Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Crochete de cartofi cu cașcaval la cuptor – Rețetă simplă și delicioasă

Publicat la 30 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

446 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 6 minute

Cine poate rezista unor crochete de cartofi cu cașcaval, rumenite frumos la cuptor? Sunt perfecte pentru o gustare rapidă, un aperitiv festiv sau chiar pentru un prânz ușor. Simple sau umplute cu surprize, precum cașcaval topit sau cârnăciori, aceste crochete vă vor cuceri imediat!

Crochete de cartofi cu caşcaval  servite cu bere rece

Dacă vreți o gustare simplă, dar plină de savoare, crochetele de cartofi cu cașcaval la cuptor sunt alegerea perfectă! Aceste mici bunătăți sunt crocante la exterior, moi și cremoase în interior și se prepară rapid, fără să necesite prăjire în ulei. Le puteți personaliza după dorință ascunzând în interior mici cuburi de cașcaval, cârnăciori sau chiar bucățele de legume pentru o variantă vegetariană. Se fac foarte ușor și sunt ideale pentru o seară cu prietenii sau ca aperitiv festiv pe masa de Crăciun , de exemplu.

Dacă sunteți amatori de aperitive delicioase pregătite acasă, încercați și sărăţelele mele rapide cu telemea şi smântână, sau rețeta mea ușoară de covrigei cu mac.

Crochete de cartofi cu caşcaval așezate în tavă peste hârtie de copt și gătite la cuptor
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru 20-25 de crochete de cartofi cu cașcaval
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru 20-25 de crochete de cartofi cu cașcaval

  • 350-400 g cartofi fierți – adică 3-4 cartofi medii, fierți și zdrobiți ca pentru piure.
  • 100 g cașcaval ras – pentru un gust intens, folosiți un cașcaval maturat.
  • 50 g brânză de vaci grasă – adaugă cremozitate aluatului.
  • 2 ouă – leagă compoziția și ajută la modelare.
  • 100-120 g făină – ajustați cantitatea în funcție de consistența cartofilor.
  • ½ linguriță de nucșoară măcinată – pentru o aromă subtilă.
  • ½ linguriță de semințe de chimen – presărate deasupra pentru un plus de savoare.
  • un vârf de linguriță de turmeric – oferă o culoare aurie naturală.
  • sare și piper – după gust.
  • 1-2 cârnăciori afumați sau cuburi de cașcaval – pentru umplutură (opțional).
  • 1 ou bătut – pentru uns crochetele.
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce sau iute – amestecată cu oul pentru o nuanță frumoasă.
cartofi fierți și zdrobiți pentru aluatul de crochete de cartofi cu cașcaval la cuptor
cartofi fierți și zdrobiți pentru aluatul de crochete la cuptor

Mod de preparare

Preparare la cuptor:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Pregătiți cartofii: Zdrobiți cartofii fierți cu o furculiță sau un zdrobitor până obțineți o pastă fină.
  3. Amestecați aluatul: Combinați cartofii zdrobiți cu cașcavalul ras, brânza de vaci, oul, făina, nucșoara, turmericul, sare și piper. Veți obține un aluat ușor lipicios.
  4. Modelați crochetele: Cu mâinile umezite, formați biluțe și, dacă doriți, umpleți-le cu câte un cubuleț de cașcaval sau cârnăcior.
  5. Așezați în tavă: Puneți crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le cu ou bătut și presărați semințe de chimen și boia.
  6. Coaceți: Lăsați la cuptor 20 de minute sau până devin aurii.

Opțional - prepararea crochetelor din cartofi la air fryer:

  1. Urmați aceiași pași de preparare a aluatului și modelare a crochetelor.
  2. Gătiți în air fryer: Așezați crochetele în coșul aparatului (lăsând puțin spațiu între ele) și gătiți 15 minute la 180°C, întorcându-le la jumătatea timpului pentru o rumenire uniformă.

Cum se servesc crochetele de cartofi cu caşcaval

Crochetele din cartofi fierți sunt delicioase atât calde, cât și reci, alături de un sos de iaurt cu usturoi, ketchup de casă sau chiar o salată verde. Crochetele rumenite și crocante, merg de minune cu o bere rece sau un vin alb demisec. Pentru copii puteți pregăti o limonadă sau o oranjadă alături.

Cum se păstrează

Păstrați aceste crochete de cartofi cu cașcaval, astfel:

  • La frigider: într-un recipient etanș, până la 3 zile.
  • Congelare: Modelați crochetele crude, congelați-le pe o tavă, apoi mutați-le într-o pungă sigilată și păstrați-le până la 3 luni. Când vreți să le gătiți, nu e nevoie sa le decongelați. Așezați-le direct în tavă și dați-le la cuptor.
  • Reîncălzire: În cuptor sau air fryer la 180°C, timp de 5-7 minute.
Crochete de cartofi cu cașcaval umplute cu cârnăciori și pregătite la cuptor

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei

  1. Alegeți cartofi făinoși, albi, cu conținut mare de amidon, cum sunt cei pentru piure.
  2. Umeziți-vă mâinile când modelați crochetele din cartofi fierți, pentru a evita lipirea aluatului.
  3. Adăugați făina treptat pentru a nu obține un aluat prea dens.
  4. Experimentați și cu alte umpluturi: cu ciuperci sotate sau cuburi de brânză cu aromă intensă (de exemplu gorgonzona , gouda, cheddar) pentru arome diferite.
  5. Dacă le gătiți la air fryer, nu supraîncărcați cuva, pentru a se putea rumeni uniform.

