Reţeta de bastonaşe bicolore este la fel de simplă şi de rapidă ca şi celelalte reţete de fursecuri pregătite pentru copilaşii de la biserică. Am mai făcut cu aceeaşi ocazie: fusecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată, pe care le-am decupat în formă de inimioară, delicioasele semilune cu unt şi vanilie cu un colţ înmuiat în ciocolată şi nu în ultimul rând prăjiturelele cu bomboane colorate care s-au dovedit a fi preferatele copiilor şi pe care eu le-am numit cele mai bune fursecuri pentru Moş Crăciun 🙂
Mod de preparare fursecuri bastonaşe bicolore
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 150 g de unt moale cu 80% grăsime
- 300 g făină
- 10 g de cacao
- 2 ouă
- 100 g de zahăr pudră
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă de extract de vanilie
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Mixăm untul împreună cu zahărul şi un praf de sare până obţinem o cremă.
- Adăugăm ouăle pe rând amestecând să se încorporeze fiecare, apoi turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm.
- Împărţim aluatul obtinut în două părţi egale. Într-una dintre părţi adăugăm extractul de vanilie şi amestecăm să se distribuie uniform în masa de aluat.
- În cealaltă jumătate de aluat punem pudra de cacao cernută şi coaja rasă de portocală. Omogenizăm.
- Învelim cele două aluaturi obţinute în folie alimentară şi le lăsăm frigider cel puţin o oră.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade şi tapetăm două tăvi cu hârtie de copt.
- Scoatem aluaturile din frigider şi rupem din ambele bucăţele egale din care formăm suluri subţiri. Vom obţine un sul alb şi unul colorat. Le răsucim ca pe o sfoară, le tăiem bucăţi potrivite ca lungime şi le dăm formă de bastonaşe.
- Aşezăm fursecurile formate în tavă la distanţă de cel puţin 1 cm unul de altul pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
- Coacem bastonaşele bicolore timp de 10-12 minute, nu mai mult. Le lăsăm să se răcorească puţin în tavă înainte de a le transfera pe farfurie pentru că sunt foarte fragede şi riscăm să le rupem dacă încercăm să le manevrăm cât sunt încă calde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
O idee drăguţă ar fi să agăţaţi câteva bastonaşe bicolore de crenguţele bradului. Tare mi-ar plăcea să văd un brad decorat în acest fel 🙂
Sărbători cu veselie vă doresc!
Claudia a zis
Craciun fericit, Iuliana! 🙂
Iuliana a zis
Multumesc. Craciun fericit si tie! 🙂