• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu vișine sau cireșe

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 oct. 2025 · Publicată: 20 iun. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
702 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră, rețeta pas cu pas. O prăjitură simplă, dar delicioasă. Are blat pufos cu unt și aromă de vanilie și umplutură de ciocolată neagră și cireșe.

Prajitura cu cirese - felie

Ce faci când nu poți alege între cireșe și ciocolată? Cea mai bună soluție este să le pui pe amândouă în prăjitură, nu-i așa? 🙂

Cam asta am făcut eu astăzi: o prăjitură cu cireșe și bucăți de ciocolată care s-au topit delicios la copt. Am presărat deasupra și câțiva fulgi de migdale care au devenit crocanți și s-au rumenit apetisant.

Prajitura cu cirese si ciocolata

Avem așadar, o prăjitură plină de arome și de texturi, foarte arătoasă, dar și foarte ușor de făcut pentru că practic e doar un chec mai dichisit și nimic mai mult.

Cred că puteți face prăjitura asta și cu alte fructe de sezon, de exemplu cu căpșuni, vișine sau caise. Cu siguranță va fi la fel de bună și de arătoasă.

  • Prajitura cu cirese si ciocolata
  • Prajitura cu cirese si ciocolata

Vă mai recomand să încercați și prăjitura răsturnată cu cireșe. Fie că alegeți să o decorați cu câteva moțuri de frișcă sau nu, sunt convinsă că o veți iubi 🙂

Prăjitură răsturnată cu cireșe

Am o rețetă asemănătoare de prăjitură răsturnată cu caise, foarte pufoasă și fină și aceasta.

Prăjitură răsturnată cu caise

Mod de preparare prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

Prajitura - sectiune

După cum vedeți mai jos, e o prăjitură cu puține ingrediente, simple, pe care în general le avem deja în casă.

Recomandarea mea este să folosiți pentru ea ingrediente naturale și de calitate. Ar fi păcat ca o astfel de prăjitură să capete arome chimice puternice cum sunt unele esențe ieftine din magazine sau să folosiți o ciocolată ieftină, cu puțină cacao și care conține ulei de palmier și alte porcării. Citiți etichetele și alegeți ingrediente de calitate.

  • Prajitura cu cirese si ciocolata
  • Prajitura cu cirese si ciocolata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura cu cirese si ciocolata

Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt topit și răcit
  • 170 g făină tip 000 ((150 g în aluat, plus 20 g pentru pudrat cireșele))
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 300 g cireșe cântărite fără sâmburi
  • 30 g fulgi de migdale
  • 130 g ciocolată neagră tăiată cuburi ( (100 g în interior și 30 g pentru decor))
  • 1 linguriță de ulei cu gust neutru (floarea soarelui)
  • câteva cireșe frumoase, cu codiță pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
  • Mixați ouăle cu zahărul, zahărul Bourbon și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
  • Adăugați untul topit și mixați din nou.
  • Încorporați cu grijă făina (cele 150 g) amestecată cu praful de copt.
  • Pudrați cireșele cu o lingură de făină (cele 20 g). În felul ăsta nu se vor lăsa la fund.
  • Adăugați în compoziție ¾ din cantitatea de cireșe și ¾ din cuburile de ciocolată (adică ¾ din cele 100 g).
  • Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra cireșele și cuburile de ciocolată rămase și presărați fulgii de migdale.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că prăjitura e bine coaptă.
  • Scoateți prăjitura din tavă și lasați-o să se răcească pe un grătar. Prăjitura se decorează și se feliază după ce este complet răcită.
  • Topiți la microunde sau la bain marie ciocolata pentru decor (cele 30g) împreună cu o linguriță de ulei. Amestecați până aveți o cremă fluidă.
  • Folosind o linguriță decorați prăjitura cu ciocolată topită. Așezați deasupra câteva cireșe proaspete.
  • Nu este nevoie să păstrați prăjitura la frigider, stă foarte bine la temperatura camerei.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prajitura cu cirese si ciocolata

Sper să vă placă prăjitura mea de azi și să o încercați cât mai curând. Să îmi scrieți cum v-a ieșit și dacă a dispărut din farfurie până la ultima firimitură, da? 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Reteta de compot de cirese pentru iarna
    Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
  • Gem de visine intregi pe paine cu unt
    Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
  • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
    Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
702 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.