Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

Publicat la 20 iunie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

702 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră, rețeta pas cu pas. O prăjitură simplă, dar delicioasă. Are blat pufos cu unt și aromă de vanilie și umplutură de ciocolată neagră și cireșe.

Prajitura cu cirese - felie

Ce faci când nu poți alege între cireșe și ciocolată? Cea mai bună soluție este să le pui pe amândouă în prăjitură, nu-i așa? 🙂

Cam asta am făcut eu astăzi: o prăjitură cu cireșe și bucăți de ciocolată care s-au topit delicios la copt. Am presărat deasupra și câțiva fulgi de migdale care au devenit crocanți și s-au rumenit apetisant.

Prajitura cu cirese si ciocolata

Avem așadar, o prăjitură plină de arome și de texturi, foarte arătoasă, dar și foarte ușor de făcut pentru că practic e doar un chec mai dichisit și nimic mai mult.

Cred că puteți face prăjitura asta și cu alte fructe de sezon, de exemplu cu căpșuni, vișine sau caise. Cu siguranță va fi la fel de bună și de arătoasă.

  • Prajitura cu cirese si ciocolata
  • Prajitura cu cirese si ciocolata

Vă mai recomand să încercați și prăjitura răsturnată cu cireșe. Fie că alegeți să o decorați cu câteva moțuri de frișcă sau nu, sunt convinsă că o veți iubi 🙂

Prăjitură răsturnată cu cireșe

Am o rețetă asemănătoare de prăjitură răsturnată cu caise, foarte pufoasă și fină și aceasta.

Prăjitură răsturnată cu caise

Mod de preparare prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

Prajitura - sectiune

După cum vedeți mai jos, e o prăjitură cu puține ingrediente, simple, pe care în general le avem deja în casă.

Recomandarea mea este să folosiți pentru ea ingrediente naturale și de calitate. Ar fi păcat ca o astfel de prăjitură să capete arome chimice puternice cum sunt unele esențe ieftine din magazine sau să folosiți o ciocolată ieftină, cu puțină cacao și care conține ulei de palmier și alte porcării. Citiți etichetele și alegeți ingrediente de calitate.

  • Prajitura cu cirese si ciocolata
  • Prajitura cu cirese si ciocolata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura cu cirese si ciocolata

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt topit și răcit
  • 170 g făină tip 000 ((150 g în aluat, plus 20 g pentru pudrat cireșele))
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 g cireșe cântărite fără sâmburi
  • 30 g fulgi de migdale
  • 130 g ciocolată neagră tăiată cuburi ( (100 g în interior și 30 g pentru decor))
  • 1 linguriță de ulei cu gust neutru (floarea soarelui)
  • câteva cireșe frumoase, cu codiță pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
  • Mixați ouăle cu zahărul, zahărul Bourbon și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
  • Adăugați untul topit și mixați din nou.
  • Încorporați cu grijă făina (cele 150 g) amestecată cu praful de copt.
  • Pudrați cireșele cu o lingură de făină (cele 20 g). În felul ăsta nu se vor lăsa la fund.
  • Adăugați în compoziție ¾ din cantitatea de cireșe și ¾ din cuburile de ciocolată (adică ¾ din cele 100 g).
  • Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra cireșele și cuburile de ciocolată rămase și presărați fulgii de migdale.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că prăjitura e bine coaptă.
  • Scoateți prăjitura din tavă și lasați-o să se răcească pe un grătar. Prăjitura se decorează și se feliază după ce este complet răcită.
  • Topiți la microunde sau la bain marie ciocolata pentru decor (cele 30g) împreună cu o linguriță de ulei. Amestecați până aveți o cremă fluidă.
  • Folosind o linguriță decorați prăjitura cu ciocolată topită. Așezați deasupra câteva cireșe proaspete.
  • Nu este nevoie să păstrați prăjitura la frigider, stă foarte bine la temperatura camerei.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prajitura cu cirese si ciocolata

Sper să vă placă prăjitura mea de azi și să o încercați cât mai curând. Să îmi scrieți cum v-a ieșit și dacă a dispărut din farfurie până la ultima firimitură, da? 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
702 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x