Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Publicat la 9 aprilie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

938 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de chec cu unt de arahide și merișoare confiate. Un desert de post cu o textură umedă și ciocolatoasă care va fi pe gustul tuturor.

Acest chec cu unt de arahide și merișoare confiate a fost pentru mine o mare provocare. Asta deoarece nu mai folosisem niciodată unt de arahide într-un aluat. Nici pudră de karob (sau pudră de roșcove, care e același lucru) nu mai folosisem niciodată, iar băutura de orez de la Sanovita, îmi plăcea, dar o asociam doar cu cerealele de la micul dejun.

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Dar nu știu cum s-a făcut, că într-o zi m-am văzut cu toate bunătățile astea pe blatul din bucătărie și, perioadă de post fiind, m-a dus gândul imediat la un chec de post, cu miez umed, aromat, delicios și pliiiin, plin de merișoare confiate.

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Checurile de post sunt un fel de specialitatea casei la noi. Am câteva rețete deosebite pe blog. Toate-s delicioase și cu ele știu mereu că merg la sigur, indiferent de ocazie. Vi le las mai jos:

  • chec cu nucă de cocos și semințe de mac
  • chec cu gutui și stafide
  • chec cu banane și migdale
  • chec ciocolatos cu trandafiri

Nici nu zici că nu au ouă și unt în compoziție, atât sunt de fine și de bune checurile mele de post! Îmi lipsea din palmares un chec de post cu unt de arahide și după ce l-am încercat pe cel despre care vă scriu astăzi, chiar mă bucur că am descoperit combinația aceasta 🙂

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Despre untul de arahide, numai de bine. Știți și voi că e delicios și creează dependentă. De fapt e ca berea: la prima înghițitură parcă ai strâmba puțin din nas, dar nu te poți abține să nu mai iei încă o linguriță și încă una și…

Pudra de roșcove sau karob, a fost o descoperire interesantă. O aromă plăcută și o culoare la fel. Eu una nu am motive să înlocuiesc în rețete pudra de cacao cu cea de roșcove, dar este o opțiune bună pentru cine are. Motive sau copii mici 🙂

O să vă placă checul ăsta, mai ales că e foarte versatil: dacă nu vreți/aveți karob, puneți cacao, dacă nu aveți merișoare confiate (cum, nu aveți merișoare???) puneți stafide, dacă nu aveți fulgi de migdale, puneți de cocos sau nu puneți nimic. Cumva, untul de arahide salvează orice situație, aveți încredere în el! 😉

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

Rețeta de chec cu unt de arahide și merișoare confiate. Un desert de post cu o textură umedă și ciocolatoasă care va fi pe gustul tuturor.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 1 chec
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tava chec sau cozonac
tavă chec
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 80 g unt de arahide
  • 1 banană bine coaptă
  • 250 g făină 000
  • 40 g pudră de roșcove (karob) (sau cacao)
  • 50 g merișoare confiate (sau stafide)
  • 150 g zahăr
  • 8 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu alimentar
  • ½ linguriță pudră de vanilie Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de oțet
  • 200 ml băutură de orez (sau un alt lapte vegetal)
  • 50 ml ulei

pentru decor

  • 1-2 linguri fulgi de migdale

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
  • Puneți într-un bol ingredientele uscate (mai puțin fulgii de migdale pe care îi vom pune deasupra) și le amestecați.
  • Turnați ingredientele lichide, peste cele uscate.
  • Mixaţi la robot sau un mixer de mână ca să se dizolve zahărul şi să introduceţi un pic de aer în compoziţie.
  • Turnați compoziția în forma de chec, nivelați și presărați deasupra fulgii de migdale.
  • Dați checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsați checul să se răcească timp de 10 minute în formă, apoi îl scoateți pe un grătar ajutându-vă de hârtia de copt.
  • Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte să îl feliați.
Valori nutriționale
Chec cu unt de arahide și merișoare confiate
Valori per porție
Calorii
2798
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
96
g
148
%
Carbohidrați
 
466
g
155
%
Fibre
 
32
g
133
%
Zahăr
 
225
g
250
%
Proteine
 
49
g
98
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chec cu unt de arahide și merișoare confiate

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
938 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x