• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Prăjitură răsturnată cu caise

July 5, 2016 by Iuliana 15 Comments

Minunate sunt caisele în perioada asta! Nu mă mai satur de ele şi mă gândesc cu părere de rău că peste o săptămână sau două ne luăm adio de la ele până anul viitor. E drept că le putem congela şi folosi pentru prăjituri sau compoturi şi la iarnă, dar parcă nimic nu e mai bun decât o caisă proaspătă, catifelată şi bine coaptă.

Caisele sunt fructele mele preferate. Le-aş mânca în orice formă, fie lichidă (adică făcute chisăliţă sau compot aromat) sau solidă. De data asta le-am ascuns într-o prăjitură răsturnată care se face foarte rapid şi foarte simplu din doar câteva ingrediente de bază.

Prăjitură răsturnată cu caise

Mod de preparare prăjitura răsturnată cu caise

Prăjitură răsturnată cu caise
 
Print
Timp de pregătire
15 minute
Timp de gătire
30 minute
Timp total
45 minute
 
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro
Recipe type: Deserturi
Număr de porţii: 8
Ingrediente
pentru o formă de 20 cm
  • 8-10 caise, depinde cât de mari sunt
  • 20 g de unt rece
  • 3 ouă
  • 75 g zahăr (am folosit zahăr vanilat făcut în casă)
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat pentru servit - opţional
Mod de preparare
  1. Ungem cu unt sau tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindem cuptorul la 180 de grade.
  2. Spălăm, curăţăm caisele de sâmburi şi le aşezăm în forma unsă cu unt.
  3. Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de blat din pandişpan pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
  4. Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  5. Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  6. Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  7. Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
  8. Turnăm aluatul peste caisele din tavă şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.
  9. Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Puneţi un platou deasupra formei în care aţi copt-o şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mişcare.
  10. Lăsaţi prăjitura să se răcească şi dacă vă place, presaraţi cu zahăr vanilat înainte de servire.
3.5.3229

Cât mai găsiţi caise proaspete prin pieţe, profitaţi şi folosiţi-le în deserturi aromate, simple şi bune. Vă las mai jos câteva sugestii şi sper să fie pe gustul vostru. Click pe poze pentru reţete:

budinca de chia cu piure de caise

Budincă de chia cu piure de caise

Tartă cu caise şi bezea

Tartă cu caise şi bezea

fresh de caise

Fresh de caise cu levănţică

Prăjitură răsturnată cu caise

Vară frumoasă vă doresc şi poftă bună la prăjitura răsturnată cu caise!

Filed Under: Deserturi, Prajituri si tarte Tagged With: caise

« Tiramisu îngheţat cu zmeură
Salată de roşii cu brânză şi măsline »

Reader Interactions



Comments

  1. maria

    July 5, 2016 at 08:50

    Asta e prajitura copilariei mele pe care mama o face cu tot felul de fructe, pe rand (mere gaurite si umplute cu dulceata, prune, visine, caise, capsuni etc).
    Pentru mine e cea mai buna si simpla prajitura (pe care si eu o fac acasa la mine, desigur); mie nu-mi prea plac prajiturile cu multa crema, ci invers, cele cu mai mult aluat.
    Mama face ca tine, pune unt pe fundul tavii (ea presara si niste zahar peste unt).
    Mie nu prea-mi place asa tare gustul de unt ce se simte un pic si am descoperit pe internet inca o metoda.
    Se caramelizeaza zahar in tava in care se va face prajitura (direct pe ochiul de la aragaz), se distribuie uniform pe peretii tavii, apoi se pun fructele. E buna si metoda asta, o folosesc de ani de zile – zaharul caramelizat se topeste de tot in timpul coacerii, intra in prajitura si nici nu o lasa sa se prinda de peretii tavii.

    Reply
    • Iuliana

      July 5, 2016 at 08:55

      Si mie imi plac cel mai mult prajiturile astea cu aluaturi turnate.Sunt rapide si bune si parca merg in mai multe momente ale zilei, si langa cafea dar si cu un pahar de lapte la micul dejun, de exemplu. Cele cu crema merg strict la desert.
      Fac si eu asa cu zahar caramelizat, dar doar la prajitura cu mere. Mi se pare ca gustul ala de caramel nu se potriveste cu toate fructele.

      Reply
  2. Laura C.

    July 5, 2016 at 09:35

    Se face usor!

    Reply
    • Iuliana

      July 5, 2016 at 09:36

      Foarte! Una din cele mai usoare prajituri pe care le stiu 🙂

      Reply
  3. Claudia

    July 5, 2016 at 09:38

    Yam, yam ce bunatate ai facut! Nu mai cer ci mai degraba ma apuc de treaba :)))

    Reply
    • Iuliana

      July 5, 2016 at 10:27

      Spor! 🙂

      Reply
  4. Pletty

    July 9, 2016 at 13:38

    Caisele se pun jumătăţi,sau tăiate în felii mai mici ?

