• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 8 ian. 2025 · Publicată: 22 oct. 2013 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
76 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Căutați o rețetă de post simplă și gustoasă? Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă! Sunt atât de ușor de făcut și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua cu voi la pachet!

tavă cu trigoane umplute cu ciuperci si presarate cu seminte de negrilica

Aceste trigoane cu ciuperci sunt una dintre gustările mele preferate și nu trebuie neapărat să fie perioadă de post ortodox ca să le fac! Sunt absolut delicioase, aurii, crocante, iar umplutura de ciuperci e atât de gustoasă!

Sunt numai bune de ronţăit împreună cu prietenii, într-o seară, la un pahar de bere şi de vorbă. Dacă aveţi un pachet de foi de plăcintă în congelator , totul devine foarte simplu. În plus e o rețetă ieftină și e gata cât ai clipi!

De fapt îmi plac atât de mult aceste plăcințele din foi subțiri, încât fac foarte des și trigoane umplute cu brânză, dar și trigoane cu mere sau cu dovleac.

farfurie cu placinta de post cu ciuperci
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete de post simple și bune
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a face o tavă mare de trigoane, pe săturate pentru toată familia. Iată ce ne trebuie:

ingrediente cu etichete pentru reteta de trigoane cu ciuperci
  • foi subțiri de plăcintă
  • ulei - pentru călit legumele și pentru uns foile
  • semințe - pentru presărat deasupra. Puteți folosi: negrilică, mac, susan, etc.
  • ciuperci - orice soi de ciuperci, de preferat proaspete, nu din conservă.
  • ceapă - poate fi ceapă verde sau uscată
  • morcov
  • usturoi
  • amidon alimentar - are rolul să absoarbă sucul lăsat de ciuperci în cuptor
  • condimente - sare, piper, nucșoară 
  • opțional, verdeață - mărar sau pătrunjel

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

E foarte simplu să faci trigoane de post cu ciuperci, iar prepararea lor nu durează mai mult de 45 de minute până să le scoți calde din cuptor.

legume calite in tigaie

Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.

ciuperci calite in tigaie

Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.

cum se impaturesc trigoanele

Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.

tavă cu trigoane umplute cu ciuperci si presarate cu seminte de negrilica

Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.

Ce puteți înlocui în rețetă

Este o rețetă simplă pe care o puteți adapta ușor ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți înlocui:

  • foi de plăcintă - puteți folosi și aluat de foietaj. Dacă nu țineți post, vă recomand rețeta mea de foietaj de casă cu unt.
  • ciuperci proaspete - le puteți înlocui cu ciuperci congelate sau din conservă.
  • amidon - îl puteți omite din rețetă sau îl puteți înlocui cu făină sau griș

tavă cu trigoane de post cu ciuperci

Cum se păstrează

Trigoanele cu ciuperci sunt minunate în ziua în care au fost făcute, mâncate ușor călduțe.

Dar se păstrează bine și rămân crocante timp de 2-3 zile dacă le păstrați la temperatura camerei. Dacă le băgați la frigider, foile de plăcintă se vor înmuia!

Alte rețete de post simple și bune

  • Musaca de post cu ciuperci
    Musaca de post cu ciuperci
  • Placinta de post cu spanac
    Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă
  • Icre de fasole
    Icre de fasole cu ceapă verde
  • Sarmale de post cu soia
    Sarmale de post cu soia și ciuperci în foi de varză acră

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

farfurie cu placinta de post cu ciuperci

Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post

Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi de plăcintă! Se fac ușor și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua la pachet!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 15 trigoane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 5 foi subțiri de plăcintă
  • 30 ml ulei (pentru uns foile)
  • 1 linguriță semințe de negrilică (sau mac, susan, etc.)

umplutura

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 40 ml ulei
  • 2 lingurițe amidon alimentar
  • sare, piper, nucșoară (după gust)
  • 1 linguriță mărar (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.
  • Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.
  • Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.
Nutrition Facts
Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post
Amount per Serving
Calorii
71
% Daily Value*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
76 shares

Comentarii

  1. Ana a zis

    octombrie 21, 2022 at 12:55 pm

    5 stars
    Retete deosebite. Am mai invatat ceva.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 21, 2022 at 1:28 pm

      Ce coincidență! Chiar azi am filmat această rețetă ca să o am și în variantă video pe canalul de YouTube.
      Mă bucur că v-au plăcut trigoanele. Mulțumesc frumos pentru comentarii. Numai bine! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.