! Chiar dacă aveți copii, nu vă faceți griji, alcoolul se va evapora imediat.
  • Puneți suficientă verdeață în drob! Eu obișnuiesc să folosesc ceapă uscată, pentru că aduce un gust mai bun și mai dulce, dar compensez cu usturoi verde și cu o legătură mare de pătrunjel proaspăt.
  • Pipotele și inimile nu trebuie mărunțite prea tare, ci trebuie să rămână bucățele care să se vadă și să se simtă în drob în contrast cu ficățeii cremoși.
  • După coacere drobul va fi foarte fraged, de aceea trebuie lăsat să se răcească în tavă, abia apoi îl putem scoate în siguranță, întreg și frumos.
drob de pui cu ciuperci si smantana

Întrebări frecvente

Pot să nu pun ouă fierte în interior?

Da, drobul va fi la fel de gustos. Dar ouăle dau un aspect frumos în secțiune.

Pot face drobul cu o zi înainte?

Da, e chiar mai bun după ce stă la rece. Se taie perfect și gustul e mai armonios.

Pot face drobul doar cu ficăței?

Da, dar va fi mai cremos și mai moale. Pipotele și inimile adaugă textură.

Rețete asemănătoare pe care să le încercați

Vă las mai jos și alte sugestii de rețete delicioase numai bune de încercat la sărbători sau oricând în timpul anului:

  • Drob de miel
    Drob de miel - rețeta tradițională de Paști
  • Drob de peste
    Drob de pește cu smântână
  • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
    Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

drob de pui cu ciuperci si smantana

Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci - se taie perfect, rămâne suculent

Rețeta de drob de pui cu ciuperci, fraged și bine legat. Se taie perfect, rămâne suculent și este ideal pentru masa de Paște sau ca aperitiv.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
răcire: 4 hours hours
Timp total: 5 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava chec sau cozonac
tavă chec
robot philips
robot de bucătărie

Ingrediente
 

  • 500 g pipote și/sau inimi de pui
  • 500 g ficăței de pui
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 g smântână fermentată
  • 2 buc ceapă uscată
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă (3 în compoziție, unul deasupra)
  • 80 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin
  • 100 ml vin alb, sec sau demisec
  • 4 ouă fierte tari (sau câte vă încap pe lungimea tăvii)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți pipotele și inimile: curățați-le bine și fierbeți-le cu sare, foi de dafin și piper. Lăsați-le să se răcească.
    Pipote și inimi de pui fierte cu condimente pentru drob
  • Căliți ceapa, ficățeii și usturoiul: în unt și ulei, sotați ceapa, adăugați usturoiul și ficățeii. Când și-au schimbat culoarea, turnați vinul și lăsați să scadă. Lăsați la răcit.
    Ceapă, usturoi verde și ficăței de pui căliți în unt și vin alb
  • Gătiți ciupercile separat: tăiați-le mărunt și sotați-le în unt până nu mai au lichid. Lăsați-le la răcit.
    Ciuperci tocate și călite în unt, fără lichid
  • Tocați ingredientele și amestecați compoziția: dați prin robot pipotele, inimile și ficățeii. Amestecați cu ciupercile, smântâna, pătrunjelul, ouăle crude și condimentele.
    Compoziție de drob cu organe tocate, ciuperci, smântână și verdeață
  • Montați drobul în tavă: turnați jumătate din compoziție, adăugați ouăle fierte, apoi restul. Ungeți deasupra cu ou bătut și puneți câteva cubulețe de unt.
    Compoziția de drob așezată în tavă cu ouă fierte în mijloc
  • Coaceți și lăsați la răcit: coaceți la 180°C timp de 40 de minute, până e bine legat și ușor rumenit. Lăsați să se răcească complet în tavă pentru feliere frumoasă.
    Drob de pui cu ciuperci copt și rumenit, gata de răcire

Bine de știut:

  • Nu puneți ciupercile crude în amestecul pentru drob deoarece acestea conțin foarte multă apă pe care o vor elibera în tavă, în timpul coacerii și care va înmuia compoziția.
  • Drobul este un preparat care cere destul de multă grăsime iar cea mai gustoasă grăsime este - untul!
  • Atunci când călim ficățeii împreună cu ceapa, vom avea nevoie și de puțin lichid pentru ca aceștia să nu se lipească de tigaie. De ce să punem apă, când putem pune puțin vin alb care va lăsa în tigaie o aromă grozavă! Chiar dacă aveți copii, nu vă faceți griji, alcoolul se va evapora imediat.
  • Puneți suficientă verdeață în drob! Eu obișnuiesc să folosesc ceapă uscată, pentru că aduce un gust mai bun și mai dulce, dar compensez cu usturoi verde și cu o legătură mare de pătrunjel proaspăt.
  • Pipotele și inimile nu trebuie mărunțite prea tare, ci trebuie să rămână bucățele care să se vadă și să se simtă în drob în contrast cu ficățeii cremoși.
  • După coacere drobul va fi foarte fraged, de aceea trebuie lăsat să se răcească în tavă, abia apoi îl putem scoate în siguranță, întreg și frumos.
Nutrition Facts
Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci - se taie perfect, rămâne suculent
Amount per Serving
Calorii
270
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
470
mg
157
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
24
g
48
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
649 shares

Comentarii

  1. Ole a zis

    aprilie 13, 2023 at 10:00 am

    super reteta, o sa o fac si eu pentru Paste

    Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.