• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 8 ian. 2025 · Publicată: 22 oct. 2013 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
76 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 5 minute

Căutați o rețetă de post simplă și gustoasă? Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă! Sunt atât de ușor de făcut și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua cu voi la pachet!

tavă cu trigoane umplute cu ciuperci si presarate cu seminte de negrilica

Aceste trigoane cu ciuperci sunt una dintre gustările mele preferate și nu trebuie neapărat să fie perioadă de post ortodox ca să le fac! Sunt absolut delicioase, aurii, crocante, iar umplutura de ciuperci e atât de gustoasă!

Sunt numai bune de ronţăit împreună cu prietenii, într-o seară, la un pahar de bere şi de vorbă. Dacă aveţi un pachet de foi de plăcintă în congelator , totul devine foarte simplu. În plus e o rețetă ieftină și e gata cât ai clipi!

De fapt îmi plac atât de mult aceste plăcințele din foi subțiri, încât fac foarte des și trigoane umplute cu brânză, dar și trigoane cu mere sau cu dovleac.

farfurie cu placinta de post cu ciuperci
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Alte rețete de post simple și bune
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a face o tavă mare de trigoane, pe săturate pentru toată familia. Iată ce ne trebuie:

ingrediente cu etichete pentru reteta de trigoane cu ciuperci
  • foi subțiri de plăcintă
  • ulei - pentru călit legumele și pentru uns foile
  • semințe - pentru presărat deasupra. Puteți folosi: negrilică, mac, susan, etc.
  • ciuperci - orice soi de ciuperci, de preferat proaspete, nu din conservă.
  • ceapă - poate fi ceapă verde sau uscată
  • morcov
  • usturoi
  • amidon alimentar - are rolul să absoarbă sucul lăsat de ciuperci în cuptor
  • condimente - sare, piper, nucșoară 
  • opțional, verdeață - mărar sau pătrunjel

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

E foarte simplu să faci trigoane de post cu ciuperci, iar prepararea lor nu durează mai mult de 45 de minute până să le scoți calde din cuptor.

legume calite in tigaie

Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.

ciuperci calite in tigaie

Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.

cum se impaturesc trigoanele

Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.

tavă cu trigoane umplute cu ciuperci si presarate cu seminte de negrilica

Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.

Ce puteți înlocui în rețetă

Este o rețetă simplă pe care o puteți adapta ușor ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți înlocui:

  • foi de plăcintă - puteți folosi și aluat de foietaj. Dacă nu țineți post, vă recomand rețeta mea de foietaj de casă cu unt.
  • ciuperci proaspete - le puteți înlocui cu ciuperci congelate sau din conservă.
  • amidon - îl puteți omite din rețetă sau îl puteți înlocui cu făină sau griș

tavă cu trigoane de post cu ciuperci

Cum se păstrează

Trigoanele cu ciuperci sunt minunate în ziua în care au fost făcute, mâncate ușor călduțe.

Dar se păstrează bine și rămân crocante timp de 2-3 zile dacă le păstrați la temperatura camerei. Dacă le băgați la frigider, foile de plăcintă se vor înmuia!

Alte rețete de post simple și bune

  • Musaca de post cu ciuperci
    Musaca de post cu ciuperci
  • Placinta de post cu spanac
    Plăcintă de post cu spanac și orez - rețetă simplă și gustoasă
  • Icre de fasole
    Icre de fasole cu ceapă verde
  • Sarmale de post cu soia
    Sarmale de post cu soia și ciuperci în foi de varză acră

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

farfurie cu placinta de post cu ciuperci

Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post

Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi de plăcintă! Se fac ușor și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua la pachet!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 15 trigoane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 5 foi subțiri de plăcintă
  • 30 ml ulei (pentru uns foile)
  • 1 linguriță semințe de negrilică (sau mac, susan, etc.)

umplutura

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 40 ml ulei
  • 2 lingurițe amidon alimentar
  • sare, piper, nucșoară (după gust)
  • 1 linguriță mărar (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.
  • Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.
  • Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.
Nutrition Facts
Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post
Amount per Serving
Calorii
71
% Daily Value*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
76 shares

Comentarii

  1. Ana a zis

    octombrie 21, 2022 at 12:55 pm

    5 stars
    Retete deosebite. Am mai invatat ceva.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 21, 2022 at 1:28 pm

      Ce coincidență! Chiar azi am filmat această rețetă ca să o am și în variantă video pe canalul de YouTube.
      Mă bucur că v-au plăcut trigoanele. Mulțumesc frumos pentru comentarii. Numai bine! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.