Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Bruschete italiene cu roșii și busuioc

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 23 aug. 2023 · Publicată: 7 iul. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
86 shares
Mergi la rețetă

Această rețetă de bruschete italiene cu roșii și busuioc este plină de prospețime! Amestecul dulce și suculent de roșii tocate se combină minunat cu aroma frunzelor de busuioc proaspăt! Este un aperitiv ușor de pregătit pentru o cină lejeră, dar este foarte potrivit și pentru o masă de sărbătoare.

3 felii de paine prajita cu rosii si busuic verde pe fundal de lemn

Bruschetele sunt un aperitiv italian ușor, făcut cu pâine prăjită, ulei de măsline, cubulețe de roșii și frunze proaspete de busuioc. Un aperitiv rapid pe care îl puteți face în doar 20 de minute!

Dacă și vouă vă plac aceste aperitive simple și rapide, atunci trebuie neapărat să încercați și alte două rețete deosebite de pe blog: cea de bruschete cu avocado și ciuperci rumenite și cea de bruschete cu pesto de leurdă și tofu.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru bruschete italiene cu roșii și busuioc
  • Preparare
  • Cum să prăjești pâinea mai ușor
  • Se pot face bruschetele dinainte?
  • Extra sfaturi pentru cele mai bune bruschete
  • Alte rețete italiene pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru bruschete italiene cu roșii și busuioc

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a face bruschete italiene cu roșii și busuioc:

roșii proaspete
felii de paine
pâine
ulei de masline
ulei de masline
busuioc in ghiveci
busuioc
  • roșii - alegeți întotdeauna roșii foarte proaspete și bine coapte. Soiul de roșii Roma este alegerea perfectă, fiind dulci, cu aciditate scăzută și nu foarte zemoase. La fel de bune sunt și roșiile cherry.
  • pâine - ideal ar fi să alegeți o pâine rustică italiană sau o baghetă franțuzească. Acestea vor oferi după prăjire o suprafață crocantă și un interior moale rezultând un excelent contrast de texturi. 
  • ulei de măsline - extravirgin, cu aromă intensă
  • busuioc - neapărat folosiți busuioc proaspăt. Aroma lui nu se compară cu nimic altceva!
  • opțional - usturoi, ceapă, oțet balsamic
  • sare de mare
  • piper negru - măcinat proaspăt

Pentru cantități exacte, vezi mai jos caseta cu rețeta completă.

Preparare

  1. Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
  2. Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
  3. Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
  4. Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
  5. Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
  6. Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
  7. Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
  8. Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.

Cum să prăjești pâinea mai ușor

În timp ce italienii își prăjesc pâinea folosind un grătar special sau chiar un grill, pentru mine, varianta cea mai ușoară, atunci când fac bruschete doar pentru mine și soțul meu, este să folosesc un prăjitor electric.

paine prajita
pâine prăjită în cuptor

Dacă am musafiri și trebuie să pregătesc un număr mare de bruschete care să fie gata în același timp, este mai simplu și mai eficient să prăjesc pâinea așezată felii într-o tavă, la cuptor.

Desigur, dacă nu doriți să încălziți bucătăria, atunci puteți prăjiți pâinea și pe grătarul în aer liber.

Se pot face bruschetele dinainte?

Bruschetele se mănâncă proaspete, imediat după ce punem roșiile pe feliile de pâine. Dacă stau mai mult timp, pâinea se înmoaie și bruschetele nu mai sunt la fel de crocante și de bune.

Pentru un eveniment la care aveți mai mulți invitați puteți proceda în felul următor:

  • prăjiți pâinea în cuptor cu o zi înainte și păstrați-o într-un recipient etanș ca să nu tragă umezeală. Eventual, o puteți încălzi ușor în cuptor înainte de servire.
  • pregătiți toppingul de roșii în dimineața evenimentului și păstrați-l la frigider
  • puneți roșiile pe feliile de pâine imediat înainte de a le duce la masă
  • o altă variantă ar fi să duceți la masă pâinea prăjită separat și toppingul separat și fiecare musafir să își compună propriile bruschete.
r bruschete cu rosii si frunze de busuioc

Extra sfaturi pentru cele mai bune bruschete

  • Nu tăiați feliile de pâine prea subțiri! Grosimea ideală pentru bruschete este de între 1,5 și 2 cm.
  • Indiferent de metoda aleasă, nu lăsați pâinea să se prăjească prea mult! În timp ce exteriorul trebuie să fie auriu și corcant, ne dorim ca mijlocul feliilor de pâine să rămână moale.
  • Unul dintre trucurile pentru a face feliile de pâine prăjită extrem de aromate este să le freci pe fiecare parte cu niște căței de usturoi tăiați în jumătate. Dacă faceți asta după prăjire, când pâinea este încă caldă, veți observa imediat că aroma sulfuroasă și înțepătoare a usturoiului se transferă în pâine. Este o modalitate simplă de a adăuga straturi de aromă în fiecare bruschetă.

Alte rețete italiene pe care să le încercați

Dacă și vouă vă place bucătăria italiană cu ingredientele ei simple și proaspete, iată încă câteva rețete pline de savoare:

  • reteta de supa italiana minestrone
    Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
  • Salata Caprese
    Salată Caprese, cu roșii, mozzarella și busuioc
  • paste negre cu creveți și usturoi (
    Paste negre cu creveți și usturoi
  • Focaccia cu masline Kalamata si busuioc
    Focaccia cu măsline Kalamata și busuioc uscat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

3 felii de paine prajita cu rosii si busuic verde pe fundal de lemn

Bruschete italiene cu roșii și busuioc

Cu această rețetă simplă de bruschete cu roșii și busuioc puteți pregăti rapid un aperitiv delicios pentru cină sau pentru o sărbătoare.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 18 felii de pâine
  • 500 g roșii proaspete, bine coapte (nu prea zemoase)
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 8-10 căței de usturoi
  • câteva crenguțe de busuioc proaspăt
  • sare de mare, piper măcinat proaspăt
  • opțional: ceapă, oțet balsamic, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați pâinea în felii groase de 1,5-2 cm.
  • Ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline extravirgin și presărați câteva cristale de sare. Acest lucru face suprafața mai crocantă și mai aromată.
  • Prăjiți feliile de pâine în cuptor sau pe grătar până când devin aurii. Dacă folosiți prăjitorul electric, ungeți feliile cu ulei după prăjire.
  • Frecați fiecare felie de pâine prăjită cu usturoi pe ambele părți.
  • Tăiați roșiile cubulețe și lăsați-le pentru 5 minute într-o sită pentru a scurge excesul de suc care ar umezi feliile de pâine.
  • Tăiați mărunt câteva frunze de busuioc.
  • Într-un castron amestecați roșiile cu sare, piper și busuioc. Dacă alegeți să folosiți ceapă tocată foarte mărunt sau ulei balsamic le adăugați tot acum. Lăsați amestecul la marinat, la temperatura camerei, cel puțin 5 minute, de preferat un sfert de oră.
  • Puneți pe fiecare felie de pâine prăjită 1-2 linguri din toppingul de roșii pregătit mai sus. Decorați cu frunze de busuioc și serviți imediat.
Nutrition Facts
Bruschete italiene cu roșii și busuioc
Amount per Serving
Calorii
395
% Daily Value*
Grăsimi
 
25
g
38
%
Carbohidrați
 
37
g
12
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
7
g
14
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
felie de paine prajita, cuburi de rosii si frunze de busuioc

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
86 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
  • Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase
    Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.