Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Căpşuni cu frişcă

Publicat la 8 noiembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

16 shares
Mergi la rețetă

O cupă de căpşuni cu frişcă va fi un desert extrem de apreciat într-o zi călduroasă de vară și un desert-surpriză dacă sezonul căpşunilor a trecut, pentru că se poate pregăti la fel de bine şi cu căpşuni congelate.

capsuni cu frisca

Ei bine, aceasta aproape că nu este o reţetă, ci doar o idee delicioasă care ne poate scoate din impas chiar şi la mesele festive de sărbători. 

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
  • Alte rețete delicioase cu căpșuni
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Aveți nevoie de foarte puține ingrediente pentru rețeta de căpșuni și frișcă:

  1. căpșuni - proaspete sau congelate
  2. smântână pentru frișcă - cu min. 32% grăsime
  3. vanilie - pentru aromatizat frișca
  4. opțional - o lingură de zahăr care să potențeze aroma căpșunilor
  5. pentru decor - frunze proaspete de mentă, busuioc sau rozmarin
 capsuni_taiem capsunile

Mod de preparare

  • Pentru 2 porţii avem nevoie de câteva căpșuni, să zicem vreo 14-20, depinde cât de mari sunt, şi de 200 ml de smântână pentru frişcă.
  • Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
  • Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
  • Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat.
  • Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
capsuni cu frisca

Alte rețete delicioase cu căpșuni

Dacă și voi iubiți deserturile cu căpșuni, vă las mai jos câteva rețete ușoare, de vară pe care sigur veți dori să le încercați.

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Prajitura pufoasa cu capsuni
    Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
  • Eton mess
    Eton Mess - desert la pahar cu căpșuni, frișcă și bezele

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

capsuni cu frisca

Căpşuni cu frişcă

O cupă de căpşuni cu frişcă va fi un desert extrem de apreciat într-o zi călduroasă de vară, dar se poate pregăti şi cu căpşuni congelate.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 14 minutes minutes
Timp total: 14 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Ingrediente
 

  • 14-20 căpșuni
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 1 lingură zahăr pudră
  • ½ linguriță pastă/extract de vanilie
  • 1 lingură zahăr tos
  • frunze de mentă, rozmarin sau busuioc

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
  • Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
  • Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat.
  • Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
Valori nutriționale
Căpşuni cu frişcă
Valori per porție
Calorii
514
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
114
mg
38
%
Carbohidrați
 
46
g
15
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
41
g
46
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
1500
IU
30
%
Calciu
 
95
mg
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
 

Poftă bună la căpşuni cu frişcă!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • Victoria Sponge Cake
    Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
16 shares

Comentarii

  1. andreea100 a zis

    ianuarie 09, 2016 at 12:10 am

    Arata superb! Iti lasa gura apa!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 09, 2016 at 9:10 am

      🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x