Timp estimat pentru citit: 5 minute
Căutați o rețetă de post simplă și gustoasă? Încercați aceste trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă! Sunt atât de ușor de făcut și se pot mânca la micul dejun, la gustare sau le puteți lua cu voi la pachet!
Aceste trigoane cu ciuperci sunt una dintre gustările mele preferate și nu trebuie neapărat să fie perioadă de post ortodox ca să le fac! Sunt absolut delicioase, aurii, crocante, iar umplutura de ciuperci e atât de gustoasă!
Sunt numai bune de ronţăit împreună cu prietenii, într-o seară, la un pahar de bere şi de vorbă. Dacă aveţi un pachet de foi de plăcintă în congelator, totul devine foarte simplu. În plus e o rețetă ieftină și e gata cât ai clipi!
De fapt îmi plac atât de mult aceste plăcințele din foi subțiri, încât fac foarte des și trigoane umplute cu brânză, dar și trigoane cu mere sau cu dovleac.
Mergi direct la:
Ingrediente
Avem nevoie de doar câteva ingrediente simple pentru a face o tavă mare de trigoane, pe săturate pentru toată familia. Iată ce ne trebuie:
- foi subțiri de plăcintă
- ulei - pentru călit legumele și pentru uns foile
- semințe - pentru presărat deasupra. Puteți folosi: negrilică, mac, susan, etc.
- ciuperci - orice soi de ciuperci, de preferat proaspete, nu din conservă.
- ceapă - poate fi ceapă verde sau uscată
- morcov
- usturoi
- amidon alimentar - are rolul să absoarbă sucul lăsat de ciuperci în cuptor
- condimente - sare, piper, nucșoară
- opțional, verdeață - mărar sau pătrunjel
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
E foarte simplu să faci trigoane de post cu ciuperci, iar prepararea lor nu durează mai mult de 45 de minute până să le scoți calde din cuptor.
Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.
Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.
Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.
Ce puteți înlocui în rețetă
Este o rețetă simplă pe care o puteți adapta ușor ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți înlocui:
- foi de plăcintă - puteți folosi și aluat de foietaj. Dacă nu țineți post, vă recomand rețeta mea de foietaj de casă cu unt.
- ciuperci proaspete - le puteți înlocui cu ciuperci congelate sau din conservă.
- amidon - îl puteți omite din rețetă sau îl puteți înlocui cu făină sau griș
Cum se păstrează
Trigoanele cu ciuperci sunt minunate în ziua în care au fost făcute, mâncate ușor călduțe.
Dar se păstrează bine și rămân crocante timp de 2-3 zile dacă le păstrați la temperatura camerei. Dacă le băgați la frigider, foile de plăcintă se vor înmuia!
Alte rețete de post simple și bune
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post
Rețeta Video
Ingrediente
- 5 foi subțiri de plăcintă
- 30 ml ulei (pentru uns foile)
- 1 linguriță semințe de negrilică (sau mac, susan, etc.)
umplutura
- 500 g ciuperci proaspete
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 40 ml ulei
- 2 lingurițe amidon alimentar
- sare, piper, nucșoară (după gust)
- 1 linguriță mărar (opțional)
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 20 ml de ulei să se încingă într-o tigaie și căliți ceapa tocată cubulețe, usturoiul mărunțit și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
- Tăiați ciupercile cubulețe și căliți-le pentru 10 minute în 20 ml de ulei până când se înmoaie și sucul lăsat se evaporă. Amestecați ciupercile cu legumele călite mai sus, adăugați condimentele și amidonul.
- Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei și o tăiați pe lungime în 3 fâșii egale. Pe capătul fiecărei fâşii puneți câte o lingură din umplutura de ciuperci, apoi le rotiți pe fiecare latură și el împăturiți sub formă de triunghi.
- Puneți trigoanele în tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt și le coaceți la 200 de grade pentru 20-25 de minute sau până când devin crocante și sunt rumenite frumos.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ana a zis
Retete deosebite. Am mai invatat ceva.
Iuliana Sbîrnea a zis
Ce coincidență! Chiar azi am filmat această rețetă ca să o am și în variantă video pe canalul de YouTube.
Mă bucur că v-au plăcut trigoanele. Mulțumesc frumos pentru comentarii. Numai bine! 🙂