Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră, rețeta pas cu pas. O prăjitură simplă, dar delicioasă. Are blat pufos cu unt și aromă de vanilie și umplutură de ciocolată neagră și cireșe.
Ce faci când nu poți alege între cireșe și ciocolată? Cea mai bună soluție este să le pui pe amândouă în prăjitură, nu-i așa? 🙂
Cam asta am făcut eu astăzi: o prăjitură cu cireșe și bucăți de ciocolată care s-au topit delicios la copt. Am presărat deasupra și câțiva fulgi de migdale care au devenit crocanți și s-au rumenit apetisant.
Avem așadar, o prăjitură plină de arome și de texturi, foarte arătoasă, dar și foarte ușor de făcut pentru că practic e doar un chec mai dichisit și nimic mai mult.
Cred că puteți face prăjitura asta și cu alte fructe de sezon, de exemplu cu căpșuni, vișine sau caise. Cu siguranță va fi la fel de bună și de arătoasă.
Vă mai recomand să încercați și prăjitura răsturnată cu cireșe. Fie că alegeți să o decorați cu câteva moțuri de frișcă sau nu, sunt convinsă că o veți iubi 🙂
Am o rețetă asemănătoare de prăjitură răsturnată cu caise, foarte pufoasă și fină și aceasta.
Mod de preparare prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră
După cum vedeți mai jos, e o prăjitură cu puține ingrediente, simple, pe care în general le avem deja în casă.
Recomandarea mea este să folosiți pentru ea ingrediente naturale și de calitate. Ar fi păcat ca o astfel de prăjitură să capete arome chimice puternice cum sunt unele esențe ieftine din magazine sau să folosiți o ciocolată ieftină, cu puțină cacao și care conține ulei de palmier și alte porcării. Citiți etichetele și alegeți ingrediente de calitate.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Echipamente necesare
Ingrediente
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat Bourbon
- 100 g unt topit și răcit
- 170 g făină tip 000 ((150 g în aluat, plus 20 g pentru pudrat cireșele))
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 300 g cireșe cântărite fără sâmburi
- 30 g fulgi de migdale
- 130 g ciocolată neagră tăiată cuburi ( (100 g în interior și 30 g pentru decor))
- 1 linguriță de ulei cu gust neutru (floarea soarelui)
- câteva cireșe frumoase, cu codiță pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm.
- Mixați ouăle cu zahărul, zahărul Bourbon și un praf de sare până când se albesc și își triplează volumul.
- Adăugați untul topit și mixați din nou.
- Încorporați cu grijă făina (cele 150 g) amestecată cu praful de copt.
- Pudrați cireșele cu o lingură de făină (cele 20 g). În felul ăsta nu se vor lăsa la fund.
- Adăugați în compoziție ¾ din cantitatea de cireșe și ¾ din cuburile de ciocolată (adică ¾ din cele 100 g).
- Turnați compoziția în tavă. Puneți deasupra cireșele și cuburile de ciocolată rămase și presărați fulgii de migdale.
- Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că prăjitura e bine coaptă.
- Scoateți prăjitura din tavă și lasați-o să se răcească pe un grătar. Prăjitura se decorează și se feliază după ce este complet răcită.
- Topiți la microunde sau la bain marie ciocolata pentru decor (cele 30g) împreună cu o linguriță de ulei. Amestecați până aveți o cremă fluidă.
- Folosind o linguriță decorați prăjitura cu ciocolată topită. Așezați deasupra câteva cireșe proaspete.
- Nu este nevoie să păstrați prăjitura la frigider, stă foarte bine la temperatura camerei.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sper să vă placă prăjitura mea de azi și să o încercați cât mai curând. Să îmi scrieți cum v-a ieșit și dacă a dispărut din farfurie până la ultima firimitură, da? 🙂
Lasă un comentariu