Întrebări frecvente

Pot folosi cartofi rămași de la piure?

Da, dar asigurați-vă că nu sunt deja prea sărați sau cu unt adăugat.

Pot prăji crochetele de cartofi cu cașcaval în ulei?

Sigur, dar gustul și textura vor fi diferite. Recomand coacerea pentru o variantă mai sănătoasă.

Pot să fac crochete de cartofi fierți fără brânză?

Da, dar adăugați puțin mai multă făină pentru a compensa textura.

Cum știu că sunt gata crochetele la cuptor?

Crochetele vor avea o crustă aurie și o textură fermă

Rețete asemănătoare

Ți-a plăcut rețeta mea de crochete de cartofi cu cașcaval și vrei să încerci și altele asemănătoare? Iată ce bunătăți mai găsești pe blog:

  • saratele cu parmezan asezate in tava
    Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
  • Grisine cu ulei de măsline și griș
    Grisine cu ulei de măsline și griș
  • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    Pogăcele cu cașcaval la cuptor - rețetă ușoară pentru un aperitiv delicios
  • sărățele sau saleuri cu chimen din aluat cu unt și brânză de vaci
    Sărățele cu brânză de vaci și chimen – Rețetă ușoară de saleuri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

Crochete de cartofi cu cașcaval la cuptor – o gustare simplă, crocantă și aromată. Rețetă ușor de preparat, ideală pentru orice ocazie. Află cum!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 20 -25 buc.
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 350 - 400 g cartofi fierţi (3-4 cartofi de mărime medie)
  • 100 g caşcaval ras
  • 50 g brânză de vaci grasă
  • 2 ouă
  • 100-120 g făină
  • ½ linguriţă de nucşoară măcinată
  • ½ linguriţă de seminţe de chimen
  • un vârf de linguriţă de turmeric - pentru culoare
  • sare şi piper după gust
  • 1-2 cârnăciori afumaţi sau cuburi de caşcaval - opţional

pentru uns deasupra

  • 1 ou bătut
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute (sau dulce)
  • 1 linguriţă de seminţe de chimen

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Zdrobiţi cartofii fierţi aşa cum faceţi de obicei pentru piureul de cartofi.
  • Amestecaţi cartofii cu restul ingredientelor. Veţi obţine un aluat moale, uşor lipicios.
  • În funcţie de tipul de cartofi folosiţi, e posibil să aveţi nevoie de ceva mai multă făină.
  • Taiaţi cârnăciorii în bucăţele mici de aproximativ 1 cm.
  • Cu palmele uşor umezite, formaţi biluţe din aluat în mijlocul cărora "ascundeţi" câte o bucăţică de cârnat sau un cubuleţ de caşcaval.
  • Pe măsură ce le modelaţi, aşezaţi crochetele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Ungeţi crochetele cu ou bătut în care aţi adăugat puţină boia de ardei, apoi presăraţi-le cu seminţe de chimen.
  • Daţi tava la cuptor pentru 20 de minute.
  • Sunt bune şi calde, dar si reci, alături de un pahar de bere sau de vin.
Valori nutriționale
Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
Valori per porție
Calorii
65
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
33
mg
11
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
0.3
g
0
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
91
IU
2
%
Calciu
 
45
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Poftă bună la crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
446 shares

Comentarii

  1. violeta a zis

    februarie 03, 2017 at 4:04 pm

    Merci mult.Am sa le fac si eu.Arata foarte bine.

    Răspunde
  2. violeta a zis

    februarie 03, 2017 at 2:27 pm

    Iuliana, poate-mi spui ce cuptor ai?pe gaz sau electric.Produsul finit este diferit fct de aragaz ,grade, nivel tava etc.Cu stima,Violeta
    Nu mai fac nici o reteta unde este specificat cuptor electric.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 03, 2017 at 2:33 pm

      Cuptor pe gaz, tava la mijlocul cuptorului.

      Răspunde
  3. lontzika a zis

    ianuarie 30, 2017 at 9:44 pm

    Buna seara, draga Iuliana !
    Deacord si cu morala, dar si cu crochetele.
    Am incercat sa trag cu mausul Galaţiul mai aproape de mine.
    N-am reusit.
    Aceste crochete sunt super minunate, am sa le fac si eu zilele astea. Ador si eu semintele de chimen si le pun in oooorice, fac si supe chioare numai cu chimen si ceai cu chimen si lamaie, dar aceste minuni coapte, pe care le propui tu sunt chiar facute pentru a fi aromate cu chimen.
    Imagineaza-ti, ca la mine in familie se facea bere de casa (hamei, cafea malţ, porumb si zahar), mama ce buna ar fi fost acuma cu niste crochete caldute mmmmm.

    Minunate crochetele, minunata Iuliana , care le face.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 02, 2017 at 2:29 pm

      Multumesc, Luminita draga! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x