    Reply
    • Iuliana

      July 9, 2016 at 14:11

      Jumatati am pus eu.

      Reply
      • pletty

        July 9, 2016 at 22:00

        Mulțumesc ! Mă apuc de treabă !

        Reply
        • Iuliana

          July 9, 2016 at 22:01

          🙂 Succes!

          Reply
          • Corina

            May 28, 2017 at 17:06

            Nu inteleg cum se procedeaza dupa ce se pun in tava caisele se baga la cuptor inainte de a adauga aluatul?

          • Iuliana

            May 28, 2017 at 19:43

            Nu, caisele nu se baga singure la cuptor. Le pui in tava, torni aluatul peste ele, apoi bagi tava la cuptor.

  5. Simona Mladin

    May 27, 2017 at 18:26

    Am facut aseara . Si am mai facut azi una , ca cea de aseara s-a “topit” repede . Si cred ca mai trebuie sa fac una . Nu cred , cu siguranta . De fapt , tot ce trebuia sa spun este : ce buna eeeeeee !!! Multumesc pentru reteta !!!

    Reply
    • Iuliana

      May 28, 2017 at 19:44

      Ma bucur mult ca v-a placut! Te mai astept pe la mine 🙂

      Reply

Trackbacks

  1. Pandişpan cu caise şi cireşe - Bucate Aromate says:
    July 5, 2017 at 22:25

    […] am pe blog câteva prăjituri asemănătoare. De exemplu prăjitura răsturnată cu caise a avut mare succes la cititori. Diferenţa faţă de reţeta de astăzi este că are blat pe bază […]

    Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Amatori de o ciulama? 
V-am lăsat #linkinbio👉💻 .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #selgroscautapasiunea #pentrupasionați #gusturiromanesti #retetazilei #retetetraditionale #retetesanatoase #retetesimple #reteteromanesti #ceavemlapranz #ceavemlacina #mancaresanatoasa #mancareromaneasca #traditii #vegetarian #meniu #meniuvegetarian #ciulama #sparanghel #gatimacasa
  • Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate și lumină în suflete! .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #paste #paste2018 #sarbatoripascale #sarbatori #pastefericit #cozonac #ouarosii #lalele #primavara #pasteortodox #orthodoxeaster #orthodoxeaster2018 #happyeaster #redeggs
  • Declar deschis sezonul panseluțelor, petuniilor și mușcatelor de balcon🌷🌻🌸💐🏵️🥀
Voi cum stați la capitolul ăsta? 😀
#primavara #balconulmeu #muscate #panselute #floridebalcon #terasamea #avenitprimavara #flowerpower #mybalcony #geranium #springflowers #springishere
  • Avem șalău cu maioneză. Pe blog! 😀
#bucatearomate #linkinbio👉💻 #fotografiecomerciala #fotogeafieculinara #fotografiedeprodus #nikonromania #nikon35mm #retetecupeste #ceavemlapranz #ceavemlacina #retetazilei #reteteromanesti #reteterapide #retetesimple #peblog #salaudedunare #fishrecipe #whatsforlunch #whatsfordinner #easyrecipes #goodfood #foodpost #foodphoto #moodyphotography #darkphotography
  • Follow the red line and run away! 😬
.
.
.
.
.
.
.
#sistemulsanitar #romania #galati  #redline #escapeline #escapestairs #runaway #photography #architecture #staircase #stairs #spiralstaircase
  • Va plac bamele? Nici mie! 😂😂😂
Glumesc! Nu sunt chiar legumele mele preferate, dar asa cum le-am facut azi, cu multa ceapa, usturoi si morcovi au mers de minune. .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #nikonromania #nikon35mm #fotografiedeprodus #fotografieculinara #fotografiecomerciala #bame #mancaredebame #mancaredepost #retetazilei #retetelocale #retetesimple #retetesanatoase #reteterapide #reteteromanesti #gatimacasa #ceavemlapranz #ceavemlacina #vegan #veganfood #veganmenu #okra #okrafood #whatsfordinner #whatsforlunch
  • 🌱🌱🌱 Farfalle, baby spanac&usturoi tras in unt si cateva boabe de porumb. Simplu si buuun, bun de tot! 😀
#bucatearomate #pasta #pastatime #pastaday #farfalle #italianfood #whatsforlunch #italianmenu #fotografieculinara #fotografiedeprodus #fotografiecomerciala #nikonromania #ilovemynikon #nikon #nikon35mm #retetazilei #retetesimple #reteterapide #retetesanatoase #vegetarianpasta #vegetarian #vegetariandish #food

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework