Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Bulion de roşii cu ardei kapia

Publicat la 6 septembrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1349 shares
Mergi la rețetă

După cum v-am povestit, săptămâna trecută am făcut suc de roşii rapid, 100% natural (vezi aici reţeta) . La cât de usor a fost de făcut şi mai ales la cât bun a ieşit, mi-am zis că în niciun caz nu ne va ajunge până spre vara viitoare, aşa că ar fi cazul să suplimentez stocurile din cămară.

Bulion de roşii cu ardei kapia

Mod de preparare bulion de roşii cu ardei kapia

Pentru diversitate, de data asta am făcut bulion de roşii cu ardei kapia. Un fel de 2 în 1, la fel de uşor de făcut ca şi sucul de roşii dar mai "scăzut" cum zic gospodinele şi cu un gust mai bogat, dat de ardeii graşi pe care i-am adăugat în reţetă.

Modul de preparare este aproape identic. Ca să nu arunc nimic din roşii, am preferat să le pasez foarte bine la blender. Tot acolo am dat drumul şi ardeilor tăiaţi cubuleţe potrivite. Amestecul obţinut l-am lăsat la fiert până când am fost eu mulţumită de consistenţa bulionului.

Bulion de roşii cu ardei kapia

Am vrut un bulion mai scăzut decât sucul de roşii, dar în niciun caz gros "de întins pe pâine" cum e cel cumpărat! Vă spun doar orientativ că eu am avut 5 kg de roşii prunişoare, (roşii Roma, aceasta este denumirea soiului) la care am pus 4 ardei kapia mari. Amestecul l-am fiert timp de 80 de minute (de când a început să clocotească) şi am obţinut 3,2 litri de bulion. Nu le-am fotografiat pe toate, pentru că nici n-ar fi încăput în poze 🙂 După ce l-am turnat în sticle, le-am sterilizat prin fierbere la bain marie înca 20 de minute.

Multe cititoare mi-au spus legat de sucul de roşii că nu mai este nevoie de această sterilizare suplimentară a bulionului după ce a fost pus în sticle. Că este suficient să fie lăsat la dunst, adică să se răcească lent, acoperit cu pături până a doua zi. Probabil că aşa este. Cum eu însă locuiesc la bloc, iar cămara mea nu este foarte răcoroasă, am preferat să nu risc şi l-am sterilizat aşa cum am făcut şi în ceilalţi ani. Voi procedaţi cum doriţi, în funcţie de condiţiile de depozitare pe care le aveţi şi de experianţa din anii precedenţi.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bulion de roşii cu ardei kapia

Bulion de roşii cu ardei kapia

5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 20 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 3 .2 litri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 5 kg de roşii cărnoase (eu am folosit roşii prunişoare, sau roşii Roma)
  • 4 ardei kapia mari
  • 4 linguriţe de sare neiodată
  • 2 linguriţe de zahăr

Instrucțiuni de preparare
 

  • Roşiile spalate şi curăţate de părţile necomestibile, se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Dacă aveţi o maşină de tocat cu dispozitiv special de pasat şi îndepărtat seminţele, o puteţi folosi.
  • La fel procedaţi şi cu ardeii kapia.
  • Puneţi sucul de roşii la fiert împreună cu pasta de ardei obţinută. Adăugaţi de la început 4 linguriţe de sare neiodată şi 2 linguriţe de zahăr.
  • Lăsaţi sucul la fiert mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie bulionul. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un bulion mai gros şi mai concentrat. Eu l-am fiert 80 de minute (de când a dat primul clocot).
  • Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Sterilizarea se face băgându-le pentru 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade.
  • După sterilizare, aşezaţi sticlele (sau borcanele) pe un suport metalic (de exemplu o tavă) care să preia diferenţa de temperatură şi umpleţi-le pe rând cu bulionul fierbinte. Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul acestora. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.
  • Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul.
  • Fierbeţi sticlele cu bulion, apoi lăsaţi-le să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi în cămară.
  • Dacă aţi respectat toţi paşii de sterilizare a borcanelor şi de fierbere, sucul obţinut va rezista perfect chiar şi mai mult de un an de zile.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

IMPORTANT:

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă puteți abona chiar acum pentru a nu pierde rețetele sau materialele utile difuzate pe canal! Click aici pentru abonare!

Bulion de roşii cu ardei kapia

Vă doresc spor la preparat bulion de roşii cu ardei kapia!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
1349 shares

Comentarii

  1. Ivanescu Brindusa a zis

    iulie 25, 2019 at 2:50 pm

    As dori sa incerc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 25, 2019 at 3:29 pm

      Va sugerez sa faceti mai intai o cantitate mica si sa testati sa vedeti cum va place. Daca e pe gustul dumneavoastra, faceti apoi o cantitate mai mare.

      Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    septembrie 09, 2017 at 11:49 am

    Si pe asta as vrea sa il fac. Din aceleasi considerente pe care le-am spus mai inainte. Nu prea stiu cand, saptamana viitoare merg la nunta. Asta este deja programata... Te pup, harnicuta mea!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 09, 2017 at 12:31 pm

      Lasa ca o sa vina si vremea sa ai mai mult timp liber si eu tot aici voi fi, ca si reteta sucului de rosii :)))) Pup! Distractie placuta la nunta!

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x